Skocz do zawartości

[Mrowienie] w calej rece

Cybula

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz ja mam problem... :P

Otoz przez ostatni tydzien obudzilem sie chyba juz z 4 razy z wielkim mrowieniem w rece. Raz mialem tak silne ze nie moglem uniesc reki! Po prostu totalny brak czucia i sily... Rano jak sie budze to wszystko jest ok.

Wiem na pewno, ze reka lezala luzno, nie byla zgieta ani przycisnieta bo zawsze lezalem na plecach, a reka na brzuchu.

Mierzylem sobie cisnienie na tej rece i mam raczej w normie 160/80, a tetno spoczynkowe okoko 40.

W czym problem???

Powodów może być tysiąc i nie licz na "zaoczne" wyleczenie poprzez forum. Natomiast jeden z tego tysiąca powodów to może być kręgosłup. Jak jeszcze grałem w kosza, to drętwiała mi cała ręka i bark (ta rzucająca). Okłady, prądy,maście, zabiegi i inne cuda... Ładne parę stów w plecy bez efektu.

Po 2 miesiącach jakiś starszy lekarz sportowy wpadł na pomysł: rtg kręgosłupa. No i wylazło jak na dłoni: ucisk na nerw.

Seria masaży + ćwiczeń na wzmocnienie mięśni brzucha + grzbietu => przeszło w trzy tygodnie.

Rada dla ciebie: Seria badań + DOBRY ortopeda, najlepiej taki który coś miał do czynienia ze sportem. Bez tego to zgadywanka nie leczenie...

PS. A ciśnienie 160/80 (jeśli zmierzyłeś prawidłowo) to PO-WAŻ-NE przekroczenie normy, zwłaszcza w wieku 18 lat.

Niech ci zmierzy fachowiec, bo jeśli to prawda to takiego nadciśnienia nie zbijesz samymi ćwiczeniami.

co do tematu to już był podobny na forum... o ile pamiętam: "paranormal"/"paranormalni" czy jakoś tak, nawet ciekawy;)

A co do przyczyn cierpnięcia ręki polecam więcej witamin/minerałów i masaże tudzież trochę aktywności poza rowerowej.. jakieś rozciąganie etc :P

Edit:

http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...p;hl=paranormal

2 razy mialem podobna sytuacje.

Pracuje głównie przy komputerze - siedze przy biurku okolo 8 godzin i po malym sledztwie okazalo sie, ze opierajac lokciem o kant biurka uciskam nerw lokciowy. Stad odczucie mrowienia w rece i zdretwienie palcow dloni.

Druga sytuacja. Sasiad zajmuje sie sprzedaza przeroznych odzywek dla silaczy - krotko mowiac koksow. W ramach promocji dal mi raz preparat, ktory pomaga schudnac - nie jesz, nie czujesz sie spiacy, przemiane materii masz szybka, slowem CUD. Po tygodniu stosowania preparatu obudzilem sie ze zdretwiala reka. Odretwienie nie przechodzilo w ciagu dnia. Pare dni pozniej obudzilem sie i oprocz reki zdretwiala mi takze cala noga... Tak sie przerazilem, ze natychmiast wywalilem ten preparat. Po paru dniach przeszlo. Od tego momentu sklepy z tzw odzywkami dla sportowcow i innymi dopalaczami energetycznymi omijam szerokim lukiem.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...