Quattro Napisano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam ! Mam problem, ponieważ nie mogę znaleźć butów w odpowiadającym mi rozmiarze. Poszukuje butów Shimano SH - M085 w rozmiarze 48, M075 też mogą być. Z tego co widzę, to M 075 praktycznie w ogóle już nie można dostać, zdarzają się pojedyncze sztuki, a M 085 to już końcówki w bardzo ubogiej rozmiarówce. Ewentualnie jakieś inne buty z długością wkładki 30,5 - 31 cm do kwoty ok 250 zł. Jeśli ktoś wie gdzie mógłbym takowe dostać, to byłbym mu wdzięczny za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 W tej cenie może być ciężko. Buty Shimano w rozm. 48 to towar raczej niespotykany . Ja niedawno kupiłem DMT Rock rozm. 48. Długość stopy 31 cm - są OK. Kupiłem jako przecenione za 330. Możesz jeszcze zapytać tutaj: www.secesja.pl - dystrybutor firmy LAKE, oni robią duże rozmiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 No nie aż tak niespotykany, swego czasu rozmiar 48 był łatwo dostępny w tych modelach butów, które podałem. Jak na złość, wtedy gdy chcę się kupić to nie ma, Shimano nie robi już dostaw na Polskę (przynajmniej ciuchów, z butami pewnie jest tak samo, skoro kolekcja na 2008 rok jest już wyprzedana i pozostały tylko niedobitki). No niby znalazłem SH-M122 rozmiar 48 za 250 zł, ale kolor biały co nie bardzo mi pasuję i wolałbym żeby to były Sh-M085. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 A pytałeś tu? http://www.rowerowysklep.com/product_info....roducts_id=2500 http://ksport.pl/product_info.php?products_id=518 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Tu pytałem - nie mają. A tu już zapytałem, czekam na odpowiedź, ale zapewne nie będzie, bo to byłoby zbyt proste. Dzięki za linka. Coś znalazłem Szosowe Shimano jak piszą są kompatybilne z blokami do górskich pedałów jakie posiadam. Jeżdżę dużo po szosie, takie pasowałyby ? Albo 661 Expert w miarę mi się podobają, ale nie mogę nigdzie znaleźć jaką długość wkładki ma poszczególny rozmiar, może wiecie ? Tu jednak były, oczywiście już zamówiłem. Teraz tylko czekać na dostawę, co może się opóźnić, bo poczta strajkuje. Gucio112 jeszcze raz dzięki za linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Nie ma sprawy. Cieszę się, że mogłem pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raptor Napisano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Podepnę się pod temat Gdzie można dostać buty (spd oczywiście) rozmiar 49 - 31,5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 o w mordę, 49?! Shimano chyba nie robi nawet takiej rozmiarówki. Może popatrz innych producentów - spec, diadora - oni robią inna numerecję, bardziej zbliżoną do butów cywilnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Diadora ma zawyżone rozmiary, tzn. np. w bucie Shimano w rozmiarze 46 długość jest 29,5 cm, a w Diadorze jest krótsza np. 28,5 cm albo i jeszcze więcej. To tylko tak przykładowo, nie bierzcie pod uwagę tych danych, bo chciałem zobrazować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Powiedzmy, że bez problemu można dostać buty w rozmiarach od 48 do 50, ale trzeba wiedzieć gdzie pytać. Pozdrowerek ALL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.