zabiel17 Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Mam zamiar wymienić korbę, ale nie wiem na co. Jedyny sprzęt, jaki udało mnie się znaleźć to ta korba: http://www.allegro.pl/item379412529_korby_...bikestacja.html Co Wy na to, albo może coś innego doradzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=1673 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 A w tej korbie można spokojnie wymieniać sobie zębatki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Myślę, że jak dobrze poszukasz, to jeszcze firexa team ze zintegrowanym środkiem suportu znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 A dobry on, możesz coś o nim powiedzieć, użytkowałeś? Czy po wymianie korby, będzie spokojnie się na niej łańcuch pc48 kręcił?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Jeżeli łańcuch nie jest mocno zużyty to powinien się przyjąć bez większych problemów. Gorzej jak już ma większy przebieg to i w ruch pójdą dalsze wymiany sprzętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Tez polecam Deore LX - mam wlasnie ten model z Bikestacji... po zakupie dopiero poczulem co to znaczy miec porzadna korbe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 http://www.allegro.pl/item376256544_zestaw...we_synkros.html - mam i polecam. Stary dobry i sprawdzony Octalink. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Od dobrego Octalinka lepszy jest Hollowtech , korba pośrednia między Deore a LX : http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...skid=1&l=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 A co powiecie o kasecie 9 rzędowej deore LX- opłaca się brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 A co powiecie o kasecie 9 rzędowej deore LX- opłaca się brać? Zależy za ile. Do 80zł to jeszcze dobry wybór, ale konstrukcyjnie niewiele różni się od Deore. Xt i deore są warte swojej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Dzięki, a trudno jest założyć samemu nową kasetę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 wsuwasz, zakręcasz nakrętką i jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 e, proste:D:D a korby bez specjalnego klucza się na da ściągnąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 e, proste:D:D a korby bez specjalnego klucza się na da ściągnąć ? Niby tak, ale lepiej posłużyć się kluczykiem-ściągarką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Do założenia nowej kasety też musisz mieć klucz na wielowpust - inaczej nie dokręcisz jej do bębenka żeby ściągnąć starą przydaje się też bat - ale można sobie poradzić i bez niego, trzymając kasetę przez jakąś szmatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homeless Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam. Postanowiłem wymienić korbę na coś sztywniejszego. Aktualnie mam SR SUNTOUR XCM314. Co w przedziale do 250 zł moglibyście mi poradzić? Przerzutki to: przód Shimano Deore LX tył Shimano Deore LX Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Przy dzisiajszych cenach to Deore ze zintegrowaną osią, możesz suykać jakiejś okazji, a nóż coś ciekawego się trafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Ja ze swojej strony polecam truvativ-a firex-a bardzo fajna, sztywna korba. Sam mam i sobie chwale Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 24 Maja 2009 Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Ja również mam truvativa firexa i coraz bardziej sobie nie chwale Firex po 1,5 tys. zaczął się rozkręcać i miał luzy na lewym ramieniu. Udało mi się go jakoś skręcić, ale wiem że nie przetrwa tak długo. Z tego co wiem to jest to główny mankament tych korb. W porównaniu do korb Deore, Truvativ zostaje w tyle. Czekam tylko aż zajadę moją i biorę Deore. Zaufana marka ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Jz rowniez bym w tej cenie proponował coś ze stajni shimano np. nową Deore HT II albo uzywana LX czy SLX jak sie trafi moze nawet XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.