Skocz do zawartości

[korba] wymiana blatów

firzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ile gram mogę zyskać na takiej wymianie ? Wagi blatów xtr znalazłem ale lx nie widziałem. W niedługim czasie będę wymieniał kasetę i łańcuch, pewnie wypadałoby środkową koronkę zmienić i rozważam czy przy okazji wszystkich nie wymienić. Wiem, że wymiana blatów trochę droga jest ale całej korby nie chce ruszać bo dopiero drugi roczek jej minął.

Napisano

Na największej i środkowej raczej nic nie zyskasz wymieniając LX na XTR. W albumie na Light-bike są zdjęcia zębatek LX i XTR (LX odpowiednio 81,2g i 39,4g a XTR 81,1g i 43,3 - więc jak widać środkowy XTR jest nawet cięższy). Dużo zyskasz na najmniejszej zębatce, która w LX jest stalowa i waży około 41g (aluminiowa około 20g). Największe różnice w wadze korb to niestety najdroższe w tym wszystkim ramiona...

Napisano

Środkowa i tak jak coś by do wymiany poszła czyli powiadzasz że największej nie ma sensu ruszać. Ramiona w htII od xtr to pewnie więcej niż całe xt kosztują :blink: Pozdrawiam i dzięki za szybką odpowiedź

Napisano

Zębatka 44 zęby - waga 82,0 g - cena katalogowa - 497 zł

Zębatka 32 zęby - waga 42,8 g - cena katalogowa - 361 zł

Zębatka 22 zęby - waga 22,3 g - cena katalogowa - 58 zl

Przemysl jeszcze raz albo kup XT 2008 :)

Pozdrawiam.

Napisano

Na allegro za 300 pln można było ostatnio wszystkie 3 blaty dostać :P  Coś mi 22T za tanio się trochę wydaję tam chyba 158 pln miało być  ;) Przemyślę to sobie jeszcze na spokojnie. Pozdrawiam

Napisano

Tak za 300zl znajomy z forum sprzedawal. To sa ceny katalogowe-chore. Fakt 22t kosztuje 158zl sorki. Ja niedawno wymienilem 32 i 44 na koronki FRM bo wychodzi taniej, lzej i ladniej.

Napisano

Chyba jeszcze są ale na razie budżet mam przekroczony. Masz gdzieś linka do Twoich blatów, bo jak lżejsze i tańsze to chętnie je sobie obejrze ?

Napisano

Ktoś mnie ubiegł z tymi koronkami FRM... Więc alternatywę zaproponuję koło której też się kręciłem ale w konsekwencji FRM zamówiłem, Stronglight koronki. W sumie można się pokusić o wersję CT2 z ceramiką ;]

Napisano

firzu

Mam nadzieję, że wiesz iż w XTR-ze jest inny standard zębatek i nie pasują te standardowe 104/64. Zębatki LX i XT nie są kompatybilne z XTR!!!

Napisano

Gdybym wiedział to bym o taką możliwość nie pytał :) Czyli zostaje mi xt albo coś innej firmy <_< No cóż prześpię się z tym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...