Skocz do zawartości

[urlop] Góry połowa sierpnia...

Ulf

Rekomendowane odpowiedzi

W połowie sierpnia mam urlop. Chcę go w sposób jednoznaczny spożytkować na wypad w góry. Czy byłby ktoś chętny na takową eskapadę. Można by np. wynająć dajmy na to w Bieszczadach domek (koszt 120 - 140zł za dobę co w przeliczeniu na 4 osoby dawałoby 30-40zł) i codziennie robić wypady a wieczorem wiadomo odpoczynek :). Co do samego przejazdu to albo pociąg albo samochody. Moje Clio weźmie dwa rowerki i jednego pasażera. Wszystko jest do dogadania.

Pozdrawiam.

Również w połowie sierpnia zaczynam urlop ;) Pomysł całkiem całkiem... do przemyślenia.

No no, miło by było ;) Urlop zaczynam w sobotę 9 sierpnia a kończę w niedzielę 24 sierpnia, także rozpiętość terminowa jest dość duża.

• 1 miesiąc temu...

Małe info dla zainteresowanych, choć takowych nie widzę :). Jeżeli pogoda dopisze jadę w terminie od 18.08 do 23.08 do Szczyrku. Byłem już tam w tym roku i Beskid Śląski uraczył mnie tym czego oczekuje od gór czyli dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuge podjazdy (ze szczyrku na Magurę będzie z 500m przewyższeń) na których zastanawiam się co na nich robie i suuuper fajne, techniczne kamieniste zjazdy na których wszelkie wątpliwości z podjazdów zostają rozwiane :)

• Mod Team

Wstępnie jestem chętny na taki wypad. Czy są już jakieś kwatery zapewnione, czy jedziesz w ciemno? Czy wyjazd jest typowo nastawiony na jazdę rowerem po tamtejszych szlakach a wieczorami picie piwa przy grillu itp. Czy głównie chodzi o turystykę a dopiero później rower. Jak z ekipą zebrałeś już kogoś czy jedziesz sam?

Witam.

Nocleg w Szczyrku to nie problem. Idziesz do biura mówisz, że chcesz na tyle i tyle dni Pani która owe biuro prowadzi wykonuje telefon i po chwili zostajesz poinformowany gdzie masz się udać. Ceny od 40zł (z łazienką w pokoju w centrum) do nawet 20zł gdzieś na obrzeżach (ale ja nie polecam :)). Jak na razie jadę sam. Będę tam siedział co najmniej do piątku. Biorę rower więc turystykę będę uprawiał rowerową :) Szwędanie się pieszo po górach mija się z celem :D Piwko wieczorem jak najbardziej.

Cieszę się niezmiernie :) Ale obiecaj, że będziesz mnie pilnował żebym sobie krzywdy nie zrobił :P Tak na serio to:

- wyjedziemy w poniedziałek rano (około godziny 5) na miejscu będziemy około 10-11 czyli poniedziałek, także będzie dniem w siodle

- o nocleg nie ma się co martwić na 100% znajdziemy,

- mam nadzieje, że pogoda dopisze (ostanio miało lać a było przecudownie).

Jeżeli ktoś ma ochotę dołączyć zapraszam i zachęcam, wiadomo w kupie raźniej :D

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...