Skocz do zawartości

[rower] DH/FR

korzyniak

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.Mam pytanko jaki rowerek był by najlepszy do dh/fr.Cena do 7tyś.Mam tu na oku te 3 biki może któryś z was już miał okazje

wypróbować te sprzęciki i może o nich coś powiedzieć??

http://www.rowerowy.com/rowery/mondraker/level.html

https://ssl.allegro.pl/item370836867_umf_fr...rum_4999zl.html

http://www.koral.bielsko.pl/pl/rowery/rowe...de/id_4412.html

Czekam na odpowiedzi

Z góry dziękuję

najbardziej znanym i zarazem wysoko cenionym rowerem jest rower norco. czterozawiasowe zawieszenie.

marka lansowana przez rowerowy to raczej cos nowego na polskim rynku i watpie by cos na ich temat mogl ci ktokolwiek powiedzdiec.

umf wczesniej robilo fulla ale raczej dosyc prymitywnego. to chyba marka meridy a merida raczej nigdy poza dawno temu zjazdowką nie byla obecna w segmencie rowerow fr/dh.

jest jeszcze big hit speca -

http://www.dobrerowery.com/product_info.php?products_id=3930

big hit jest jak niezatapialny okręt - od wielu wielu lat obecny w segmencie rowerow fr.

jest jednak cholernie cięzki....

Mój znajomy (znany w Cz-wie Groszek :P ) ma taką ramę i bardzo sobie chwali - mimo sporego skoku jest podobno zwrotna i ma przyjemną geometrię, czego ponoć nie da się powiedzieć np. o Konach :P

Z tym że rower z tej konfiguracji będzie wymagał trochę pracy (patrz np.: przerzutka tył, ciężka jak ch...oinka a wcale nie tak dobra jak się o niej mówi korba) to i tak ze względu na ramę i przedniego amorka jest warty zainteresowania.

PS. Spytaj od razu czy np. nie wrzuciliby w set przerzutki w typie Sory i korby Hone w zamian za tamte???

PS2. Mondraker to jednozawias i odpada. Merida... coś nie przemawia do mnie, wygląda jak kopia właśnie Kony, które wg./ użytkowników których znam nie są najlepsze w prowadzeniu :(

PS3. A może składak? Ram jest trochę do wyboru, amorków też niemało. Za tyle kasy można zaszaleć :)

propozycja dodana czysto teoretycznie. bo praktycznie ZDECYDOWANIE ODRADZAM robienie jakichkolwiek interesow z poison polska aka extreme shop. to lewusy i do tego niedoinformowane. sprzedaja produkt ktorego nie znaja, doradztwo kiepskie, wspolpraca mailowa - kretynska. tam pracuja chyba faceci transseksualni czyli tak naprawde kobiety - z miesiączkami trwającymi caly miesiac jedna dziennie - bo z tego co wiem to raz maja dobry humor raz fatalny - i to jeszcze trzeba liczyc na szczescie ze sie trafi na kogos kumatego ale i o to trudno....

Za to gdybyś chciał Poisona - mailuj bezpośrednio do Niemiec!

Sam robiłem to ok. 1,5 miesiąca temu, kiedy chciałem kupować set Curare+Rux. O ile zna się angielski lub oczywiście niemiecki (ja pisałem po angielsku) nie ma z tym żadnego problemu. Na stronie www.poison-bikes.de są wszystkie ceny, w tym przesyłki. Obsługa konkretna, ustalenia szybkie. Obiecują zrealizować zamówienie w max 2 tygodnie + przesyłka. Jak ich pomęczysz to może dorzucą rabat - mnie zaproponowali za set 2%, ale zawsze. Przy tym kursie euro się opłaca...

U nich Furan T = 1559euro + 30 za przesyłkę do PL = 1629ojro x 3,39 = 5522PLN! Dobre 500PLN do przodu względem extreme-shopu, i kto wie czy nawet nie dojdzie szybciej :P

Gdybym sam się nie rozmyślił, pewnie już dawno jeździłbym na tym Curare bo goście są naprawdę konkretni - typowy niemiecki porządek :P Nawet z wyborem koloru i napisów nie robią problemów :)

Ewentualnie możesz sprowadzić np. sam set rama+amorki. Do wyboru do koloru :P

dla mnei byli tak konkretni ze mimo iz ich dystrybutor na polske centralnie dal dupy sprzedajac towar niezgodny z opisem, to jedyne co mi zaproponowali to sprzedaz nowej ramy po "korzystnej" cenie... zalosne.

gdy napisalem do giant europe pare uwag o pracy ich dystrybutora w polsce to palant rodziewicz dostal nakaz zalatwienia sprawy z centrali.

nic juz wiecej nie kupie od tych lewusow.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...