MrJ Napisano 1 Czerwca 2008 Napisano 1 Czerwca 2008 Witam! Jako że ostatecznie przechodzę na tarcze, a Tina zostawiła mi piasty na 32dziury, szukam obręczy. Miałem na oku Dartmoory Abstract i Raider, ale ku memu niemiłemu zdziwieniu okazały się być tylko na 36 dziur Obręcz będzie używana w ciężkim XC / AM (skok rowerku 125/120mm) i oponami ok. 2,1. Kolor nie jest zbyt istotny, ważne by obręcz nie była zbyt ciężka (realnie do 520-max550g), droga (do 60 zeta) i w miarę szeroka - wewnętrznie >18mm. Na tej granicy stoją Alexrimsy DM18 i DH19 w wersji srebrnej - dedykowane pod V, ale mnie to nie przeszkadza. Choć niestety trochę boję się o ich wytrzymałość w takiej jeździe, no i mogłyby być szersze. Za to wynalazłem promocję na żółte co prawda , ale w ciekawej cenie, FD26. Są odpowiednio szerokie, z tym że mają jedną komorę. Czy to przy wadze realnej ok. 505g nie będzie jakoś wpływało na sztywność? Z góry TAHNX za pomoc, jeśli jest tu gdzieś taki temat, proszę o doklejenie, bo szukajka... no kiedyś działała, ale to dawno było
pudeleQ Napisano 1 Czerwca 2008 Napisano 1 Czerwca 2008 Ja już skorzystałem z tej promocji FD26 żółtej w cenie 49 zł + przesyłka. Pierwsze wrażenie, dosyć lekka, ale i solidna. Używam jej na tyle z piastą XT pod tarcze (m756) i na szprychach dt Champion i nie mam jej nic do zarzucenia, nie czuję żadnego pływania podczas jazdy. Waże 80kg, w porywach do 85.
kello Napisano 1 Czerwca 2008 Napisano 1 Czerwca 2008 potwierdzam ze dobra. ja mam fd26 na przodzie. czarna rewelacja. zero problemow. waga niby 450 gram. nie wiem jak na tylnym kole bedzie sie sprawowac bo mialem kiedys dp20 i troche za gietka byla i za miekka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.