Skocz do zawartości

[kierownica] Do XC

unknown44

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

zamierzam kupić sobie karbonową kierownicę do XC. Teraz jeżdżę na zwykłej, giętej jakiejś rurze i z tego co pamiętam, to nigdy nie miałem kierownicy prostej. Jaka jest różnica w jeździe? I jaką byście polecili karbonową kierkę do XC?

pozdro

Napisano

O różnicy w jeździe jest już temat. Poszukaj.

na pewno jeździsz xc i będzie Ci to pasowało do roweru - Kona Shred?

A z ciekawości - jaki jest priorytet definiujący karbon jako materiał wykonania kiery?

Napisano

Przede wszystkim waga. I tak muszę zmienić kierownicę, a myślę że w sumie zaoszczędzę na wadze ponad 3 kg na całym sprzęcie.

Ta karbonowa to do innego roweru jest.

Napisano

jesli nie jezdziles nigdy to pozycz od kogos i zobacz czy ci sie podoba :) roznica jest taka, ze rower traci na kierowalnosci na zjazdach, na zakretach i np dla mnie konczy sie przyjemnosc z jazdy. roznica in plus taka, ze podjazdy strome podjezdza sie dziecinnie latwo a rower latwo wpakowac jest do pociagu bo zazwyczaj prosta jest wezsza niz gieta :P

ja mialem okazje zmienic moja gieta 720mm na tioge taskforce 580mm i nigdy wiecej takich zmian nie chce (jezdze ogolnopojete xc, w tym maratony i scigalki). jesli wagowo cie interesuje taka zamiana to mozesz kupic zawsze gieta wazaca kolo 200 gramow albo i mniej jesli cie nia nia stac :D i tez zrzucisz na wadze

http://www.allegro.pl/item377294075_kierow...h_15mm_f_v.html :D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...