Rmk_90 Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Witam! mam Garego fishera merlin'a w geometrii genesis jest to dość długa rama, i bardzo mi to odpowiada niestety muszę ją wymienić, ponieważ jest minimalnie przymała z dostępem do ram GF bardzo cięko więc mam pytanie jakie firmy opza GF proponują tak długie ramy w swoich ofertach?? - (20"-21",do 500zł, i waga max 1700g) z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam ps. fotka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 500zl i poniżej 1700g? To chyba jak sobie zrobisz rurki z papieru i skleisz taśmą klejącą. No, chyba, że interesuje cię zakatowany sprzęt po jakimś zawodniku, ale oni rzadko jeżdżą na ramach w tym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Tak jak napisał Anrdef - nie ma ram które spełniają twoje warunki - tak sie składa, że długie ramy sa produkowane tylko przez ceniące się firmy , oprócz Garego są to : Specialized , Trek , Felt , Marin + Czeski - Pells i Słowacki - Rockmachine - wszystkie te ramy są niestety drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 XTC też jest stosunkowo długa, ale dopiero modele od 2007 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Możesz też popytać w mielcu lub biobiku ile by kosztowała odpowiadająca ci rama. Może nawet byłoby warto pomyśleć o ramie z CR-MO tylko nie wiadomo jak to by wyglądało cenowo , ewentualnie mozna przerobic rame zbliżona do twoich oczekiwan ale tak jak mówie nie wiadomo jak z ceną , poza tym nie wiem czy chciałoby ci sie w to bawić. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 co do ceny, to wydaje mi się ze mozna takie ogarnąć, poniewaz widziałem juz pare ram GF właśnie, między innymi taką jak ja mam i NOWE chodziły w granicach 500-600zł a co do cen ram to ja sie nie znam:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 http://www.allegro.pl/item376661658_rama_b..._blue_nowa.html może coś takiego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Elo78 Przeczytaj ze zrozumieniem o co chodzi w temacie, zanim coś palniesz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 No dobra , na zdjęciu jest 19 cali ale widziałem ten model w sklepie w rozmiarze 20 chyba i naprawde jest długa dlatego zapodałem tą propozycją .Rulez na przyszłość będe pisac bardziej łopatologicznie żeby wszyscy bez wyjątku sie połapali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 20 chyba i naprawde jest długa dlatego zapodałem tą propozycją Dalej brniesz w bagno - chyba - jeśli jest długa to napisz jak długa - bo Birie mają akurat krótkie ramy, żałosne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.