dejot Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Siema Wszystkim! Piszę bo skończyły mi się pomysły a problem pozostaje nierozwiązany drażniąc mnie niemiłosiernie za każdym razem, kiedy na rower wsiadam. Otóż posiadam koło tylne na pieście NS coaster. Z koła owego a dokładniej z wspomnianej piasty wydobywa się podczas jazdy odgłos stukania bliżej nieokreślonego pochodzenia.Nie jeżdżę ekstremalnie. Nie zaliczyłem żadnych znaczących gleb, nie katuję swojego roweru. Ważę ~85 kg. Nie mam pojęcia co może owe stukanie powodować a sporo rzeczy już przy tej nieszczęsnej pieście kombinowałem - Zmieniłem ośkę na ośkę z poprzedniego modelu (z nakręcanymi konusami), wyjmowałem łożyska(maszynowe) wszystko dokładnie smarowałem, rozkręcałem, skręcałem i nic... Wiecie zapewne jak drażnić mogą niezidentyfikowane odgłosy wydobywające się z rowerów... Mi już na samą myśl o tym odechciewa się jeździć Zauważyłem pewną rzecz (nie wiem czy istotną). Otóż kiedy koło się kręci luzem - nieruchoma kaseta jakby faluje... Czy to może być problem? Bardzo proszę Was o pomoc drodzy Forumowicze... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 falowanie kasety swiadczy o kiepskim wykonaniu mechanizmu bębenka - w ekstremalnych przypadkach powoduje niską jakość i precyzje przerzucania. wszystkie elementy piasty są sprawne? moj ns strzela przy nadepnieciu na pedaly - zapewne to co wczesniej czyli problem z mechanizmem zapadkowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Aha... Czyli szajs kupiłem:P U mnie piasta strzela przy toczeniu się na luzie. Dziś spróbuje wymienić łożyska i zobaczę co to da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 mialem czarnego ns'a ale go sprzedalem i zaluje bo byl zupelnie bezproblemowy a to czerwone badziewie co mam to.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 No i nie wiem co robić... Reklamować? Najgorzej że to wysyłkowo zakupiony towar:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 to wada produkcyjna - cos jak piasty na wielotryb w makrokeszach. nie wiem czy troche nie za pozno skoro tyle razy grzebales.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Ha! dopiero teraz obadałem że w złym miejscu topic założyłem:P No ale to już Adminów wszechmocnych decyzja czy to przeniosą (Pozdrówki dla Nich serdeczne przy okazji ) Co do piasty- wymieniłem łożyska- działa tak jak powinno- przestało stukać. Musiały być padnięte. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.