Skocz do zawartości

[Rower] (Hardtail) Czy warty Ghost SE 7000 swojej ceny?

blackadamo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć zamierzam sobie kupic taki rowerek jak w temacie czyli GHOST SE 7000

specyfikacja

http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=4773

1. Czy rowerek jest wart swojej ceny? Znalazłem na allegro za 3650 nowy.

2. Czy w tej cenie można wyrwać coś lepszego nowego?

Jestem z pomorza i głównie bede wykorzystywał go do zjazdów i podjazdów po nawierzchni kamienistej, błotnistej, z korzeniami i uskokami (wzgórza morenowe). Głównie jazda po lesie.

Duzy nacisk kłade na wytrzymałość podzespołów bo lubie szybkie zjazdy i na amortyzator z uwagi na zjazdy po "kocich łbach". Mam ciężką nogę dlatego ważny jest też dla mnie napęd.

Ogólnie co sądzicie o wyborze czy może wystarczy jakis tańszy rower na tego typu jazdę choć cenię sobie solidność i niezawodność.

Czy kupisz Ghosta czy Gianta - piasty na podobnym poziomie - weź ten który ci bardziej pasuje - dopóki jest gwarancja nie ma problemu, później wymienisz, i dalej będziesz cieszył się jazdą.

Amortyzator z Ghosta jest lepszym wyborem niż Tora 302 z Gianta, dodatkowo Ghost ma lepsze hamulce i duży wybór rozmiarów.

Sam musisz sprawdzić, czy bardziej odpowiada ci geometria Gianta czy Ghosta.

Niestety rama tego LTD ma chyba niewiele wspólnego z ramami Cube LTD , są to ramy z niższej serii z osprzętem LTD Race , ponadto do tego modelu trzeba się sczególnie przymierzyć , ponieważ - po pierwsze ramy najniższej serii są bardzo krótkie , po drugie - geometria z linku nie zgadza się z geometrią z oficjalnej strony Cube.

Bardzo ciekawy osprzęt wysokiej jakości. Co do ramy to nie za bardzo rozumiem? Ile może ważyć ten Cube?? A orientuje sie ile moze ważyc Giant xtc 3 disc bo nigdzie nie moge znaleźć wagi nawet w sklepie nie wiedzieli ;). Wygląda na dosyć ciężki.

Ramy / rowery Ltd CC , są serią nie skatalogowaną . Faktycznie jest to zupełnie inna rama od ram z seri LTD.

Głowna różnica to rury z których jest wykonana . Normalna seria LTD posiada podwójnie cieniowane aluminium 7005 , natomiast seria LTD CC nie posiada cieniowania . W ewekcie czego są to ogólnie cięższe ramy o około 100-200 gram w stosunku do normalnej serii Ltd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...