Mefisto Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Mam do was pytanie. Nie jestem pewien ale chyba mam za duże buty (spece sport) i nie wiem czy moze to w czymś przeszkadzać? Ogólnie, po załozeniu i zapięciu butów nie czuć, że but jest za duży, ani w czasie chdozenia ani w czasie jazdy. Stopa się w nim nie przemieszcza, pięta nie podskakuje. Jedynie przy zakładaniu (jeszcze przed zapięciem) mogę przesunąć stopę do przodu o ok 1-2cm. Czy to normalne? Przymierzałem je w sklepie i wziąłem właśnie dlatego, że wydały mi sie dobre. Mój błąd, że nie sprawdziłem rozmiaru mniejszych, ale skoro te były po zapieciu ok to po co? Aha, wkładka w nich jest nawet o 0,5cm krótsza od wkąłdki w butach "cywilnych", więc sam już nie wiem.
grzegorz1974paszek Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 No cóż - raczej masz za duże te buty -2cm luzu. Jeżdzic się tak da - ale lepsze będą bardziej dopasowane - nie sugeruj sie cywilnymi butami . Jest tez duże prawdopodobieństwo że będziesz dziurawił paluchem góre buta. Ja bym przymierzył mniejsze dla pewności - a te co masz teraz wymienił z kims na mniejsze - lub sprzedał ,póki sa w miare nowe. Efekt za duzych butów
Mefisto Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Napisano 8 Czerwca 2008 no w sumie cywilnymi nie ma się co sugorować, bo jak tereaz tak przyłożyłem podeszwę to jest spoooro mniejsza. SPD chyba mają inną konstrukcję. A nikt tutaj nie miał by ochoty kupić albo zmaienić Speców Sport w rozmiarze 46 na 44?
Mefisto Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Napisano 8 Czerwca 2008 chyba faktycznie:) Dałem już ogłoszenie w sprzedam. Jak by ktoś był chętny to zapraszam bo są w zasadzie nowe a cena też chyba niezła. http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...mp;#entry488317
Helevorn Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Ja jezdze w troche zbyt duzach butach SPD... jesli chodzi o buty to krzywda im sie nie robi...
Mefisto Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Napisano 8 Czerwca 2008 tak? Hmm, to już sam nie wiem co robić. Niby sa za duże ale w czasie jazdy nie przeszkadzało mi to... No nic, poczekam. Jak mi się nie uda sprzedać w ciągu najbliższych 1-1,5 tygodnia to zostaną. Hmm, może nie ma tego złego? Nie będę mógł jeździć, żeby zachować je w stanie idealnym, a wiec może w końcu siądę do nauki
rymo Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Chcialbym miec wasze problemy, ech U mnie to problem dostac dobre buty..a nie za duze
Wampi Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Co do za dużych butów, to jeszcze możesz dodatkową wkładkę dołożyć pod wkładkę właściwą. Mnie lata noga góra dół a nie chcę już więcej dociągać, bo mi to zniekształca buta. Myślę, że to będzie dobre rozwiązanie
Mefisto Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Napisano 10 Czerwca 2008 no jeśli nie uda mi się ich sprzedać to może tak zrobię. Już nawet przygotowałem sobię watę żeby ją wepchać do czubka trochę tam luzu jednak jest - tak ze 2cm
dgim Napisano 9 Lipca 2008 Napisano 9 Lipca 2008 ja wlasnie sie przymierzam do Specow sport, rozmiar 41 badz 42, i juz sie boje o dobor rozmiaru, bo zawsze mam problem z doborem odpowiedniego rozmiaru, z reguly po 2-3 dniach nagle inaczej czuje buty, a jest juz za pozno stopa ~26cm, z shimano bym nie mial problemu, bo wkladka jest w 42 - 26.5cm, wiec idealna, w specach niestety przy 42 jest juz 27cm to bedzie 1cm luzu, mniejsze sa 26cm - 41 - beda na styk, slabo troche to wyglada powiedzcie mi przy okazji, skoro o specach mowa, jak to jest z tym scieraniem klockow/korkow w nich ? ponoc blyskawicznie schodza, szybciej niz w shimano ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.