Skocz do zawartości

[obręcz] Alex FD26, DM18, DH19, cokolwiek innego...

MrJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jako że ostatecznie przechodzę na tarcze, a Tina zostawiła mi piasty na 32dziury, szukam obręczy. Miałem na oku Dartmoory Abstract i Raider, ale ku memu niemiłemu zdziwieniu okazały się być tylko na 36 dziur :)

Obręcz będzie używana w ciężkim XC / AM (skok rowerku 125/120mm) i oponami ok. 2,1.

Kolor nie jest zbyt istotny, ważne by obręcz nie była zbyt ciężka (realnie do 520-max550g), droga (do 60 zeta) i w miarę szeroka - wewnętrznie >18mm. Na tej granicy stoją Alexrimsy DM18 i DH19 w wersji srebrnej - dedykowane pod V, ale mnie to nie przeszkadza. Choć niestety trochę boję się o ich wytrzymałość w takiej jeździe, no i mogłyby być szersze.

Za to wynalazłem promocję na żółte co prawda :D , ale w ciekawej cenie, FD26. Są odpowiednio szerokie, z tym że mają jedną komorę. Czy to przy wadze realnej ok. 505g nie będzie jakoś wpływało na sztywność?

Z góry TAHNX za pomoc, jeśli jest tu gdzieś taki temat, proszę o doklejenie, bo szukajka... no kiedyś działała, ale to dawno było :P

Napisano

Ja już skorzystałem z tej promocji FD26 żółtej w cenie 49 zł + przesyłka. Pierwsze wrażenie, dosyć lekka, ale i solidna. Używam jej na tyle z piastą XT pod tarcze (m756) i na szprychach dt Champion i nie mam jej nic do zarzucenia, nie czuję żadnego pływania podczas jazdy. Waże 80kg, w porywach do 85.

Napisano

potwierdzam ze dobra. ja mam fd26 na przodzie. czarna ;) rewelacja. zero problemow. waga niby 450 gram. nie wiem jak na tylnym kole bedzie sie sprawowac bo mialem kiedys dp20 i troche za gietka byla i za miekka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...