dzwonek Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Cześć mam taki problem. W zeszłym tyg zmieniłem korbę w rowerze. I od tamtej pory przeraźliwe skrzypi przy podjazdach pod górę. Z początku myślałem ze jest zbyt mocno przykręcona śruba ale nie. Co muszę zrobić aby przestała skrzypieć? trochę mnie to denerwuje jak mijam ludzi na trasie i cały czas coś skrzypi a ludzie się śmieją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 A czy posmarowałeś pedały przed montażem? Pozdrówko sondujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 skoro wymieniales korby to musiales odkrecac pedaly. moze one są nieprzykrecone dobrze. korby dociągnąles srubami dostatecznie mocno? moze korba wymaga innego wkladu niz masz teraz i ociera o rame lub mufe suportu? nie zawsze mozna sobie ot tak zamienic korbe bo niektore maja głebsze inne płytsze osadzenie na osi. a wogole jaka to korba? korby ze zintegrowanymi osiami przylegaja ciasno do zewnetrznych oslon łożysk suportu i byc moze w tym miejscu powstaje skrzypienie. przy korbach na isis producenci informuja ze niektore wklady maja specjalny pierscien zapobiegający skrzypieniu/piskom. moze tarcze korb nie są dokrecone? proponuje ci sprawdzac jedną mozliwosc i testowac - by na przyszlosc jesli uda ci sie wyeliminowac problem wiedziec gdzie go szukac w przypadku powrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 co to jest korba w pedale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzwonek Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Problem naprawiony. Okazało się że nie była dostatecznie nasmarowana. Dziś po 70 km nie skrzypiała ani razu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.