Skocz do zawartości

[buty] Buty spd rozmiar 47-48

Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam problem, ponieważ nie mogę znaleźć butów w odpowiadającym mi rozmiarze.

Poszukuje butów Shimano SH - M085 w rozmiarze 48, M075 też mogą być. Z tego co widzę, to M 075 praktycznie w ogóle już nie można dostać, zdarzają się pojedyncze sztuki, a M 085 to już końcówki w bardzo ubogiej rozmiarówce. Ewentualnie jakieś inne buty z długością wkładki 30,5 - 31 cm do kwoty ok 250 zł.

Jeśli ktoś wie gdzie mógłbym takowe dostać, to byłbym mu wdzięczny za informacje.

W tej cenie może być ciężko. Buty Shimano w rozm. 48 to towar raczej niespotykany :unsure:. Ja niedawno kupiłem DMT Rock rozm. 48. Długość stopy 31 cm - są OK. Kupiłem jako przecenione za 330. Możesz jeszcze zapytać tutaj: www.secesja.pl - dystrybutor firmy LAKE, oni robią duże rozmiary.

No nie aż tak niespotykany, swego czasu rozmiar 48 był łatwo dostępny w tych modelach butów, które podałem. Jak na złość, wtedy gdy chcę się kupić to nie ma, Shimano nie robi już dostaw na Polskę (przynajmniej ciuchów, z butami pewnie jest tak samo, skoro kolekcja na 2008 rok jest już wyprzedana i pozostały tylko niedobitki).

No niby znalazłem SH-M122 rozmiar 48 za 250 zł, ale kolor biały co nie bardzo mi pasuję i wolałbym żeby to były Sh-M085.

Tu pytałem - nie mają.

A tu już zapytałem, czekam na odpowiedź, ale zapewne nie będzie, bo to byłoby zbyt proste.

Dzięki za linka.

Coś znalazłem

Szosowe Shimano jak piszą są kompatybilne z blokami do górskich pedałów jakie posiadam. Jeżdżę dużo po szosie, takie pasowałyby ?

Albo 661 Expert w miarę mi się podobają, ale nie mogę nigdzie znaleźć jaką długość wkładki ma poszczególny rozmiar, może wiecie ?

Tu jednak były, oczywiście już zamówiłem. Teraz tylko czekać na dostawę, co może się opóźnić, bo poczta strajkuje.

Gucio112 jeszcze raz dzięki za linka.

Diadora ma zawyżone rozmiary, tzn. np. w bucie Shimano w rozmiarze 46 długość jest 29,5 cm, a w Diadorze jest krótsza np. 28,5 cm albo i jeszcze więcej.

To tylko tak przykładowo, nie bierzcie pod uwagę tych danych, bo chciałem zobrazować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...