prez Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 witam, czy montaz jak na rysunku jest prawidlowy (z lewej maly wypust, z prawej dosc spory); pytanie zwiazane z faktem, ze lancuch spadl mi z najmniejszej zebatki i tak niefortunnie zakleszczyl sie miedzy zebatka-rama, ze 'zjadl' mi kawalek aluminium i byl problem z wyciagnieciem i zalozeniem...; dodam ze rower wlasnie zakupiony wiec moze byc niedoregulowany, chociaz przerzutki wchodza ok; tak przy okazji przy uzyciu najmniejszej zebatki korby i najmniejszej kasety lancuch 'obciera' dol przerzutki-to raczej tez nie jest normalna sprawa... dzieki za sugestie, pozdrawiam
MartaFR Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 ładnie narozrabiałeś - w przyszłości nie kręć korbą gdy spadnie łańcuch na zdjęciach tego nie złapałeś ale możliwe, że masz przykręconą za wysoko przerzutkę i może być źle ustawiona (regulacja)
prez Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Napisano 5 Czerwca 2008 LOL, gdy jade szybko, w lesie, po wertepach itp. to nie patrze przy zmianie czy aby mi odpowiednio wszystko skoczylo, tylko potrzebuje zmiany i od razu krece; oczywista ze nie krecilbym gdybym od razu sie zorientowal ze lanuch juz lezy...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.