Quattro Napisano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam ! Od jakiegoś czasu rozglądam się za jakimiś ciekawymi i w miarę dobrymi okularami. Kiedyś na oku miałem okulary B-skin za ok. 40 zł z wymiennymi szkiełkami w zestawie, niestety nie dawno jak chciałem je kupić to nie mogłem ich znaleźć, teraz również nikt ich nie oferuje. Wiem, że tamte były dobre bo użytkownicy je polecali i myślę, że w tej cenie nie znalazłbym nic lepszego. Moje wymagania co do okularów: - wymienne szkła - ciemne i pomarańczowe/żółte ale lepiej pomarańczowe - w miarę solidne - w kwocie do 50 zł Znalazłem takie Adler'y coś o nich wiecie ? Proszę o podawanie innych propozycji w cenie do 50 zł lub jeśli mielibyście namiary na jakiś sklep który ma w swojej ofercie wyżej wspominane okulary B-skin. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 http://allegro.pl/item368369089_uvex_okula...ne_brazowe.html http://allegro.pl/item375854517_okazja_oku...sun_czarne.html te których szukasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Nie bardzo się zrozumieliśmy, chodziło mi o szkła w komplecie. Nie chcę się bawić w dokupowanie dodatkowych par szkieł. Nie to nie te których szukam, tamte miały szkła czarne, pomarańczowe/żółte i przezroczyste (w komplecie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Jakoś mnie nie przekonują takie wynalazki jak Adler... Z tańszych okularków to Arctica albo Uvex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 do 50 złotych polecam Arctice s-30 http://www.allegro.pl/item368362584__arcti...i_wymienne.html sam ich używam i jestem bardzo zadowolony [trwałośc, wykonanie, cena] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Moje wymagania co do okularów:- wymienne szkła - ciemne i pomarańczowe/żółte ale lepiej pomarańczowe - w miarę solidne - w kwocie do 50 zł zgud wszystko fajnie, tylko chciałbym w komplecie mieć czarne i pomarańczowe/żółte, a tutaj ich niestety nie ma. Jak mam rozumieć to jest nic nie warty sh*t, tak ? Jak mówicie warto nadszarpnąć budżet na Arctice S-50 ? Bo słyszałem dobre opinie o tych okularach, w tym również na naszym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Quattro skoro model tańszy jest napradę dobry do droższy też powinień spełnic twoje oczekiwania a co do szybek to te ciemniejsze są idealne na słoneczny, bezchmurny dzień, a przydymki na wieczór czy pogodę pochmurną, mi to wystarczy ale wiadomo każdy woli co innego:) pozdrawiam i życzę udanego zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Tak jak kolega polecał, arctica s-30. Mam je i róneiż polecam. Szkał właśnie czarne i pomarańczowe. Zapytaj sprzedawcy, może ma akurat taki zestaw? Jak nie to Uvexy I-vo - sam je miałem kupić ale w tamtych czasach kosztowało sporo więcej od Arcticy (za s-30 płaciłem coś 60 czy 70zł ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Dobra kupiłem już Arctic'i S-50 Jak przyjdą, to może opisze jak wrażenia i jak się sprawują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roch Napisano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Dobra kupiłem już Arctic'i S-50 Jak przyjdą, to może opisze jak wrażenia i jak się sprawują. Aktualnie mam Arctica S-30+ i to są moje drugie okulary tej firmy - jakoś wykonania jest doskonała, po kilku upadkach nic im się nie stało. Mogę Ci śmiało napisać, że będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadi90 Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 jakie okulary mi polecicie do 50 zł maks (pewnie kupie na allegro więc z przesyłką żeby było te 50). Jeźdze tylko amatorsko, ale jak ostatnio jechałem to słonce mi waliło przez cała drogę. Nie wiem co wybrać bo jest tego w 3 du... jakieś polaryzujące, nieparujace, przeciwłoneczne, takie, srakie i sie na tym nie znam. Chciałbym jakieś żeby słonce nie waliło, ale żeby nie były też za ciemne. Najwiecej to chyba z uvexa jest i fajnie wyglądaja ale nie wiem który model wziąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 ten model uvex'a i-vo wyglada na rozsadny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadi90 Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 http://www.allegro.pl/item404500101_uvex_i...ieparujace.html - te chyba też mają polaryzacje z tego co tam pisze, dobrze to rozumiem ?? W dodatku są przeciwsłoneczne i nieparujace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Mam te Uvex'y. Za te pieniądze bardzo fajne okularki. Łapią kurz jak leżą bez pokrowca. Regulacja długości zauszników w moim przypadku nieprzydatna, bo na najmniejszym ustawieniu są w sam raz. Szkła mam szare - jestem z nich zadowolony. Od razu widać że to nie takie przyciemniające szybki z okularów z rynku. Leciutko przyciemniają, oraz bardzo dobrze poprawiają kontrast obrazu, dając bardzo dobry obraz, nie przyciemniają "na chama" jak te z bazarów. Na twarzy trzymają się nieźle, a jak jedziemy bez kasku to już wogóle miodzio. Szkła trudno zarysować, moje po kilku upadkach nawet ryski nie mają Posiadają gumową "uszczelkę" u góry, co zapobiega spływaniu potu do wnętrza okularów . Szybki nie parują, dobrze załaniają boki, przez co słońce nie wkrada się nam do środka . Swoje Uvex'y kupiłem u Arteesoft na allegro. Muszę sobie teraz do nich dokupić brązowe szkła Oczywiście ktoś kto ma okulary za 200 zeta może zaraz je zjechać, ale ja mówię że za te 50 zł są to świetne okulary na rower, jeżdżę w nich prawie rok i spisują się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadi90 Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 właśnie pisałem do artesoft. Jeszce chciałbym jakoś te szkła dobrać odpowiednio. Raczej jeźdze w dzień, ale które szkła są odpowiednie na wieczorna pore albo na jesień jak jest pochmurno ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Jest o tym duży temat na forum - poszukaj, poczytaj... zdecyduj Pozdrówko przekierowujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 te i-vo nie maja polaryzacji niestety. przynajmniej tam nic o tym nie napisali i mysle ze w tej cenie nie ma bata na dobrą polaryzacje :/ ale wypatrzylem bardzo stylowe okularki za to, co powiecie na takie ? http://www.allegro.pl/item401478760_okular..._uv_19887s.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Design tych okularów jest świetny jak dla mnie. No i pokrowiec gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coms Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Pozwole sobie polecic Uvexy i-vo i przypomniec, ze mam jedne do opylenia ale o tym w odpowiednim dziale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowafr Napisano 30 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 pozbieraj i zainwestuj w coś solidniejszego. Mam fajne Fisherki, lekkie, z filtrami - 120 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 ja kupiłem wkońcu te brendy za 49.95 bardzo fajne, leciutkie wygodne i niezłą maja prezencję szybki sa fajne bo nie ściemniaja za bardzo wiec i na pochmurne dni sa jak znalazl i na duze slonko tez dzis po burzy niesamowicie swiecilo a ja spokojnie moglem jechac prosto w strone slonca dołanczam 2 fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 A ja załączę link do fotek bezpośredniego konkurenta z tego tematu, czyli Uvex'ów I-vo http://www.c1ach.ovh.org/uvex.html Jak (średnio) widać na ostatnim zdjęciu, bardzo fajnie poprawiają kontrast obrazu. Według mnie bardzo inteligentne szkiełka, na zdjęciu są to szkła szare, niedługo planuję zakup błękitnych lub pomarańczowych, są wymienne w tym modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makabra Napisano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Chcialem sie dowiedziec, bo jakos na aukcji nic nie pisze... Czy te UVEX i-VO maja filtr polaryzacyjny? Chodzi mi konkretnie o kolory czarny i zolty bo wszyscy je polecaja i taki zestaw by mnie interesowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 ivo nie maja i co ciekawe znalazlem pare opini o nich ze znieksztalcaja obraz :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makabra Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Kupilem tak jak kolega jakis na forum okulary Aptonia Xudd 700 w decathlonie za 59 zlotych jeszcze co prawda nie jezdzilem w nich na rowerze ale nie zauwazylem zeby znieksztalcaly obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.