creative1989 Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 ale ich wadą jest brak uszczelki między konusem widelca, a miską montowaną w ramie. a takich uszczelek nie można gdzieś dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 może i można, ale jak na razie stery dają radę bez niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 masz może fotkę z terenowymi gumami na kołach jestem ciekaw jak sie prezentuje. też mam Radona i jestem z niego bardzo zadowolony jak długo masz tę ramę jak sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 ramę mam już rok, i jak na razie jestem zadowolony, jeździ mi się na niej bardzo dobrze, a pozycja jaką zajmuję na rowerze jest dla mnie idealna. Sztywność ramy dla moich ~85kg jest IMHO wystarczająca. zdjęć na terenowych oponach nie mam, mogę zrobić, ale to dopiero gdzieś na początku lipca, bo w tej chwili sesja trwa w najlepsze (ja we Wrocławiu, rower w Jeleniej Górze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 a myślałem że dłużej ja masz to już ponad rok. powodzenia z egzaminami - czekam na fotki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Rower ma już ponad rok i chociaż ilość kilometrów niezbyt duża (~2500km), to o kilku rzeczach mogę już napisać jak się sprawują. - owijka SILVA, waga rewelacyjna, komfort jaki oferuje do przyjęcia, ale często trzeba ją poprawiać, klej jest bardzo słaby i nie trzyma. dlatego chciałbym abyście polecili jakieś lekkie gripy, ewentualnie sprawdzoną owijkę (nie musi być aż tak lekka). - siodło Selle Italia SLR TT, waga odbiega i to w znaczny sposób od deklarowanych 135g (u mnie 148g), a do tego nie jest zbyt wygodne (nie spodziewałem się kanapy, ale np. Tune speedneedle jest dla mnie wygodniejszy i lżejszy, a w sumie nie wiele droższy). Wiadomo, że siodło to indywidualna sprawa, chociaż jak na razie nie zamierzam zmieniać, gdyż już się do tej deski przyzwyczaiłem. - opony Michelin XCR A/T, bardzo wysokie opory toczenia na asfalcie, szybko się ścierają, a w terenie nie dają mi poczucia pewności, jakie miałem na Panaracer fire xc pro. - RS Reba - do jakości jego pracy i sztywności nie mam większych zastrzeżeń, jednak nie zadowala mnie fakt, że amor pewnie znowu wyląduje w serwisie (ze względu na brak blokady), a to wg mnie jak na tak niewielki przebieg (~amor ma około 1500km) jest powodem do rozczarowania - w końcu to już drugi raz w ciągu roku. - Avid SD 7 - cały komplecik rewelacyjny, bardzo dobrze się spisuje i bardzo fajnie hamuje. - ubijaki, jak dla mnie rewelacja, działanie w błocie ekstra, nie dostały jak na razie luzów, poza tym ważą tyle co nic - Kierownica KCNC Sc Bone scandium - Bardzo szeroka i wygodna, przez co prawdopodobnie, rower już niedługo będzie bez rogów gdyż ich po prostu nie używam. Wystarczająco sztywna. jak na razie tyle uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Co do owijki to mam Meridę - looknij sobie w moim temacie. Po zamontowaniu jej jeszcze zimą do teraz nie miałem potrzeby jej poprawiania czy oklejania na nowo. Nie płowieje (mam kolor czerwony) szybko i nie wyciera się tak jak to nie którzy pisali. Mam nawiniętą jedną warstwę... . Waga kompletu z 4 paskami taśmy dołączonej do zestawu - 14g. Boli ? Z gripów to ponoć nowe Bontrager'y są w pysię...nie miałem jednak okazji się przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Chwyty Accent Lite piankowe, mam od roku, polecam, przyjemne w użytkowaniu, waga około 20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 a ja cały czas czekam na foty Twojego Radona....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 W rowerze zaszły pewne zmiany (zmieniłem hamulce z V-Brake na tarczówki, a co za tym idzie również koła). Bar Ends (rogi): Con-Tec 59gBrake: (Front) (Hamulec Przedni): Shimano SLX M675 z adapterem - 310gBrake: (Rear) (Hamulec tylny): Shimano SLX M675 z adapterem – 323gBrake Levers (Klamki): Shimano SLX M675Cables (Pancerze i Linki): Shimano XTR - 96gCassette (Kaseta): XT CS-M770 11-32- 264gChain (Lancuch): shimano CN-HG93 + spinka srama - 280gCrankset (Korby): Shimano XT - FC-M760 - 865gDerlr. (Front) (Przerzutka przednia): Shimano XT FD-M771 - 161gDerlr. (Rear) (Przerzutka tylna): Shimano XTR RD-M953 krótki wózek - 200g. Fork (Widelec): RS Reba SL + gwiazdka- 1696gFrame (Rama): Radon ZR Litening - 1502gGrips (Gripy): Boplightki 50gHandlebar (Kierownica): KCNC SC Bone scandium 31,8 - 124gPedals: (Pedaly) - Crank Brothers Egg Beaters SL - 264g. Rotors: (Tarcze ham.): Shimano SM-RT56 180mm + Shimano SM-RT56 160mm – 282g Seat: (Siodlo): Selle Italia SLR TT - 148gSeatpost (Sztyca): Smica Lite Pro 350mm 31,6 - 252g Seatpost Clamp (Zacisk Sztycy): BBB - 23gShifters (Manetki): Shimano LX SL-M570 '04 bez monitorków - 217g. Skewers (Zaciski kol): BBB WHEELFIXED - 68gStem (Mostek): Smica Race Lite 110mm 31,8 - 112g. Headset (Stery): KCNC Kudos Q1 - 90gTire (Front) (Opona Przednia): IRC smoothie 1.25 / Maxxis IKON 26x2.0 - 343g/559gTire (Rear) (Opona Tylna): IRC smoothie 1.25 / Maxxis IKON 26x2.0 - 345g/561gTubes (Detki): Panaracer R'AIR / Maxxis Fly Weight- 146g/188gWheels (Kola): Bontrager Race X Lite Disc 1570g-Suma (specyfikacja asfaltowa/terenowa): 9790g/10264g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi