speq Napisano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam, niedługo będę kupować buty spd. Zastanawiam się więc czy warto dopłacić 30-40 zł do butów z klamrą zamiast trzeciego rzepa. Dzięki wszystkim za opinie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 uuu, nie trafiłem z działem Proszę admina/moda o przeniesienie tego tematu do działu "Odzież rowerowa". Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helm Napisano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Ja kupiłem wczoraj nowe buciki - Scott Pro '07 zamiast Team '07 własnie ze względu na klamre. [+] - podczas jazdy możesz sobie pociaśnić/poluźnić buty jedną ręką w bardzo szybkim czasie [+] - mam dosyć wąską stope i mimo, że mocno naciągnalem rzep but był troche za luźny. Klamra wyeliminowała ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Kumpel ostatnio tak schudł, że nawet klamra mu nie pomaga, buty to Sidi Dragon. I pomyśleć, że kiedyś apsowały idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Rzepy z czasem trzymaja coraz slabiej, w przypadku klamry wymieniasz pasek zebaty (w teorii, bo mi jescze przez 2 lata nie zuzyl sie tak zeby trzeba bylo wymienic) i dziala jak nowka. No i bardzo latwo sie zaciaga, luzuje klamre w czasie jazdy jak juz ktos wspomnial, z tego sie czesto korzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Klamra super rzecz, sam turystycznie jeżdżę po górach (Enduro), ale możliwość dociągania przy podejściach czy w czasie jazdy jest super sprawą no i precyzyjnie i mocno można to zrobić. Najbardziej żałuję, że klamer nie stosuje się w butach turystycznych/Enduro/AllMoutain dlatego w Shimanowskich SH-M181 raczej do ścigania dedykowanych jeżdżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Tez mam Shimano 181. Klamra zamiast ostatniego 3 rzepu. Podczas jazdy nie ma chyba lepszej rzeczy do regulacji. Ona jest bardzo prosta w niej. Choc szczerze przyznam ze bardzo rzadko podczas jazdy cos zmieniam. Ale juz przy zapianniu wystarczy ze czuje roznice w regulacji. Jeszcze SIDI maja jakies wynalazki nie tylko na 3cim zapieciu ale tez na wczesniejszych ale raz ze to kosztuje bajeczna kase to brzydko wyglada. Uwazam ze w kwestii butow shimano to najlepszy stosunek jakosc/cena Aha - gdybym kupowal buty 2gi raz to tez z klamra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Temat przeniesiony Klamrą zdecydowanie lepiej dociągniesz buta i noga nie będzie tak latała. To bardzo istotne na podjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.