no1knowme Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 witam! Przed kupnem jednego z liczników wymienionych w tytule chciałem rozwiać swoje wątpliwości co do wskazywanej przez nie prędkości. Czy prawdą jest, że Mc 1.0 pokazuje prędkość z dokładnością do 0,5 kmh? (20.5, 21, 21,5) czy c4 też tak nalicza prędkość? Pewnie to tylko kwesia przyzwyczajenia ale za takie pieniądze nie chciałbym się odzwyczajać od dokładności 0.1...
01LukasZ Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 c4 aktualną prędkość pokazuje z dokładnością 0,5km dla mnie to nie przeszkadza bo później takie dane jak prędkość średnia, maksymalna czy dystans w navigatorze możesz odczytać z dokładnością 0,01km aha i dystans całkowity jest liczbą całkowitą bez żadnych połówek czy innych ułamków
Orzech89 Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 c4 aktualną prędkość pokazuje z dokładnością 0,5km dla mnie to nie przeszkadza bo później takie dane jak prędkość średnia, maksymalna czy dystans w navigatorze możesz odczytać z dokładnością 0,01km aha i dystans całkowity jest liczbą całkowitą bez żadnych połówek czy innych ułamków Fakt, tyczy się to zarówno jednego jak i drugiego licznika. C4 mam w szosówce a MC 1.0 mam w górskim. Jedynie pomysł z wysokością to zbędny bajer, który będzie Ci tylko mieszał w głowie niepotrzebnie, jeśli nie masz wewnętrznej potrzeby aby mieć wyświetlane na raz jak najwięcej cyferek, odpuść sobie ten licznik i kup coś tańszego
no1knowme Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Napisano 7 Czerwca 2008 dzięki za odpowiedzi, zdecydowałem się na mc 1.0
mir Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 ja mam sharka za 10zl i pokazuje z dokladnoscia do 0.1km/h
aard Napisano 10 Lipca 2008 Napisano 10 Lipca 2008 No1knowme, jak wrażenia z uzytkowania tego licznika? Właśnie zastanawiam się nad zakupem tego modelu bądź porównywalnych sigmy lub ciclomaster. Co do VDO mam takie wątpliwości: - czy podaje dzienną sumę podjazdów? (w opisie napisano: "altitude gain on actual trip", co może oznaczać sumę podjazdów jak i różnicę wysokości od startu do najwyższego punktu, co byłoby porażką, bo odejmować sam umiem) - czy podaje aktualne nachylenie w procentach (w opisie jest "gradient", co moim zdaniem nie jest jednoznaczne) - z jaką doiładnością zlicza wysokość (np. ciclomaster co 5 metrów, a CatEye co 2 metry, natomiast nie mogę znaleźć tej danej dla VDO) - ogólnie, czy ten pomiar wysokości robi wrażenie wiarygodnego - jak duże błędy odkrywasz przy kalibracji przy w miarę stałej pogodzie? - jakieś inne wrażenie, w szczególności negatywne? - za ile i gdzie kupiłeś? Z góry dzięki za odpowiedź!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.