Jacek23 Napisano 1 Czerwca 2008 Napisano 1 Czerwca 2008 Witam, jak sprawa sie ma:)? Czy platformy z pinami wkrecanymi, np Crank czy NS niszcza bardzo standardowe buty sportowe? Pozdrawiam
karnaś Napisano 1 Czerwca 2008 Napisano 1 Czerwca 2008 jak jeździłem na platformach w halówkach to na podeszwie miąłem odbite prawie wszystkie piny, nie które nawet wrzynały sie w podeszwę.
Mod Team bogus Napisano 1 Czerwca 2008 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2008 Tak, każda platforma z pinami niszczy podeszwę. Piny wbijają się w podeszwę, czasem potrafią ją rozciąć.
susi33 Napisano 1 Czerwca 2008 Napisano 1 Czerwca 2008 Ja mam wyryte w podeszwie "szyny" od pinów. W moich butach gdzie podeszwa jest calkiem plaska (nie ma zadnego bieżnika) a guma z ktorj jest zrobiona jest miekka widac chamskie wgniecenia, jednakze przy chodzeniu nie odczuwam roznicy z powodu tej zmaltretowanej podeszwy.
ukaniex Napisano 1 Czerwca 2008 Napisano 1 Czerwca 2008 No to chyba samo przez się mówi ,że jak będziesz ostro jeździł stojąc na powierzchni usianej metalowymi "drutami" to na pewno kapcie się zniszczą prędzej czy później.
djtomas Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 czy w przypadku niewymiennych pinów też niszczą się podeszwy? POzdr.
tobo Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 a co wymiennosc bądż niewymiennosc ma tu za znaczenie? przy wymiennych gdy zgubisz/zlamiesz/zeszlifujesz pin to masz mozliwosc go zamienic a takich zamontowanych na stale nie.
djtomas Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 a co wymiennosc bądż niewymiennosc ma tu za znaczenie? przy wymiennych gdy zgubisz/zlamiesz/zeszlifujesz pin to masz mozliwosc go zamienic a takich zamontowanych na stale nie. te niewymienne piny wydają się być zaokrąglone i mniej agresywne w stosunku do podeszw;) POzdr.
PoleK Napisano 19 Lipca 2008 Napisano 19 Lipca 2008 taj DJTOMAS jest tak jak mowisz:) piny takie tkore sa niewymienne i odlane z reszta korpusu, nie niszcza butow, ale tez nie trzymaja dobrze buta z doswiadczenia wiem ze buty do Tenisa sie dobrze trzymaja i podeszwa sie nie rwie:) takie za 50zl z rynku z podeszwa udziwniona i w rozne wzorki, jak to bywa, twarda, trzyma sie tez dobrze i nie trzeba ich co miesiac wymieniac;) to by bylo na tyle:)
djtomas Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 ale tez nie trzymaja dobrze buta takie za 50zl z rynku z podeszwa udziwniona i w rozne wzorki, jak to bywa, twarda, trzyma sie tez dobrze i nie trzeba ich co miesiac wymieniac;) ad.1 ale chyba lepiej niż zwykłe pedały? ad.2 jakiś przykład nazwą, albo zdjęciem? POzdr.
benek Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 Niewymienność nie ma nic do rzeczy, tylko to czy piny są ostre. Duet: - platformy - Fishbone Bite Me (ostre piny ale niewymienne) - buty - Converse Vigor (mają inną podeszwę niż klasyczne, taką w kwadraty + czerwona gwiazda) spisują sie nieżle.
djtomas Napisano 29 Lipca 2008 Napisano 29 Lipca 2008 jak w sklepie porównałem to te wymienne metalowe wkręty są ostre, stawałem butem i rzeczywiście przyczepne te z niewymiennymi miałem tylko raz w ręku i pamiętam, że były mniej agresywne ale nie sprawdziłem jak trzymają teraz w sklepach nie widzę pedałów z niewymiennymi więc muszę kupić na allegro i polegać na Was POzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.