bilskij Napisano 10 Czerwca 2008 Napisano 10 Czerwca 2008 Witam! Chciałem sobie dziś założyć nowe klocki do hamulców tarczowych Shimano ST-M966, lecz tłoczki były za mocno przysuniete wiec zaczalem je rozpychac. Po 20 minutach prób zauważyłem, że gdy je rozpycham one po chwili wracaja do stanu poprzedniego :/ Dziwne, bo z tylnym hamplem poszlo bez wiekszych problemów. Nie mam pojecia jak rozwiązać ten problem. Może ktoś miał podobną sytuację i wie co mam robic ? Proszę o pomoc !
Koen Napisano 10 Czerwca 2008 Napisano 10 Czerwca 2008 Spróbuj włożyć między klocki tarcze albo ten plastikowy, pomarańczowy klocek i ściśnij kilka (naście) razy klamke, klocki ustawią się w wystarczającej odległości od siebie żeby można było je wyciągnąć. Jeśli nie to upewnij się że dobrze je wyciągasz, może coś zahacza i nie chcą wyjść.
bilskij Napisano 11 Czerwca 2008 Autor Napisano 11 Czerwca 2008 Witam!Chciałem sobie dziś założyć nowe klocki Koen czytaj uważnie!
wookie Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 A wogole uklad jest otwarty ? Bo sa poprostu zapowietrzone , odkrecasz srubke , rozpychasz , wkladasz cos odpowietrzasz i zakladasz klocki , to chyba normalne ze tlok odbija jak sie go wciska.
Koen Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 Koen czytaj uważnie! Rzeczywiście dałem plame Koniec semestru i ciągłe niewyspanie daje sie we znaki... Też zrobiłbym tak jak radzi wookie - założyć rurkę na odpowietrznik i rozepchnąć klocki przy poluzowanym zaworku (rurka w górę żeby olej sie nie wylał).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.