blackadamo Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Cześć zamierzam sobie kupic taki rowerek jak w temacie czyli GHOST SE 7000 specyfikacja http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=4773 1. Czy rowerek jest wart swojej ceny? Znalazłem na allegro za 3650 nowy. 2. Czy w tej cenie można wyrwać coś lepszego nowego? Jestem z pomorza i głównie bede wykorzystywał go do zjazdów i podjazdów po nawierzchni kamienistej, błotnistej, z korzeniami i uskokami (wzgórza morenowe). Głównie jazda po lesie. Duzy nacisk kłade na wytrzymałość podzespołów bo lubie szybkie zjazdy i na amortyzator z uwagi na zjazdy po "kocich łbach". Mam ciężką nogę dlatego ważny jest też dla mnie napęd. Ogólnie co sądzicie o wyborze czy może wystarczy jakis tańszy rower na tego typu jazdę choć cenię sobie solidność i niezawodność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Słabe piasty , takiej jazdy długo nie wytrzymają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackadamo Napisano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Hmm może ktośjeszcze sie wypowie. Zaznaczam że nie jestem aż tak wymagającym bikerem. A dlaczego te piasty są za słabe na taką jazde? Jakie są dobre ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Maja 2008 Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Szybko wyrobią się bieżnie łożysk, rozsypie się bębenek . Na początek to chociaż piasty Deore LX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackadamo Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 A co sądzisz o giancie XTC 3 disc. Wygląda na mocny ale ile on waży?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Czy kupisz Ghosta czy Gianta - piasty na podobnym poziomie - weź ten który ci bardziej pasuje - dopóki jest gwarancja nie ma problemu, później wymienisz, i dalej będziesz cieszył się jazdą. Amortyzator z Ghosta jest lepszym wyborem niż Tora 302 z Gianta, dodatkowo Ghost ma lepsze hamulce i duży wybór rozmiarów. Sam musisz sprawdzić, czy bardziej odpowiada ci geometria Gianta czy Ghosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drejo Napisano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Rozważ jeszcze coś takiego w podobnej cenie. http://allegro.pl/item358471161_cube_ltd_c...sl_formula.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Niestety rama tego LTD ma chyba niewiele wspólnego z ramami Cube LTD , są to ramy z niższej serii z osprzętem LTD Race , ponadto do tego modelu trzeba się sczególnie przymierzyć , ponieważ - po pierwsze ramy najniższej serii są bardzo krótkie , po drugie - geometria z linku nie zgadza się z geometrią z oficjalnej strony Cube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackadamo Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Bardzo ciekawy osprzęt wysokiej jakości. Co do ramy to nie za bardzo rozumiem? Ile może ważyć ten Cube?? A orientuje sie ile moze ważyc Giant xtc 3 disc bo nigdzie nie moge znaleźć wagi nawet w sklepie nie wiedzieli . Wygląda na dosyć ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Ramy / rowery Ltd CC , są serią nie skatalogowaną . Faktycznie jest to zupełnie inna rama od ram z seri LTD. Głowna różnica to rury z których jest wykonana . Normalna seria LTD posiada podwójnie cieniowane aluminium 7005 , natomiast seria LTD CC nie posiada cieniowania . W ewekcie czego są to ogólnie cięższe ramy o około 100-200 gram w stosunku do normalnej serii Ltd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Giant katalogowo waży 11380 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackadamo Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 WIelkie dzieki wam za opinie jeszcze sie nie zdecydowałem ale chyba kupie Ghosta. Mam nadzieje ze nie wyrobie tak szybko tych piast Znalazłem jeszcze jeden ciekawy model ghosta ale bez tarczówek za to piasty XT. http://www.bike-on.pl/product.php?id=5919 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Albo Cube Reaction , posiada bardzo wysokiej klasy ramę . Pozostały osprzęt też na dobrym poziomie. http://www.allegro.pl/item376377680_cube_r...tchey_nowy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ardianz Napisano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 też bym brał cube, amor o 3 klasy lepszy jak w ghost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.