Kubus18 Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam. Znalazłem taką dość ciekawą ramę, jednak szukam choćby szczątkowych informacji o niej, jednak nigdzie nie mogę natrafić nawet na jedną opinie ... Może wiecie co to za wynalazek? Ile waży? Czy nada się do mtb(pomimo nazwy trial)? De facto firma warta uwagi. Pozdrawiam http://www.allegro.pl/item379301775_rama_m...is_synkros.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 -w rozmiarze 18,5 troche dluzsza niz 19 lvl a6 -kosmicznie dluga glowka - przy 20 ma 17cm, przy 18,5 ma 15cm -ogolnie dobrze wykonana, pewnie mocna - malo cieniowana takie wrazenia z macania, niestety nie jezdzilem na niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Nazwa ramy to tak naprawdę Marin Nail Trail a nie trial. Sprzedawca walnął gafę, dlatego nic nie mogłem znaleźc na jej temat Dzięki Nabiał za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 glowka - przy 20 ma 17cm, przy 18,5 ma 15cm 15 cm przy 18,5" - na tym się jeździ jak na jakimś mieszczuchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 A biorąc pod uwagę że ja musiałbym kupić 20" to podziękuję. Szkoda, bardzo ładna ramka, byłaby zamiast radona only team którego za niedługo zamierzam kupić(choć jeszcze mam kilka innych propozycji). Jak mod chce to może zamknąć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 mam rower złożony na prawie identycznej ramie Bobcat Trail, zdjęcie roweru w sygnaturce (co prawda fotka nieco nieaktualna...), rama dość lekka- moja waży około 1740g w rozmiarze 17.5 cala, mimo małego rozmiaru rama jest dość duża, jeździ się dobrze, nie jest może supersztywna ale też ważę i mierzę swoję ostatnio przykręciłem do niej fotelik Hamaxa i jeżdżę z synem 11kg i też daję radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaniosz Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam, jestem zainteresowany ta ramą z tego co wyczytałem to uzytkownicy wypowiadają sie o niej pozytywnie chociaz nic po polsku o niej nie znalazłem. Potrzebuję przede wszystkim mocnej ramy nie zależy mi na wadze. Prosiłbym o opinie na jej temat ewentualnie jakieś propozycje chodzi mi o mocną rame do xc w rozm. 20 cali. Acha i jeszcze jedno pytanie, jaki ma wpływ długość główki na rame? http://www.allegro.pl/item512409687_rama_m...20_synkros.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 ano wlasnie...sam kiedys szalalem jak zobaczylem te rame w niskiej cenie, wszystko super poza ta nieszczesna glowka ktora ma 17cm , rower bedzie prowadzil sie malosportowo, rzeklbym trekingowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Miałem takiego Marina - > http://portal.bikefoto.pl/rower/zdjecie/20494/ bardzo krótko, sprzedałem tę ramę bo rower był mało zwrotny i prowadził się jak trekking a nie maszyna XC. Nie kupiłbym ww. ramy z allegro, ze względu na długą główkę. Mi Marin nie pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 główka mojego Reign-a ma 16,5 cm i jakoś nie narzekam na brak zwrotności, liczy się też geometria ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaniosz Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 tylko wg. opisu długość rury sterowej wynosi 15 a nie 17cm. no chyba ze to nie oznacza dł główki. Pytanie Czy ta rama jest mocna? bo głównie chodzi mi o wytrzymałość. Jeśli nie, to co byście polecili za rame max. wytrzymałą do xc do 600 zł w rozm. 20-21 cali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 sam się zastanawiam czy rura sterowa to to samo co główka ramy, bo przecież rura sterowa jest w przednich amortyzatorach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Jeżeli chodzi o ramy innej firmy to ja polecam ramy firmy Cube , model LTD . http://www.allegro.pl/item515901472_cube_l...super_rama.html Zaletą tej ramy jest duża sztywnośc i wytrzymałość . Informacje o długości rury sterowej odczytałby jako info o wysokośći głowki ramy , bo oferta dotyczy ramy Marina a nie amortyzatora . Jezeli ma 15 cm , to jest to raczej standart . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 glowka ma 15cm przy 18,5" i 17 przy 20"... z innych ram zeby doradzic to okresl swoje preferencje, przeznaczenie roweru, na czym ci zalezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Skąd ja wiedziałem, że mwegrzyn będzie po raz kolejny polecał ramy z jednego sklepu... Nabial skąd te info? Bo na stronie producenta dla ram z 2005/2006 nie podają wysokości główki. Za to model z 2008 ma 15cm przy 20.5" ale to już zupełnie inna geometria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Schwefel , ponieważ tam są dostępne ramy Cube , innym sklepem dostępnym w sieci jest Bikecenter który tez ma ramy Cube LTD . Wiecej sobie nie przypominam . Miała być mocna i nie koniecznie lekka rama do XC . Pytanie co przez XC rozumie zainteresowany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Dziwnym trafem nie odsyłasz do dystrybutora czyli Skiteamu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Podaj link do tej ramy w Ski Teamie , napweno musi być , przecie to przedstawiciel. Polecam ten prdukt i sklep który znam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaniosz Napisano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 po przejrzeniu prawie całego internetu, przeczytaniu tysięcy opinii zdecydowałem sie na Meride TFS wzdaje mi się, że jest to najlepszy kompromis pomiędzy masą a wytrzymałością. Z tego co wyczytałem medida robi bardzo solidne ramy więc powinna spokojnie wytrzmać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Też się zastanawiałem nad tą ramą ale zniechęcił mnie bardzo długi tylny trójkąt (450mm, jeśli to nie błąd w opisie) i prowadzenie linki przerzutki przez najbardziej zabłocone miejsce w rowerze (pod dolną rurą i suportem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.