anulkaa Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 LOL! Ale dokładnie czytam gazety... To piszę już maila. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Do bB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 No tak! W końcu skoro tak napisali, więc mieli jakieś podstawy. Liczę że te podstawy mi wytłumaczą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Byleby szybko odpisali bo i jak mam niezły dylemat co do korby... Wygląda to tak, że obecnie napęd bika składa się z manetek i obydwu przerzutek x-9, korba to Truvativ Firex, którą zmieniam z powodu krótkich ramion (170 mm) - jeździłem na XT FC-M760 z ramionami 175 mm i różnica jest mocno wyczuwalna. I tu jest dylemat... Kaseta na przyszłość to Ultegra, łańcuch HG93, przerzutka tył i manetki zostają, przód wymieniany na Top Swing - w zależności od korby, jeśli XT FC-M760 to XTR FD-M970 a jeżeli Truvativ Stylo to zębatki będzie obsługiwać x-9 w wersji Top Swing. Co byłoby najlepsze dla napędu, lepszy homogeniczny czy mieszany? Pozostaje jeszcze pytanie czy uda mi się ściągnąć w/w korbę XT, tegoroczna wersja nie za bardzo do mnie przemawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Wypróbowywałem różne kombinacje - obecna w jednym biku FD M970 + FC M770 w drugim FD M960 + FC M770 (zmiana z Fc M760) - chodzą najlepiej . Z tyłu X-9 + Kaseta XT chodzi wg. mnie lepiej niż drugi zestaw - X-0 + PG 990 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Czyli proponowałbyś korbę XT FC M770? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Tak , może wielkiej róznicy w pracy nie ma , ale stalowe zęby na środkowej tarczy popracują trochę dłużej - jak dla mnie w FC M 760 środkowa za szybko padała. I jeszcze coś - w opisie wszystkich korb Truvativ czytamy - minimalna długość linii łańcucha 425 mm a w ramach - Scott , Merida - linia łańcucha ma 420 mm. w GT linia łańcuca 419 mm. i wiele innych tak ma http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/goodd...=1140&pos=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 A o co chodzi z tą linią łańcucha? Bo szczerze mówiąc wcześniej nie słyszałem tego terminu. Jutro, albo najpóźniej za 2 dni będę miał ramkę s-worksa i wsadzę tam stylo. Będzie działało?;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Też jestem tego ciekaw, a już dawno miałem się o to spytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Działało będzie, chodzi raczej o to , że przy krótszej linii łańcucha , tenże łańcuch, pracuje bardziej pod kątem - co może mieć jakiś tam wpływ na trwałość czy szybkość i precyzję zmiany biegów , a także, może być trudniej wyregulować przerzutkę , żeby nie tarła o łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Czyli im dłuższa linia łańcucha, tym lepiej? Ja w tej chwili mam u siebie lx'a i mam taki problem, że jak za bardzo naciągnę linkę, to przerzuca za korbę, jak wkręcę ogranicznik, to nie chce wskakiwać na blat, a jak już jest w miarę dobrze, to jak jadę na blacie, to wystarczy już 6 z tyłu, żeby łańcuch zaczął spadać na średnią koronkę:/ Czy tu właśnie chodzi o tą linię łańcucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Czyli im dłuższa linia łańcucha, tym lepiej? Dla korby Truvativ tak (dla innych też) . Co do drugiej sprawy - to raczej trzeba przeprowadzić bardzo dokładna regulację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Pytanie odnośnie mocowania korby XTR FC M 970 - dlaczego lewe ramię jest inaczej przykręcane niż LX, XT? Jak do tej pory tylko w tym modelu to wprowadzili. Dość szukania, kupuję 770-tkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 12 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 bB odpowiedziało na mój e-mail w najnowszym (nr 126, lipiec 2008) magazynie, w dziale listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.