Skocz do zawartości

[hamulce] Problem z tłoczkami

bilskij

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałem sobie dziś założyć nowe klocki do hamulców tarczowych Shimano ST-M966, lecz tłoczki były za mocno przysuniete wiec zaczalem je rozpychac. Po 20 minutach prób zauważyłem, że gdy je rozpycham one po chwili wracaja do stanu poprzedniego :/ Dziwne, bo z tylnym hamplem poszlo bez wiekszych problemów. Nie mam pojecia jak rozwiązać ten problem. Może ktoś miał podobną sytuację i wie co mam robic ? Proszę o pomoc !

Napisano

Spróbuj włożyć między klocki tarcze albo ten plastikowy, pomarańczowy klocek i ściśnij kilka (naście) razy klamke, klocki ustawią się w wystarczającej odległości od siebie żeby można było je wyciągnąć. Jeśli nie to upewnij się że dobrze je wyciągasz, może coś zahacza i nie chcą wyjść.

Napisano

A wogole uklad jest otwarty ? Bo sa poprostu zapowietrzone , odkrecasz srubke , rozpychasz , wkladasz cos odpowietrzasz i zakladasz klocki , to chyba normalne ze tlok odbija jak sie go wciska.

Napisano
Koen czytaj uważnie!

Rzeczywiście dałem plame :rolleyes: Koniec semestru i ciągłe niewyspanie daje sie we znaki...

Też zrobiłbym tak jak radzi wookie - założyć rurkę na odpowietrznik i rozepchnąć klocki przy poluzowanym zaworku (rurka w górę żeby olej sie nie wylał).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...