Skocz do zawartości

[okulary] Do 50 zł

Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Od jakiegoś czasu rozglądam się za jakimiś ciekawymi i w miarę dobrymi okularami. Kiedyś na oku miałem okulary B-skin za ok. 40 zł z wymiennymi szkiełkami w zestawie, niestety nie dawno jak chciałem je kupić to nie mogłem ich znaleźć, teraz również nikt ich nie oferuje. Wiem, że tamte były dobre bo użytkownicy je polecali i myślę, że w tej cenie nie znalazłbym nic lepszego.

Moje wymagania co do okularów:

- wymienne szkła - ciemne i pomarańczowe/żółte ale lepiej pomarańczowe

- w miarę solidne

- w kwocie do 50 zł

Znalazłem takie Adler'y coś o nich wiecie ? Proszę o podawanie innych propozycji w cenie do 50 zł lub jeśli mielibyście namiary na jakiś sklep który ma w swojej ofercie wyżej wspominane okulary B-skin.

Dzięki

Moje wymagania co do okularów:

- wymienne szkła - ciemne i pomarańczowe/żółte ale lepiej pomarańczowe

- w miarę solidne

- w kwocie do 50 zł

zgud wszystko fajnie, tylko chciałbym w komplecie mieć czarne i pomarańczowe/żółte, a tutaj ich niestety nie ma.

Jak mam rozumieć to jest nic nie warty sh*t, tak ?

Jak mówicie warto nadszarpnąć budżet na Arctice S-50 ? Bo słyszałem dobre opinie o tych okularach, w tym również na naszym forum.

Quattro skoro model tańszy jest napradę dobry do droższy też powinień spełnic twoje oczekiwania

a co do szybek to te ciemniejsze są idealne na słoneczny, bezchmurny dzień, a przydymki na wieczór czy pogodę pochmurną, mi to wystarczy

ale wiadomo każdy woli co innego:)

pozdrawiam i życzę udanego zakupu

Tak jak kolega polecał, arctica s-30. Mam je i róneiż polecam. Szkał właśnie czarne i pomarańczowe. Zapytaj sprzedawcy, może ma akurat taki zestaw?

Jak nie to Uvexy I-vo - sam je miałem kupić ale w tamtych czasach kosztowało sporo więcej od Arcticy (za s-30 płaciłem coś 60 czy 70zł :D )

Dobra kupiłem już Arctic'i S-50 Jak przyjdą, to może opisze jak wrażenia i jak się sprawują.

Aktualnie mam Arctica S-30+ i to są moje drugie okulary tej firmy - jakoś wykonania jest doskonała, po kilku upadkach nic im się nie stało.

Mogę Ci śmiało napisać, że będziesz zadowolony.

• 1 miesiąc temu...

jakie okulary mi polecicie do 50 zł maks (pewnie kupie na allegro więc z przesyłką żeby było te 50). Jeźdze tylko amatorsko, ale jak ostatnio jechałem to słonce mi waliło przez cała drogę. Nie wiem co wybrać bo jest tego w 3 du... jakieś polaryzujące, nieparujace, przeciwłoneczne, takie, srakie i sie na tym nie znam. Chciałbym jakieś żeby słonce nie waliło, ale żeby nie były też za ciemne. Najwiecej to chyba z uvexa jest i fajnie wyglądaja ale nie wiem który model wziąć.

Mam te Uvex'y. Za te pieniądze bardzo fajne okularki. Łapią kurz jak leżą bez pokrowca. Regulacja długości zauszników w moim przypadku nieprzydatna, bo na najmniejszym ustawieniu są w sam raz. Szkła mam szare - jestem z nich zadowolony. Od razu widać że to nie takie przyciemniające szybki z okularów z rynku. :icon_wink: Leciutko przyciemniają, oraz bardzo dobrze poprawiają kontrast obrazu, dając bardzo dobry obraz, nie przyciemniają "na chama" jak te z bazarów. Na twarzy trzymają się nieźle, a jak jedziemy bez kasku to już wogóle miodzio. Szkła trudno zarysować, moje po kilku upadkach nawet ryski nie mają :) Posiadają gumową "uszczelkę" u góry, co zapobiega spływaniu potu do wnętrza okularów . Szybki nie parują, dobrze załaniają boki, przez co słońce nie wkrada się nam do środka . :) Swoje Uvex'y kupiłem u Arteesoft na allegro. Muszę sobie teraz do nich dokupić brązowe szkła :D Oczywiście ktoś kto ma okulary za 200 zeta może zaraz je zjechać, ale ja mówię że za te 50 zł są to świetne okulary na rower, jeżdżę w nich prawie rok i spisują się bardzo dobrze.

ja kupiłem wkońcu te brendy za 49.95 ;) bardzo fajne, leciutkie wygodne i niezłą maja prezencję :D szybki sa fajne bo nie ściemniaja za bardzo wiec i na pochmurne dni sa jak znalazl i na duze slonko tez dzis po burzy niesamowicie swiecilo a ja spokojnie moglem jechac prosto w strone slonca -_- dołanczam 2 fotki :)

dsc03602km6.th.jpg dsc03603zr2.th.jpg

A ja załączę link do fotek bezpośredniego konkurenta z tego tematu, czyli Uvex'ów I-vo ;)

http://www.c1ach.ovh.org/uvex.html

Jak (średnio) widać na ostatnim zdjęciu, bardzo fajnie poprawiają kontrast obrazu. Według mnie bardzo inteligentne szkiełka, na zdjęciu są to szkła szare, niedługo planuję zakup błękitnych lub pomarańczowych, są wymienne w tym modelu :P .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...