ramir Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Zgadzam się, ale amory Manitou przy skoku 100 mają 120 prześwitu między oponą a koroną. Wiem - bo popełniłem ten błąd Dopiero roczniki 2008 mają coś tam zmienione, ale poprzednie roczniki R-7 są wyższe niż RS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBoss Napisano 27 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 5.000zł w osprzęt? To z ramą daje ponad 7.500zł. Uuuu trzeba wykminić troszkę kasy . Zakładając, że uzbieram 7.500zł to co na ramie S-Worksa można porządnego złożyć? Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Jak sie bardzo dobrze zakrecisz to 5.000 zl powinno wystarczyc na SIDa, przerzutki, manetki, korbe, kasete, i hamulce hydrauliczne klasy XT oraz kola np. na obreczach typu Mavic 717 i piastach XT. Bedzie ciezko, ale moze ci sie uda. Mozna sie pokusic o lzejsze piasty, ale wtedy bedzie jeszcze ciezej domknac budzet i trzeba bedzie gdzies poszukac oszczednosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 tak dla twoje wiadomości... jeżeli masz zamiar kupić s-worksa w rozmiarze 19" to nie kupuj amora o skoku 80mm !! spec w tym rozmiarze jest dedykowany pod amora 100mm !! No nie całkiem, w specyfikacji są Fox-y o skoku 90 mm czyli R7 80 mm. spokojnie zachowa geometrię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No pewnie, może odrazu wsadzić DT Ceramic ... co ty wiesz o nowych XTR-ach ? To, że dając 500zł za tył, masz super sztywną piaste, która kręci się bardzo dobrze, jest lepiej uszczelniona ale niestety, Shimano w tym roku przesadziło z "innowacjami" typu: system szybkiego załączania zapadek...no i bębenek w nizszym o klasę XT'ku który pada po 600km. XT czy XTR to nie jest Altus, czy Tourney...czegoś się wymaga od tego sprzętu. Napisałem, żeby odpuścił sobie XTR'a bo tegoroczne Shimano jest nie pewne i tyle. W tym sytuacji nie ma miejsca na wymiany i szukanie na szybko zastępczej piasty, gdy liczą się oszczędności i niezawodny sprzęt. Według mnie o wiele lepiej zainwestować w gotowe koła np. Mavic'a albo Fulcrum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Żenująco niski poziom wykrętów , nie wiem po co mu gotowce - dla szpanu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Po to że mają mniejszą liczbę szprych są ładniejsze sztywniejsze i lepsze. Piasty shimano to sh*t, DT są o niebo lepsze a jak kasy nie ma na DT to novateca kupować Piasty tylko na maszynach brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Żenujący to Ty jesteś. Nastąpiła obraza majestatu czy co ? Czy ja gdziekolwiek pisałem o szpanie ? Po to właśnie, że piasty Shimanowskie są "rzadkie" tak jak Twoje wypowiedzi. Skoro chłopak chce zainwestować w S-Works'a to chyba chce mieć sprzęt, który będzie zauważalny... Niesłyszałem też złego słowa na temat piast z Maviców czy Fulcrumów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Co dokładnie sugerujesz Rulez, że np. Mavic Crossmax SLR lub Fulcrum Red Metal 0 to badziewne koła? Bo nie do końca rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dokładnie - nie rozumiem co masz do gotowych kół Mavica/Fulcruma? Owszem, płaci się trochę więcej niż składane, ale masz pewność, że Cię nie zawiodą. Lektura o piastach: http://www.rower.com/porady-piasty.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 http://www.mtbr.com/reviews/Wheelset/product_125225.shtml zwroccie uwage na opisywane minusy tych kol. piasty przede wszystkim kilku moich znajomych ma gotowce mavica (starsze i młodsze crossride, crossmaxy) - zadne z nich nie są beproblemowe: rozkręcające sie piasty, powłoka ceramiczna ktorą straciły obie obręcze. i nie byly to problemy ktore pojawily sie po dlugim okresie uzytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Obręcze disc chyba nie mają powłoki ceramicznej? (chyba że się mylę ) A piasty cóż. Nie słyszałem o padniętym slrze Może Angole mają inne błoto co zajeżdża szybciej piasty, niż my Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Pamietajcie tylko, ze to nie jest konkurs na kto da wiecej. Autor tematu ma okreslony budzet, ktory juz i tak sie ledwie dopina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Hmmm, korzystając z okazji może się zapytam, jaki skok powinien mieć amor w s-worksie 21'? Bo w połowie czerwca biorę tą ramkę i mam do niej rebe race. Póki co jeżdżę na 100mm, ale zastanawiam się, czy nie przesiąść się na 80? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 http://www.mtbr.com/reviews/Wheelset/product_125225.shtmlkilku moich znajomych ma gotowce mavica (starsze i młodsze crossride, crossmaxy) - zadne z nich nie są beproblemowe W przeciwieństwie do kół składanych, które zawsze i w każdym przypadku są całkowicie bezawaryjne? Proszę Cię. Poza tym, "kilku znajomych" to nie jest wartość statystyczna, na co komu w ogóle takie uwagi są potrzebne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Owszem, płaci się trochę więcej niż składane, ale masz pewność, że Cię nie zawiodą. Takie teksty to żenada , kółka poskładanane na markowych komponentach to niby są zawodne ??? Po co niby ma przepłacać , skoro może poskładać lekkie , na porządnych komponentach i tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No piasty XT już 2 użytkownikom poszły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Jakie XT , skoro mowa była o XTR , jak nie masz nic ciekawego do napisanie , to się nie męcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No fakt piasta xtr jest CAŁKOWICIE inna. W ogóle to nie shimano ją robi. Shimano robi fajne rzeczy, ale nie piasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Zastanawiasz się co piszesz ??? A ponadto to nie moja bajka , ja jeżdżę na DT 240 / DT 340 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBoss Napisano 27 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Spokojnie, nie kłóćcie się. Co do kół to chyba obstaję za gotowcami. CrossRide/CrossTrail nie są takie złe ani nie_wiadomo jak ciężkie Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Zastanawiasz się co piszesz ???A ponadto to nie moja bajka , ja jeżdżę na DT 240 / DT 340 Haha, dobre... Więc co wiesz o XTRach nowych ? Ty wogóle jesteś chyba z innej bajki. Nie ma to jak konstruktywna krytyka z Twojej strony... CrossRide'y - przyjemne kółeczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 mam na sprzedaż mavic crossland 07 przebieg 100km g 6027836 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Ponawiam apel MasterBossa: bez personalnych wycieczek, zachowajcie choć podstawy kultury. Pozdrówko interwencyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Wax Tacy spece jak ty , poprostu mnie rozwalają Może konkretnie - co masz do nowych XTR ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.