Skocz do zawartości

[rower]ocena mojego roweru do grawitacji

SEJMIR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co powiecie na ten rower

rama:dartmoor street fighter 16'

kiera:amoeba borla DH

mostek:amoeba borla DH

korba:dartmoor rebel

sztyca:dartmoor barrel

siodło:dartmoor jumper

pedały:NS pancake

stery:CANE CREEK

amor:Sr Suntour XCR

hamulec przód:hayes hfx hd 9

hamulec tył:avid sd 7

suport :Truvativ GIGA PIPE DH

przerzutka tył:shimano deore

łancuch :sram

koło przód:NS rooler+double track

koło tył:MARS(piasta)+supra mt

Napisano

Znaczy się synek nie wiesz co to DH :blink: To, że na stronie napisali przeznaczenie DHi FR to lekka przesada :geek:

To rama to dobra baza do fun bike`a chyba chcesz sobie taki rower sprawić

Nie wiem ile chcesz przeznaczyć na rower dlatego zaproponuje cos co pewnie przekroczy twój budżet. ale może warto dozbierać

Widzę parę rzeczy do wymiany

Przede wszystkim suport ISIS to bardzo zły pomysł :ermm:

Ja bym kupił Truvativ korba Hussefel t+ wkład Howitzer

Mój syn kupił ruticona z tym samym suportem. Też pancerna korba

druga sprawa to amortyzator :ermm: to budżetowy sprzęt do XC lub do rowerów ATB. Skakanie mu bardzo nie służy. :huh: bardzo nie służy :down:

Duro :bye2:;) taki sobie ale na początek możesz rozważyć. trochę droższy od XCR ale z przeznaczeniem grawitacyjnym. tarcza max 180 mm

chyba że możesz wydać więcej to polecam Rux`a to i tarcze możesz zastosować większe.

Stery cane creek to producent. Jaki model ? Może FSA the pig (niezłe i niedrogie)

Hample Hmmm przód OK :P ale V-brake z tyłu :blink: ja bym dał tarcze przód i tył Hayes dziewiątka jest OK

W związku z tym inna piasta na tył. Może być nawet shimano 475 (alivio) na kulkach. IMO całkiem niezła i wytrzymała piasta. Piasty tylne Dartmoora omijaj szerokim łukiem.

miałem to coś o nich wiem

Napisano

Myślę że sprawa jest trudniejsza...

znaczy sie ja juz mam ten rower

... pozostaje tylko lekki street i może jakaś hopka.. poza tym uważaj na rower bo nie jest on wcale taki "pancerny" ale krawężniki, schody, wszelakie nierówności połknie spokojnie..

Napisano

na razie mam zamiar zmienic piaste z tyłu,w wakacje jak beda pieniadze to jakis amortyzator a pozniej sie zobaczy

na jaka rame proponowali byscie wymienic

i czy lepiej by bylo jak bym np wymienił na ta sama rame tylko ze na 14'

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...