Skocz do zawartości

[Rama] Marin Nail Trial

Kubus18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Znalazłem taką dość ciekawą ramę, jednak szukam choćby szczątkowych informacji o niej, jednak nigdzie nie mogę natrafić nawet na jedną opinie ... Może wiecie co to za wynalazek? Ile waży? Czy nada się do mtb(pomimo nazwy trial)? De facto firma warta uwagi.

Pozdrawiam

http://www.allegro.pl/item379301775_rama_m...is_synkros.html

A biorąc pod uwagę że ja musiałbym kupić 20" to podziękuję. Szkoda, bardzo ładna ramka, byłaby zamiast radona only team którego za niedługo zamierzam kupić(choć jeszcze mam kilka innych propozycji). Jak mod chce to może zamknąć.

Pozdrawiam

mam rower złożony na prawie identycznej ramie Bobcat Trail, zdjęcie roweru w sygnaturce (co prawda fotka nieco nieaktualna...), rama dość lekka- moja waży około 1740g w rozmiarze 17.5 cala, mimo małego rozmiaru rama jest dość duża, jeździ się dobrze, nie jest może supersztywna ale też ważę i mierzę swoję ;) ostatnio przykręciłem do niej fotelik Hamaxa i jeżdżę z synem 11kg i też daję radę ;)

• 6 miesięcy temu...

Witam, jestem zainteresowany ta ramą z tego co wyczytałem to uzytkownicy wypowiadają sie o niej pozytywnie chociaz nic po polsku o niej nie znalazłem. Potrzebuję przede wszystkim mocnej ramy nie zależy mi na wadze. Prosiłbym o opinie na jej temat ewentualnie jakieś propozycje chodzi mi o mocną rame do xc w rozm. 20 cali.

Acha i jeszcze jedno pytanie, jaki ma wpływ długość główki na rame?

http://www.allegro.pl/item512409687_rama_m...20_synkros.html

tylko wg. opisu długość rury sterowej wynosi 15 a nie 17cm. no chyba ze to nie oznacza dł główki.

Pytanie Czy ta rama jest mocna? bo głównie chodzi mi o wytrzymałość.

Jeśli nie, to co byście polecili za rame max. wytrzymałą do xc do 600 zł w rozm. 20-21 cali

Jeżeli chodzi o ramy innej firmy to ja polecam ramy firmy Cube , model LTD .

http://www.allegro.pl/item515901472_cube_l...super_rama.html

Zaletą tej ramy jest duża sztywnośc i wytrzymałość .

Informacje o długości rury sterowej odczytałby jako info o wysokośći głowki ramy , bo oferta dotyczy ramy Marina a nie amortyzatora .

Jezeli ma 15 cm , to jest to raczej standart .

po przejrzeniu prawie całego internetu, przeczytaniu tysięcy opinii zdecydowałem sie na Meride TFS wzdaje mi się, że jest to najlepszy kompromis pomiędzy masą a wytrzymałością. Z tego co wyczytałem medida robi bardzo solidne ramy więc powinna spokojnie wytrzmać.

Też się zastanawiałem nad tą ramą ale zniechęcił mnie bardzo długi tylny trójkąt (450mm, jeśli to nie błąd w opisie) i prowadzenie linki przerzutki przez najbardziej zabłocone miejsce w rowerze (pod dolną rurą i suportem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...