dzwonek Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Cześć szukam osób chętnych na wyprawę rowerową ze Szklarskiej Poręby, wjazd na Szrenicę stamtąd na Śnieżne Kotły, Śnieżkę zjazd do Peca po stronie czeskiej i powód do Kudowy a potem już pociągiem do domów. Planowany czas wyprawy przełom lipca i sierpnia. Wyprawa max 2-3 dni po jak najniższych kosztach (nocleg w schronisku). Zapraszam wszystkich chętnych.
tobo Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 kiedy chcesz to zrobic? pamietaj ze to teren parku narodowego i MOGĄ nas pogonic. juz w zeszlym roku byl problem jak tam bylem.
dzwonek Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Napisano 6 Czerwca 2008 Wycieczkę planuję na przełomie lipca i sierpnia. Myślę że nas nie pogonią. Byłem tam na wczasach 2 lata temu (niestety bez roweru) i jak wchodziłem na Szrenicę mijało nas co najmniej 5 kolarzy także chyba można jechać, o ile od tamtej pory nic się nie pozmieniało. Czy byłbyś chętny na taką wyprawę?
arbike Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Na szrenice mozesz spokojnie wjechac ale dalej juz niestety nie. Jezeli bedziecie mieli szczescie to wycieczka moze sie udac. Kilka razy jechalem na sniezne kotly i tylko raz spotkalem straznika.
ATT Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Spotkanie strażnika to nie jest jakiś wielki kłopot niestety :/ Przy ładnej pogodzie w okolicach Śnieżki nie jest łatwo przejechać nie zauważonym. Najbezpieczniej jest pomiędzy samą Szrenicą a Śnieżką tam już raczej mało kto chodzi. A po czeskiej stronie jest niestety gorzej niż po polskiej, bo trudniej się dogadać żeby mandatu nie płacić. Zjechania ze Śnieżki do Pecu bym nie zaryzykował chyba że by lało i była mgła. Teren jest odsłonięty, idzie tam wyciąg, łatwo mogą tam Cię wypatrzyć. Ale ogólnie wszystko jest kwestią szczęścia, można jeździć cały rok i nie spotkać strażnika jak się ma farta A i co do trasy to żeby przejechać a nie przeprowadzić rower szlakiem czerwonym ze Szrenicy do Śnieżki trzeba mieć już bardzo dobrą technikę i psychę np zjazd z Wielkiego Szyszaka do łatwych nie należy. Ale jak komuś prowadzenie roweru co jakiś czas nie przeszkadza to polecam bo fajne widoczki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.