creative1989 Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 ale ich wadą jest brak uszczelki między konusem widelca, a miską montowaną w ramie. a takich uszczelek nie można gdzieś dostac? Cytuj
Ślawus Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Napisano 9 Czerwca 2009 może i można, ale jak na razie stery dają radę bez niej Cytuj
lukaszs Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 masz może fotkę z terenowymi gumami na kołach jestem ciekaw jak sie prezentuje. też mam Radona i jestem z niego bardzo zadowolony jak długo masz tę ramę jak sie sprawuje? Cytuj
Ślawus Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Napisano 21 Czerwca 2009 ramę mam już rok, i jak na razie jestem zadowolony, jeździ mi się na niej bardzo dobrze, a pozycja jaką zajmuję na rowerze jest dla mnie idealna. Sztywność ramy dla moich ~85kg jest IMHO wystarczająca. zdjęć na terenowych oponach nie mam, mogę zrobić, ale to dopiero gdzieś na początku lipca, bo w tej chwili sesja trwa w najlepsze (ja we Wrocławiu, rower w Jeleniej Górze). Cytuj
lukaszs Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 a myślałem że dłużej ja masz to już ponad rok. powodzenia z egzaminami - czekam na fotki:-) Cytuj
Ślawus Napisano 9 Lipca 2009 Autor Napisano 9 Lipca 2009 Rower ma już ponad rok i chociaż ilość kilometrów niezbyt duża (~2500km), to o kilku rzeczach mogę już napisać jak się sprawują. - owijka SILVA, waga rewelacyjna, komfort jaki oferuje do przyjęcia, ale często trzeba ją poprawiać, klej jest bardzo słaby i nie trzyma. dlatego chciałbym abyście polecili jakieś lekkie gripy, ewentualnie sprawdzoną owijkę (nie musi być aż tak lekka). - siodło Selle Italia SLR TT, waga odbiega i to w znaczny sposób od deklarowanych 135g (u mnie 148g), a do tego nie jest zbyt wygodne (nie spodziewałem się kanapy, ale np. Tune speedneedle jest dla mnie wygodniejszy i lżejszy, a w sumie nie wiele droższy). Wiadomo, że siodło to indywidualna sprawa, chociaż jak na razie nie zamierzam zmieniać, gdyż już się do tej deski przyzwyczaiłem. - opony Michelin XCR A/T, bardzo wysokie opory toczenia na asfalcie, szybko się ścierają, a w terenie nie dają mi poczucia pewności, jakie miałem na Panaracer fire xc pro. - RS Reba - do jakości jego pracy i sztywności nie mam większych zastrzeżeń, jednak nie zadowala mnie fakt, że amor pewnie znowu wyląduje w serwisie (ze względu na brak blokady), a to wg mnie jak na tak niewielki przebieg (~amor ma około 1500km) jest powodem do rozczarowania - w końcu to już drugi raz w ciągu roku. - Avid SD 7 - cały komplecik rewelacyjny, bardzo dobrze się spisuje i bardzo fajnie hamuje. - ubijaki, jak dla mnie rewelacja, działanie w błocie ekstra, nie dostały jak na razie luzów, poza tym ważą tyle co nic - Kierownica KCNC Sc Bone scandium - Bardzo szeroka i wygodna, przez co prawdopodobnie, rower już niedługo będzie bez rogów gdyż ich po prostu nie używam. Wystarczająco sztywna. jak na razie tyle uwag. Cytuj
Wax Napisano 9 Lipca 2009 Napisano 9 Lipca 2009 Co do owijki to mam Meridę - looknij sobie w moim temacie. Po zamontowaniu jej jeszcze zimą do teraz nie miałem potrzeby jej poprawiania czy oklejania na nowo. Nie płowieje (mam kolor czerwony) szybko i nie wyciera się tak jak to nie którzy pisali. Mam nawiniętą jedną warstwę... . Waga kompletu z 4 paskami taśmy dołączonej do zestawu - 14g. Boli ? Z gripów to ponoć nowe Bontrager'y są w pysię...nie miałem jednak okazji się przejechać. Cytuj
Mod Team bogus Napisano 10 Lipca 2009 Mod Team Napisano 10 Lipca 2009 Chwyty Accent Lite piankowe, mam od roku, polecam, przyjemne w użytkowaniu, waga około 20g. Cytuj
lukaszs Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 a ja cały czas czekam na foty Twojego Radona....... Cytuj
Ślawus Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Napisano 8 Sierpnia 2016 W rowerze zaszły pewne zmiany (zmieniłem hamulce z V-Brake na tarczówki, a co za tym idzie również koła). Bar Ends (rogi): Con-Tec 59gBrake: (Front) (Hamulec Przedni): Shimano SLX M675 z adapterem - 310gBrake: (Rear) (Hamulec tylny): Shimano SLX M675 z adapterem – 323gBrake Levers (Klamki): Shimano SLX M675Cables (Pancerze i Linki): Shimano XTR - 96gCassette (Kaseta): XT CS-M770 11-32- 264gChain (Lancuch): shimano CN-HG93 + spinka srama - 280gCrankset (Korby): Shimano XT - FC-M760 - 865gDerlr. (Front) (Przerzutka przednia): Shimano XT FD-M771 - 161gDerlr. (Rear) (Przerzutka tylna): Shimano XTR RD-M953 krótki wózek - 200g. Fork (Widelec): RS Reba SL + gwiazdka- 1696gFrame (Rama): Radon ZR Litening - 1502gGrips (Gripy): Boplightki 50gHandlebar (Kierownica): KCNC SC Bone scandium 31,8 - 124gPedals: (Pedaly) - Crank Brothers Egg Beaters SL - 264g. Rotors: (Tarcze ham.): Shimano SM-RT56 180mm + Shimano SM-RT56 160mm – 282g Seat: (Siodlo): Selle Italia SLR TT - 148gSeatpost (Sztyca): Smica Lite Pro 350mm 31,6 - 252g Seatpost Clamp (Zacisk Sztycy): BBB - 23gShifters (Manetki): Shimano LX SL-M570 '04 bez monitorków - 217g. Skewers (Zaciski kol): BBB WHEELFIXED - 68gStem (Mostek): Smica Race Lite 110mm 31,8 - 112g. Headset (Stery): KCNC Kudos Q1 - 90gTire (Front) (Opona Przednia): IRC smoothie 1.25 / Maxxis IKON 26x2.0 - 343g/559gTire (Rear) (Opona Tylna): IRC smoothie 1.25 / Maxxis IKON 26x2.0 - 345g/561gTubes (Detki): Panaracer R'AIR / Maxxis Fly Weight- 146g/188gWheels (Kola): Bontrager Race X Lite Disc 1570g-Suma (specyfikacja asfaltowa/terenowa): 9790g/10264g Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi