marcinSZ0 Napisano 10 Czerwca 2008 Napisano 10 Czerwca 2008 witam Potrzebuje zestaw narzedzi do roweru,znalazłem kilka roznych "walizek" nie wiem na ktora sie zdecydowac,czy np warto dopłacic 2x do zestawu SuperB ?? najtansze sa po 115zł, SuperB po 250zł ,wiekszosc wyglada identycznie ,roznia sie tylko nazwami firm. http://www.allegro.pl/item377075688_walizk...w_bikezone.html http://www.allegro.pl/item380058153_przyda...umrowerowe.html http://www.allegro.pl/item374848511_superb...narzedzami.html Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Hellsing Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 Mam taki sam dylemat. Czym sie roznia te narzedzia ? jest ich wiecej czy jak ?
Ślawus Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 zapewne różnią się jakością, te za 115 zł już na pierwszy rzut oka wyglądają tandetnie. Na narzędziach nie warto oszczędzać, gdyż te najtańsze są jednorazowego użytku, często również nie najlepszej jakości narzędzia potrafią zniszczyć części, które miały zamontować.
piootrj Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 Niedawno zakupiłem zestaw ten za 115 zł i jestem zadowolony, choć nie miałem okazji porównać ich z tymi droższymi, jak dla mnie są ok, już parę napraw za ich pomocą przeprowadziłem.
marcinSZ0 Napisano 11 Czerwca 2008 Autor Napisano 11 Czerwca 2008 w takim razie kupię ten tanszy,połowa ceny od SuperB a z tego co czytałem narzedzia tej firmy nie są rewelacyjnej jakosci.
hudy Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 Jeśli naprawia się tylko jeden rower to te narzędzia dają radę. Poza imbusami. Imbusy kup oddzielnie. Bardzo dobry komplet Stanleya to 20 zł. 4 Piwka można sobie odpuścić
skjaatel Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 Dobre imbusy które posłużą Ci do końca życia kosztują ok. 5 talarów sztuka, ok 8 klucze płaskie. Śrubokręt gruszka z 8 końcówkami (stanley) ok 20, końcówka T25 3. Klucze specjalistyczne od 5 do.... 50 (?) zł. Popatrz co musisz mieć do całkowitego złożenia / rozłożenia SWOJEGO roweru i kup. Walizeczka na narzędzia to ok 10 zł w nomi. Całość powinna zmieścić się w 150 zł, a będziesz miał naprawdę dobre narzędzia. Dla dociekliwych - nie wliczam pompki stacjonarnej, zestawu odpowietrzającego, suwmiarki, prostownika do tarczy, klucza dynamometrycznego, nabijaków, zbijaków itp, itd. Tylko podstawowe narzędzia.
Robert Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Też tak jak Skjaatel pisze dobierał bym narzędzia osobno. Najlepiej zerknąć jakie są potrzebne właśnie do Twojego roweru i do tego kupić walizkę. Gotowa walizka ma też swoją wadę. Nie wsadzisz do niej niczego więcej i wala się wszystko dookoła. I może taki dodatek ode mnie. Praktycznie wszystkie te narzędzia klepią w tej samej fabryce. Więc to że SuperB ma kiepskie opinie nie najlepiej świadczy o pozostałych takich zestawach.
Hellsing Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 A co myślicie o http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...id=238&l=pl ?
tasty Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 tylko nie kupuj narzędzi Stanleya jest to badziew za dużą kasę kupiłem zestaw wkrętaków tej firmy i szybko się połamały polecam natomiast narzędzia Beta albo z tańszych Yato
Robert Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Co do zestawu Velomanna to jest to to samo co SuperB i inne wynalazki tego typu. Co do Stanley'a to szerze mówiąc nie wiem co robiłeś z tymi narzędziami że się zniszczyły. Zestaw imbusów od nich wydaje mi sie być wieczystym.
tasty Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 połamałem wkrętak krzyżakowy sam koniec bo próbowałem odkręcic śrubę a zestaw ten kosztował nie małe pieniądze pozatym słyszałem wiele negatywnych opinii na temat tej firmy od fachowców z branży, podobno kiedyś robili dobre narzędzia i wyrobili sobie markę teraz idą tylko na ilośc za duże pieniądze co do imbusów kupiłem parę lat temu zestaw firmy Topex chyba za UWAGA całe 8zł i spełniają swoje zadanie na narzędziach rowerowych sie bardzo nie znam ale co do narzędzi ogólnego przeznaczenia polecam: BETA, JONNESWAY, HONITON, PROXXON, YATO
Robert Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 O tym co mają teraz nie wiem. Moje imbusy mają już sporo. Co do narzędzi ogólnych jak i rowerowych, polecam produkty Uniora. Sprawdzają się świetnie.
michalj Napisano 17 Czerwca 2008 Napisano 17 Czerwca 2008 Czy ktoś używa zestawu Meridy (http://www.rowerymerida.com.pl/czesci_firmy.php?fr=3&gr=37&id=109)? Kosztuje 35 zł, i posiada wszystkie potrzebne klucze.
Meva Napisano 17 Czerwca 2008 Napisano 17 Czerwca 2008 w numerze #4 w bikeBoard na stronie 122 jest fajny artykuło narzędziach do roweru, warto poczytać
verul Napisano 17 Czerwca 2008 Napisano 17 Czerwca 2008 Ja mam zestaw imbusow SuperB i nie narzekam. Mocne sa, sprawiaja wrazenie bardzo trwalych. Nie odkrztalcaja sie, maja zaokraglona koncowke i kosztuja 1/3 tego co imbusy renomowanych marek. Zrobic imbus to nie filozofia... kwestia stali. Mam tez ich klucz do pedalow ale uzywany byl raz. Dal rade
marcinSZ0 Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Napisano 22 Czerwca 2008 Jakiej firmy najlepiej wybrac narzedzia jezeli zdecyduje sie kupowac wszystko osobno ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.