unknown44 Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Hej, zamierzam kupić sobie karbonową kierownicę do XC. Teraz jeżdżę na zwykłej, giętej jakiejś rurze i z tego co pamiętam, to nigdy nie miałem kierownicy prostej. Jaka jest różnica w jeździe? I jaką byście polecili karbonową kierkę do XC? pozdro
GdyniaBiker Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 O różnicy w jeździe jest już temat. Poszukaj. na pewno jeździsz xc i będzie Ci to pasowało do roweru - Kona Shred? A z ciekawości - jaki jest priorytet definiujący karbon jako materiał wykonania kiery?
unknown44 Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Napisano 13 Czerwca 2008 Przede wszystkim waga. I tak muszę zmienić kierownicę, a myślę że w sumie zaoszczędzę na wadze ponad 3 kg na całym sprzęcie. Ta karbonowa to do innego roweru jest.
kello Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 jesli nie jezdziles nigdy to pozycz od kogos i zobacz czy ci sie podoba roznica jest taka, ze rower traci na kierowalnosci na zjazdach, na zakretach i np dla mnie konczy sie przyjemnosc z jazdy. roznica in plus taka, ze podjazdy strome podjezdza sie dziecinnie latwo a rower latwo wpakowac jest do pociagu bo zazwyczaj prosta jest wezsza niz gieta ja mialem okazje zmienic moja gieta 720mm na tioge taskforce 580mm i nigdy wiecej takich zmian nie chce (jezdze ogolnopojete xc, w tym maratony i scigalki). jesli wagowo cie interesuje taka zamiana to mozesz kupic zawsze gieta wazaca kolo 200 gramow albo i mniej jesli cie nia nia stac i tez zrzucisz na wadze http://www.allegro.pl/item377294075_kierow...h_15mm_f_v.html
Ślawus Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 dlaczego carbon? może scandium będzie lepsze? KCNC
Gość BarteX88 Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 Ja mam do sprzedania giętego karbonowego Eastona. Tylko szeroki jest ale można skrócić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.