Kubus18 Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Faktycznie jest tak duża różnica w prędkościach? Bo zastanawiam się czy brać tarczę czy v-ki. Rower ma ważyć właśnie te 12.5(z tarczami). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 18 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Lepiej v-ki... gdybym mógł wybierać nie zastanawiałbym sie teraz. Taniej, lżej i mniej problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 ponieważ nie możecie się doczekać, pierwsza odsłona ( w tej chwili jeszcze na starych pedałach, gdyż bloki od cranków zostały w jeleniej, a jeździć się chce) no i w całej okazałości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja mam tarcze, i niestety wiecznie coś. To mi się olejem pochlapią i wypalanie w piekarniku czeka, to do auta pakuję rower i się zapowietrzą, fajne są, ale fakt. Jak dla mnie dużo problemów z nimi Rowerek skomentuję, jak go zobaczę, ale waga wygląda wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 W końcu się doczekaliśmy pierwszej odsłony. Rower prezentuje się genialnie, po samym wyglądzie można się spodziewać niskiej 9. Ten XTR z krótkim wózkiem chyba ciężko go dostać, ładnie wygląda, ciekawe jak się sprawuję. Szkoda że korba nie jest w tym samym kolorze. Bardzo dobrze wykonane zdjęcia, po nich już widać ze wszystko pachnie nowością. Czekamy na więcej, napisz jak się sprawuje, jak ze zwrotnością, czy nic nie strzela, bo u mnie np. siodełko potrafi dać o sobie znać. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 tego XTR'a kupiłem w 2004 roku, kosztował wtedy niewiele więcej od XT z tamtego okresu (jest to odwrotna sprężyna). Identyczny później miał Mieciu. sprawuje się nieźle i jest wytrzymały. co do korby, fakt, nie pasuje trochę, ale na razie szkoda mi jej, kiedyś może będzie coś innego, tak samo przednie koło, pewnie z nowymi funduszami zostanie zmienione na coś lżejszego. Co do wrażeń z jazdy w miejskiej dżungli, to jak na razie mogę powiedzieć że rower jest zwrotniejszy, szybszy i wygodniejszy od poprzedniego, który był bardziej stabilny (dłuższy). aha, no i rower o wiele lepiej hamuje (jednak to jest w dużej mierze zasługą nowych hampli i klocków). więcej będe mógł powiedzieć jak wrócę do jeleniej i pojeżdżę trochę w karkonoszach. co do tarczówek, to ja raczej jeszcze długo na V-kach będe jeździł. Po pierwsze lżej, po drugie mniej problemów z eksploatacją, po trzecie siła hamowania wystarczająca, no i oczywiście taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Dużo ostatnio słyszę od sprzedawców, o wykonaniu przerzutek przez Shimono z tego roku, mało wytrzymałe, potrafią się rozklekotać, nie wiem czy to prawda, ale Twojej raczej to nie grozi. Jaką masz długość rury górnej, bo chyba to ona w głównej mierze wpływa na zwrotność? Co do hamulców to mamy takie same, z tą pewnie różnicą że twoje są na Wlanglerach, (moje się wytarły) a w tej chwili mam clarksy. Z przykrością muszę stwierdzić że mi już te hamulce nie starczają, szukam czegoś innego, ale jak czytam o problemach z tarczówkami to do końca nie jestem przekonany czy w to wchodzić. Jeszcze raz gratuluję i czekam na więcej fotek. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 długość rury to: 555mm, w starym było dłużej + mostek 130mm teraz mam 110mm, wiec to się do tego dokłada. wtedy było trochę za długo, teraz myślę jest w sam raz, chociaż może poeksperymentuje i w lipcu zamienię na stary mostek, aby zobaczyć różnicę. Na razie ciężko mi jest to ocenić, wiem bardzo dobrze że dopiero jak wyjadę w góry będe mógł coś więcej powiedzieć i wtedy zadecydujemy z rozmiarem mostka. pozdrawiam P.S. więcej zdjęć będzie w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Obiecane foty: w całej okazałości: z przodu: z tyłu: logo: pozbyłem się monitorków z manetek (dziury oi nich zalepione taśmą klejącą) - 26g, do tego owijka z korkami okazała się jeszcze lżejsza (16g) następnym zakupem prawdopodobnie będą lżejsze dętki: Panaracer R'Air słyszał ktoś coś o tych dętkach (trochę drogo, ale nie mogę znaleźć nic tańszego o rozmiarze 1.25 i ciekawej wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Wytlumacz znaczenie 2 magnesikow od licznika w przednim kole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Moze by kolo bylo zrownowazone. Te magnesiki sa ciezkie i wplywaja na kolo przy wiekszych predkosciach. Tu sa dwa wiec jest na rowno. Chyba ze z innego powodu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 te magnesiki są już zdjęte koła mam jeszcze z czasów wheelera, a magnesiki były z dwóch liczników, jednen był mój, drugi był mojego ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Może wyjdzie na to że sie czepiam ale utnij nadmiar linki przy tylnej przerzutce. Nie rozumiem tej mody na wożenie takich anten ;P potem sie tym zaczepia o różne dziwne rzeczy, ot choćby liście zbiera... Poza tym rowerek pierwsza klasa. Kolorystycznie wprowadziłbym jeszcze trochę życia w niego Zapraszam do mnie jak coś | | | V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Jaki nadmiar linki? to jest stary XTR, w którym trzeba tak prowadzić linkę, aby dobrze działał. Co do kolorystyki, to się ją trochę ożywi, jednak dopiero za jakiś czas, w tej chwili są inne wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Nie zrozumieliśmy się. Prowadzenie linki jest ok. Chodzi mi o cześć linki która wystaje już poza śrubkę którą jest przykręcona... Tam jest absolutnie nie potrzebna i w żaden sposób nie pracuje I sterczy takie nie powiem co Utnij, waga spadnie 1-2gr zerowym kosztem Na marginesie: Wiem jak wygląda stary xtr nie musisz mi tłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 linka została zostawiona tak specjalnie, w razie jakbym musiał coś poprawić z pancerzami (w końcu pierwszy raz całkowicie sam składałem calusieńki rower). Zostało to już zmienione po sesji zdjęciowej, więc gdy patrzyłem na rower to nie widziałem tego i dlatego myślałem że chodzi o pancerz . Pozdrawiam i dzięki za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Moje gratulacje maszyneria jak się patrzy, wszystko sensownie dobrane, chodź podejrzewam że jeszcze będą małe modifikacje wiem po sobie cały czas mówie że to juz koniec a tu ciach jakaś zmiana :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 docelowo ma być inna rama, na razie nie zdradzę jaka, ale będzie trochę cięższa od obecnej, więc na pewno będą jakieś zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Rowerek dostał nowe dętki w specyfikacji asfaltowej: Panaracer R'Air 26x1,0-1,25 waga dwóch sztuk to 146g , dotarł również komplet typowo terenowy: Michelin XCR A/t 2.0+ Schwalbe XXLight, w tej specyfikacji rowerek waży około 10kg. Jeśli chodzi o IRC Smoothie, to jestem pod wrażeniem ich wytrzymałości i przyczepności na szutrach i różnych rodzajach nieutwardzonego podłoża. (przez przypadek wpadłem na remontowaną drogę - kiedyś tam był asfalt, a teraz kamienie, dziury i w ogóle masakra, a irce przetrwały i całkiem nieźle trzymały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 10 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Możesz potwierdzić wagę Schwalbe XXLight 95g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 nastąpiła pomyłka, na początku miały być schwalbe, ale ostatecznie kupiłem Maxxisy Fly Weight i to ich waga jest wpisana w rozpiskę. (jedna waży 95, druga 93 gramy, zawór presta 45mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 10 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 To też bardzo lekka sztuka, miałeś z nimi wcześniej styczność, jak się sprawują warto w nie zainwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Wcześniej jeździłem na Maxxis ultralight (~120g) i nie narzekałem. Fly Weight jeszcze nigdy nie miałem, więc zobaczymy. Na początku myślałem właśnie o dętkach w okolicach ~120g, jednak wtedy miały być inne (lżejsze) opony. Jako, że Miśki są dość ciężkie, stwierdziłem że spróbuje czegoś lżejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 30 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Byłeś ostatnio w okolicach Świdnicy? Bo widziałem kogoś na identycznym radonie na slickach i mówiliśmy mu cześć xD jechaliśmy w 3 osoby z Geverą i Robertem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 nie, nie byłem. W tej chwili jeżdżę tylko w okolicach jeleniej góry, nie mam czasu na dalsze wypady (praca od 7 do 16). pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi