firzu Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Ile gram mogę zyskać na takiej wymianie ? Wagi blatów xtr znalazłem ale lx nie widziałem. W niedługim czasie będę wymieniał kasetę i łańcuch, pewnie wypadałoby środkową koronkę zmienić i rozważam czy przy okazji wszystkich nie wymienić. Wiem, że wymiana blatów trochę droga jest ale całej korby nie chce ruszać bo dopiero drugi roczek jej minął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poisonek Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Na największej i środkowej raczej nic nie zyskasz wymieniając LX na XTR. W albumie na Light-bike są zdjęcia zębatek LX i XTR (LX odpowiednio 81,2g i 39,4g a XTR 81,1g i 43,3 - więc jak widać środkowy XTR jest nawet cięższy). Dużo zyskasz na najmniejszej zębatce, która w LX jest stalowa i waży około 41g (aluminiowa około 20g). Największe różnice w wadze korb to niestety najdroższe w tym wszystkim ramiona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Środkowa i tak jak coś by do wymiany poszła czyli powiadzasz że największej nie ma sensu ruszać. Ramiona w htII od xtr to pewnie więcej niż całe xt kosztują Pozdrawiam i dzięki za szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Zębatka 44 zęby - waga 82,0 g - cena katalogowa - 497 zł Zębatka 32 zęby - waga 42,8 g - cena katalogowa - 361 zł Zębatka 22 zęby - waga 22,3 g - cena katalogowa - 58 zl Przemysl jeszcze raz albo kup XT 2008 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Na allegro za 300 pln można było ostatnio wszystkie 3 blaty dostać Coś mi 22T za tanio się trochę wydaję tam chyba 158 pln miało być Przemyślę to sobie jeszcze na spokojnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Tak za 300zl znajomy z forum sprzedawal. To sa ceny katalogowe-chore. Fakt 22t kosztuje 158zl sorki. Ja niedawno wymienilem 32 i 44 na koronki FRM bo wychodzi taniej, lzej i ladniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Chyba jeszcze są ale na razie budżet mam przekroczony. Masz gdzieś linka do Twoich blatów, bo jak lżejsze i tańsze to chętnie je sobie obejrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Stronka producenta: http://www.frmbike.de/catalog/index.php?pa...rodukt=91#close Sklep: http://www.nano-bike-parts.de/FRM-Chainring-4-Arm-104-mm_1 Tutaj tez bardzo dobre zebatki i specjalnie do LX: http://www.starbike.com/php/product_info.p...en&pid=3192 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Dzięki, w wolnej chwili oblukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Ktoś mnie ubiegł z tymi koronkami FRM... Więc alternatywę zaproponuję koło której też się kręciłem ale w konsekwencji FRM zamówiłem, Stronglight koronki. W sumie można się pokusić o wersję CT2 z ceramiką ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 firzu Mam nadzieję, że wiesz iż w XTR-ze jest inny standard zębatek i nie pasują te standardowe 104/64. Zębatki LX i XT nie są kompatybilne z XTR!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Gdybym wiedział to bym o taką możliwość nie pytał Czyli zostaje mi xt albo coś innej firmy No cóż prześpię się z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.