Jacek23 Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 Czy takie beda dobre do miasta , ale tez na szutry i puszcze? http://swiatroweru.com.pl/item.php?show=product&pid=1456 Generalnie zalezy mi na lekkosci , no ale nie kosztem wytrzymalosci. Kolejna sprawa to to ze czasem na tyle lezy sobie sakwa z ciezarem ok 20kg.... Bez szalenstw i skokow......bo i bez sensu na sztywniaku. Pozdrawiam ps. ew porownujac do standardowych fabrycznych kol XTR na V, tansze sa.......
Mod Team Pixon Napisano 29 Września 2008 Mod Team Napisano 29 Września 2008 Jak będzie ze sztywnością tych kół przy wadze 80 kg ? Ilość szprych 18 przód, 20 tył. Waga ich również nie jest tyle co podaje mavic czyli 1750 g ? Tylko bliżej im chyba 1900 g ? Jak one się mają do kół XT, wiem że jedne to łożyska kulkowe drugie "maszynowe". Ile XT ważą?
Zazi Napisano 29 Września 2008 Napisano 29 Września 2008 Ile XT ważą? Komplet XT (WH-M775) bez zacisków waży 1690,3 g (wg lb) Komplet XT (WH-M770) z zaciskami wg producenta waży 1798 g - wersja pod v-brake
Mod Team Pixon Napisano 17 Października 2008 Mod Team Napisano 17 Października 2008 Jest jakiś użytkownik na tym forum tych kół, który może cokolwiek napisać na temat ich sztywności i niezawodności jak to mi nagadali w sklepie rowerowym.
siwyex Napisano 17 Października 2008 Napisano 17 Października 2008 Używam kółek mavic crosstrail i jestem bardzo zadowolony...Sztywne (ważę 65kg) dobrze się toczą, a ich waga to 1800g komplet bez zacisków...Przejechałem na nich ok 7 zawodów i nie mam powodów do narzekań niektóre bardzo wymagające i kółka przeżyły wszystko
Adamos05 Napisano 17 Października 2008 Napisano 17 Października 2008 No to ja sie może powtórzę (bo już w jednym temacie o tym pisałem) ale to jest jednak istotne...osobiście na Crosstrailach nie jeżdżę ale mój kompan wszelkich wypraw rowerowych owszem, kol tych uzywa od sierpnia br...otóż w zeszłą niedziele byłem świadkiem czegoś co generalnie uważałem za prawie niemożliwe, mianowicie ów kolega wyrwał (!!!) tarczę z tylnej piasty razem ze śrubami (!!!) i tymi takimi wypustkami w piaście z gwintem na śrubę (!!!), szczena opadła aż na powierzchnię ścieżki stanowiącej czerwony szlak ze Skrzycznego do Buczkowic i długo tam pozostała...piasta do wyrzucenia a w moich oczach sama marka straciła swoją wysoką pozycję...nie była to wina źle dokręconej tarczy ani źle ustawionego zacisku (btw Magura Marta), po prostu koło nie wytrzymało i kropka...szlag je trafił mówiąc kolokwialnie, nie wiem czy gwarancja zadziałała ale to nie jest ważne, sam fakt że do czegoś takiego doszło jest wystarczająco szokujący...to tyle z mojej strony odnośnie Mavic'ów Crosstrail'i
Mod Team Pixon Napisano 17 Października 2008 Mod Team Napisano 17 Października 2008 Kurcze podobają mi się te koła. Świetnie wyglądają te płaskie szprychy no i ich ilość jest imponująca. Tylko ta ich masa 1800g jest nie do przebolenia. Przy wadze 65 kg to praktycznie wszystkie koła będą sztywne. Pytanie jest czy moje 80 kg one wytrzymają i nie będą chodzić na boki przy pompowaniu. Adamos05 twojego posta z tą relacją gdzieś już czytałem. Faktycznie dziwna sprawa z tą piastą, ale to na pewno był błąd konstrukcyjny i moim zdaniem nawet jakby koła były po gwarancji to firma powinna się tak zachować by naprawić to bezpłatnie. Tak swoją drogą to też w tym roku zjeżdżaliśmy ze Skrzycznego. Nam nic się nie urwało natomiast po drodze z dwa snejki złapaliśmy Jednak przeżycia niesamowite są Czy te mavici mają bębenek aluminiowy ?
ender Napisano 17 Października 2008 Napisano 17 Października 2008 tego sie mozna bylo spodziewac po tych kolach w wersji na tarcze pod vkami moze beda lepiej dzialac... moze
Mod Team Pixon Napisano 19 Października 2008 Mod Team Napisano 19 Października 2008 Powtórzę pytanie czy te Mavici mają aluminiowy bębenek?
Dun Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 witam, mam pytanie chcialbym w koncu zmienic kola, obecnie jezdze na jalco x320 po tarczowki na piastach formuli, do piast nie mam zastrzerzen natomiast kola dosc czesto sie centruja. rower eksploatuje dosc intensywnie duzo jezdze, praktycznie tylko teren, co jakis czas ciezkie gory, trudny teren lesny, staram sie rowniez brac udzial w najwiekszej ilosci maratonow. i tu moje pytanie czy w cenie Mavicow Crosstrailow ~1400PLN, jestem w stanie zlozyc cos lepszego no i tanszego rzecz jasna idealnie byloby zmiescic sie w 1100PLN, nieprzekraczalny budzet to 1200PLN. interesuje mnie generalnie zloty srodek pomiedzy waga i sztywnoscia kola. bede wdzieczny za wszelkie sugestie pozdr. D
Dun Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 hop to top, czy moze ktos cos zasugerowac jak w moim poscie powyzej?
miskov17 Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Kopiuję odpowiedź z xcmtb gdzie zadałeś to samo pytanie Crosstrail są drogie, ciężkawe i jedyne co fajne w nich to obręcz pod UST. Poza tym w razie awarii jesteś w :pip:, zapewne 2tyg bez kół no i sam serwis jest dużo droższy niż normalnych kół. Hope Pro 2 Disc 32h Black Mavic XC717 Disc Rim 32h Black 26inch DT Swiss Spokes Revolution 261.99f czyli 1228zł, wysyłka gratis Koła na wieki, cena z chainreaction http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=38_102_128&products_id=1533 podobnie ale bez corocznego serwisu się nie obędzie - o kulki trzeba dbać by długo służyły, szczególnie, gdy jeździ się podczas niesprzyjających warunków atmosferycznych.
Dun Napisano 30 Sierpnia 2009 Napisano 30 Sierpnia 2009 lol, co wniosl twoj post? szukam odpowiedzi na kilku forach, kazdy ma inne doswiadczenie i w slad za tym inne opinie a na tym mi zalezy. przeklejanie postow mija sie z celem...
miskov17 Napisano 31 Sierpnia 2009 Napisano 31 Sierpnia 2009 lol, a co wniósł Twój post? na drugi raz będę pamiętał, że na zadane przez Ciebie pytanie można odpowiedzieć co najwyżej na JEDNYM forum. Co też dziwi, bo jak sam twierdzisz co forum to opinie, tu moja propozycja może być nie polecana bo coś tam coś tam a na drugim forum wręcz odwrotnie.
Dun Napisano 31 Sierpnia 2009 Napisano 31 Sierpnia 2009 lol, a co wniósł Twój post? na drugi raz będę pamiętał, że na zadane przez Ciebie pytanie można odpowiedzieć co najwyżej na JEDNYM forum. Co też dziwi, bo jak sam twierdzisz co forum to opinie, tu moja propozycja może być nie polecana bo coś tam coś tam a na drugim forum wręcz odwrotnie. zgadza sie, czuj sie zwolniony z wyrazania swoich opinii w takim razie najwidoczniej nie pojales idei mojego posta
swierzak1 Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Tez się zastanawiam nad tymi Crosstrail i XT wh-m775...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.