borekd Napisano 29 Maja 2008 Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam, szukam dobrego zestawu podręcznych narzędzi, zalezy mi na tym zeby był w nich imbus 10 mm, do dokręcania spdków . Czy warto wydać 100 zł za park tool`a MTB-3 ? Miał ktoś styczność? jak sie tym pracuje? a moze wogóle nie warto kupować takiego czegos? Zastosowanie : treking, kilkudniowe wyprawy jak i jednodniowe przejażdzki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 29 Maja 2008 Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ten zestaw wygląda rozsądnie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=371756994 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 29 Maja 2008 Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 hmn... otwieracz do butelek.. -na wycieczki jak znalazł zastanawia mnie trwałość tych narzędzi. nie posypią się?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzewa Napisano 30 Maja 2008 Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 nie polecam tanich narzędzi, miałam duży problem ze śrubą którą zniszczył słaby imbus polecam Ci narzędzia Crank Bros np te : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=369144238 ale są jeszcze 19nastki z fajnym metalowym pudełkiem, niewiele droższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 31 Maja 2008 Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Ma ktoś ten zestaw: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=371756994 ? Bo muszę kupić multitool. Proszę o podanie innych propozycji. Słyszałem, że multitool Crank Brosa ma krótkie klucze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiill Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Zgodnie z tym co powyżej - tanie narzędzia nie zdają egzaminu, chyba najbardziej imbusy - nieprawdopodobnie szybko się wyrabiają przez co stają się nieużyteczne. Z drugiej strony 100 za pęk kluczy bym nie dał. Najlepiej poważnie się zastanowić co tak naprawdę jest nam niezbędne na trasie i nie przepłacać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Ja polecam takie coś: http://www.allegro.pl/item379835580_klucze...08r_f_bike.html Służy mi już 3 rok i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conley Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ^^^^ popieram! znajomy ma coś takiego i jest naprawdę super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Mam CrankBrosa 19 i nic mi więcej do szczęscia nie potrzeba. Drogi hmmm no moze troche ale to klucze na wieeeele sezonów o ile ich nie zgubimy . Składałem już nimi kilka rowerów, skręcałem meble, otwierałem piwo i używałem do setki innych zadań. Jedynie na jednym z imbusów widać minimalne ślady na satynowanej powierzchni. Reszta w stanie idealnym. SKS i SIGMA w tym czasie już dawno były połamane lub imbusy robiły się okrągłe. Miałem już kilka tworów Cranko podobnych. O ile wyglądem być może przypominaja CB to jakością materiału pozostają daleko w tyle. Czy klucze są za krótkie hmmmm mi się nie zdarzyło żebym potrzebował dłuższe. W końcu to są narzędzia kompaktowe a nie zestaw hydraulika. Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qwit Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Ja też polecam Crank Brosa na 100% jest warty swojej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 1 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Jeśli chodzi o Sigmę pt16, to mam starszy, albo niższy model - brak skuwacza. + Klucze są bardzo mocne - dokręcałem śruby nawet stosując przedłużkę w postaci dużego francuza, którym łapałem za 1 imbus, a drugim wkręcałem Nie mają też żadnych ubytków. - Spora "cegiełka" to jest wagowo, nie jest idealna na szlak - IMO klusze oczkowe niezbyt przydatne, imbusy też mogłyby być tylko te bardziej typowe - użyteczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Dodam jeszcze, że raz na sezon dobrze jest dokręcić śrube trzymającą imbusy bo z czasem zbyt luźno chodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 3 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Ja kupiłem Topeaka Mini 18+ i całkiem sensowny jest. Imbusa 10 mm też ma. Wada - w Polsce drogi, ale bez problemu kupisz na Ebayu - mnie z przesyłką do Polski wyszedł ok. 70 zł ($30). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aard Napisano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Dodam jeszcze, że raz na sezon dobrze jest dokręcić śrube trzymającą imbusy bo z czasem zbyt luźno chodzą. Ale czym, skoro wszystkie imbusy są w mutitoolu? A serio: w 100% polecam Crank Bros 17 - mają wszystko co potrzeba oprócz kluczy płaskich powyżej rozmiaru 10, a już skuwacz i klucze do nypli są po prostu rewelacyjne! Oczywiście materiał bez zarzutu - po pół roku żadnych śladów zużycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.