maciejtca Napisano 2 Czerwca 2008 Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, mam pytanie do posiadaczy dampera FOX FLOAT L z 2002r zastosowanego między innymi w CANONDALE Jekyll 800... Mianowicie zastanawia mnie strasznie mały skok tego dampera w rowerze kolegi... W załączeniu zdjęcie... Powiedzcie czy przy ciśnieniu 300psi (wiem SZOK) tłoczek powinien tylko tyle wystawać ?? Jakie powninno być ciśnienie na ok 70kg wagi ?? pozdrawiam Maciej
tinker Napisano 2 Czerwca 2008 Napisano 2 Czerwca 2008 Wygląda to jakby damper nie rozprężyl się do końca. Jak wygląda teraz praca zawieszenia u kolegi i geometria roweru ??
maciejtca Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Napisano 2 Czerwca 2008 praca jako taka, coś tam chodzi... mam jedynie porównanie do mojego AMSa... i niestety nie jest to dobrze chodzące zawieszenie... najbardziej zastanawia mnie ciśnienie... 300psi napompowane i nadal jest miękki :|
wookie Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 Jesli 100 a 300 nie robi mu roznicy tzn ze cos jest uszkodzone. Rama skok moze miec maly ale faktycznie damper jak by nie odbijal.
Jaca_Sopot Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 odkręć pokrętło tłumienia kompresji. u mnie, przy maksymalnie skręconym damper też nie chce wyjść. nie aż tak jak na tym obrazku, ale troche jest schowany
maciejtca Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Napisano 3 Czerwca 2008 a mozesz mi powiedzieć jak tam wygląda regulacja ? w jakim ustawieniu jest na neutralu itp ... ??
wookie Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 krec prawo/lewo , powinno byc oznaczenia "-" to w ta strone
Schwefel Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 Teraz to ten bike ma może z 20mm skoku więc jak można mówić o pracy "jako takiej"? Geometria jest tak skopana, że zastanawiam się jak na tym można jeździć... Puściły uszczelki od komory powietrznej i nic bez rozebrania dampera nie zrobisz z tym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.