Skocz do zawartości

[buty] wyższość klamry nad rzepami

speq

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupiłem wczoraj nowe buciki - Scott Pro '07 zamiast Team '07 własnie ze względu na klamre.

[+] - podczas jazdy możesz sobie pociaśnić/poluźnić buty jedną ręką w bardzo szybkim czasie

[+] - mam dosyć wąską stope i mimo, że mocno naciągnalem rzep but był troche za luźny. Klamra wyeliminowała ten problem.

Rzepy z czasem trzymaja coraz slabiej, w przypadku klamry wymieniasz pasek zebaty (w teorii, bo mi jescze przez 2 lata nie zuzyl sie tak zeby trzeba bylo wymienic) i dziala jak nowka. No i bardzo latwo sie zaciaga, luzuje klamre w czasie jazdy jak juz ktos wspomnial, z tego sie czesto korzysta.

Klamra super rzecz, sam turystycznie jeżdżę po górach (Enduro), ale możliwość dociągania przy podejściach czy w czasie jazdy jest super sprawą no i precyzyjnie i mocno można to zrobić. Najbardziej żałuję, że klamer nie stosuje się w butach turystycznych/Enduro/AllMoutain dlatego w Shimanowskich SH-M181 raczej do ścigania dedykowanych jeżdżę.

Tez mam Shimano 181. Klamra zamiast ostatniego 3 rzepu.

Podczas jazdy nie ma chyba lepszej rzeczy do regulacji. Ona jest bardzo prosta w niej. Choc szczerze przyznam ze bardzo rzadko podczas jazdy cos zmieniam. Ale juz przy zapianniu wystarczy ze czuje roznice w regulacji. Jeszcze SIDI maja jakies wynalazki nie tylko na 3cim zapieciu ale tez na wczesniejszych ale raz ze to kosztuje bajeczna kase to brzydko wyglada. Uwazam ze w kwestii butow shimano to najlepszy stosunek jakosc/cena

Aha - gdybym kupowal buty 2gi raz to tez z klamra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...