simon0017 Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Od dłuższego czasu zdobywam informacje na temat rowerów treking/city i mój wybór padł na opcję Giant'a Traffic. Zależałoby mi by miał kasetę 11 oraz korbę 48, koła 28" czyli był "z górnej półki szybkosci";-) zależałoby mi też by miał osprzęt miejski(bagażnik,oświetlenie,błotniki),oraz by był trwały (częsta eksploatacja, ale spokojna - np. w mieście) dysponuje środkami raczej nie przekraczającymi 1500 zl. dla tego mój wybór padł jak wyżej. (cena Traffica - 1399zl.) Miałbym pytanie, co do tego sprzętu i ogólnie też firmy Giant, czy mocno się pomyliłem wybierając tę opcję i markę?, jeśli tak to proszę o porady:-) gdyż trudno było znaleźć wystarczającego info w necie na jego temat jeśli chodzi o opinie cyklistów Ps. ten sprzęt ma niestety jedną wadę(jeśli tak można powiedzieć) a mianowicie waga... to prawie krązownik ;p waży pod 18kg...czy to może być bardzo uciążliwe w jeźdźie miejskiej np. do pracy? pozdrawiam, Szymek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Kupiłem w zeszłe wakacje takiego Gianta dla żony i ku mojemu zdziwieniu jeździ bardzo żwawo, jest dobrze wyposazony. Wszystko działa jak należy. Nawet ja jestem w stanie śmignąć mimo małego rozmiaru, sztyca jest długa... Rowerek sobie stoi, ja czasem do pracy na nim śmignę. Jak za takie pieniążki to naprawdę bardzo fajna rama, przyzwoity osprzęt. Ja będę chciał małżonce wymienić przerzutki i manetki z klamkami na coś lepszego, amorek mimo prostej konstrukcji po mieście wybiera świetnie. Żona teraz nie jeździ bo sie spodziwamy drugiego dziecka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bongosss Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Panowie i Panie od niecalego miesiaca jestem uzytkownikiem Gianta Tarrago 2 czy mozecie wyrazic swoje zdanie na temat tego sprzetu?? Bo mi ja na razie jezdzi sie swietnie.Przez ten czas rower uzywalem glownie do jazdy w terenie lasy strome zjazdy,skoki z kozeni strome podjazdy i uwazam ze w tym terenie rower sprawuje sie super.Czekam na wasze zdanie....i opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi