Skocz do zawartości

[mostek] do karbonowej kierownicy 31.8mm

Senti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Udało mi się kupić po dość okazyjnej (tak mi się wydaje) cenie kierownicę Ritchey WCS low rizer carbon dzięki czemu waga mojego bike'a zmniejszy się o prawie 190g bo moja poprzednia gięta aluminiowa pokazywała na wadze aż 352g ;) Teraz do rzeczy, potrzebuję przy okazji nowego mostka bo zmieniła się średnica mocowania. Czy znajdę <150zł jakąś alternatywę dla Ritchey WCS 4-axis? Bo taki mostek mogę mieć za cenę w okolicach 150zł.

• 2 tygodnie później...
Gość BarteX88

Chciałbym podłączyć się do tematu. Również szukam mostka pod karbonową kiere. Musi ważyć mniej niż 149 g. Jak myślicie Smica Lite Pro czy Boplight Race się sprawdzą ? A może coś innego ?

Chciałbym podłączyć się do tematu. Również szukam mostka pod karbonową kiere. Musi ważyć mniej niż 149 g. Jak myślicie Smica Lite Pro czy Boplight Race się sprawdzą ? A może coś innego ?

obecnie w swoim rowerze mam kiere karbon pzracing 31,8 i do tego mostek boplight 110 mm, wszystko wygląda bardzo dobrze a w dodatku większość mostków karbonowych byla cięższa od boplight' a

Ja do karbonowej kiery kupilem Ritchey'a z systemem 4-axis i mysle że to będzie dla Ciebie najlepszy wybór.Uważam że warto zapłacic pare złotych wiecej i mieć mostek,przystosowany własnie do kierownic karbonowych. Oczywiście to nie znaczy,ze przy innych mocowaniach,w mostkach innych firm kiera ma od razu pęknąć. Ale uwazam,że lepiej dmuchać na zimne i skoro wydało sie już sporo gotówki na karbonowa kierownice to i na mostku nie ma co oszczędzać.

Ja do karbonowej kiery kupilem Ritchey'a z systemem 4-axis i mysle że to będzie dla Ciebie najlepszy wybór.Uważam że warto zapłacic pare złotych wiecej i mieć mostek,przystosowany własnie do kierownic karbonowych. Oczywiście to nie znaczy,ze przy innych mocowaniach,w mostkach innych firm kiera ma od razu pęknąć. Ale uwazam,że lepiej dmuchać na zimne i skoro wydało sie już sporo gotówki na karbonowa kierownice to i na mostku nie ma co oszczędzać.

to idąc dalej do kompletu klucz dynamometryczny i każda śruba dociągnięta na 4 NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...