Fifi Napisano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 @ Fifi odczułeś tą różnicą w sztywności? IS jest imo milion razy lepsze i bezproblemowe No to spytaj się Rock Shoxa czemu zmienił mocowanie na PM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Wartości mierzone komputerem że coś od czegoś jest 13% sztywniejsze nie przemawiają. To trzeba wszystko samemu sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 No to spytaj się Rock Shoxa czemu zmienił mocowanie na PM. Bo najpierw zrobiło to Marzocchi a RS nie chciał zostać w tyle. Takie prawa rynku, że nie to co dobre wygrywa tylko marketing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Temat wraca ze snu jesiennego - o Crossride też odświeżyłem bo kół potrzebuję, a jeśli jednak wybiorę tarczówki (z V-kami mam jeden problem niestety...) to nadal zastanawiam się nad RM5. Aż żałuję teraz że ich nie wziąłem w wakacje... Nawrotek - jak się koła spisują? Centra nadal trzyma, łożyska dają radę? Żadne wżery zimowe się nie pojawiły? PS. Chyba że ktoś sprzedaje "za pół ceny" to jestem żywotnie zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Heheheh nie no żyją sobie nieźle Luzu nie mają, bęben dostał mniej smaru i jeszcze głośniej strzelają niż było, szprychy dałem do magików do rowerowego, żeby mi je dociągli i jest ok. Zostają ze mną na przyszły sezon, a potem kto wie.. może jakieś 3 albo 1 się kupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Będenek jak Ci padnie, to masz gwarancję, więc nie ma stresu Nigdzie nie znalazłem na stronie wertykalu- na ile miechów ma się gwarancję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Na wertykalu z 592zł zrobiło się 771zł- jak taka cena się utrzyma do lata, to chyba zrezygnuje z zakupu RM5 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 To cena wyjątkowo nie konkurencyjna ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 http://www.allegro.pl/item590148569_fulcru...e_kola_mtb.html ;// coraz mniej opłacalnie.. o wyższych modelach już nawet nie mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Pozostałe modele też podskoczyły z ceną, teraz to najlepiej poczekać aż spadnie kurs euro/funt i kupować w chainreaction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chattab Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Wiem, że chyba nie powinienem tego pisać, ale przymierzam się do złożenia pierwszego roweru z prawdziwego zdarzenia i już miałem kupować Mavic Crossride, ale... zakochałem się w tych Fulcrumach (i tej czerwieni!)! Pomóżcie mi proszę przekonać samego siebie, że warto dołożyć te 200 czy więcej złotych, bo Red Metal 5 są lepsze od Maviców w czymś więcej niż tylko w kolorze! PS. Jeśli się na nie zdecyduję, powędrowałyby chyba do ramy Merida Matts Special Edition (699 zł). A może lepsza będzie Corratec Super Bow Fun? Sam nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squirrelkuss Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 warto warto! Dla wygladu na pewno Coprawda mam Red Metal 3 ale podobienstwa sa A jak spojrzalem na cene teraz to sie przerazilem!!! W grudniu wzialem swoje za 1000 a teraz 1700!!! Boze widzisz a nie grzmisz... Mowili ze bedzie podwyzka ale o tyle :| pffff Red Metal 5 tez ladnie w gore - widze ze ponad 200 zl... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilicz Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 1805 a 2076 to jest różnica niestety. Dokładam 100zł i mam genialne składaki. Możesz podpowiedzieć z jakich części: obręcze: szprychy: nyple: piasty: robocizna: razem: albo nawet taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Teraz kiedy POLSPORT traci Fulcruma robi fajne wyprzedaże w tej chwili RM5 można mieć za 700 zł a RM3 za 1400 zł no i RM1 za 2000 zł to niezła konkurencja dla Crossmarków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Możesz podpowiedzieć z jakich części: obręcze: Equalizer 21 2x100zl lub DT 4.2d xr 2x165zl szprychy: DT Comp 120zl / DT revo 190zl nyple: Dartmoor Alu 30zl piasty: robocizna: 50zl razem: eq 21 400zl + dowolna kwota na piasty. DT 4.2d 530zl + dowolna kwota na piasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 eq to padło.... a te ceny co pdoałeś jakieś wybitnie promocyjne, specjalista za zaplecenie koła nie bierze 25zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Tylko ile? :-) U mnie serwis bierze 15 zl za kolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ja mam za friko, jak wydam na dobre koła... ale cena specjalisty co robi mavica revo czy aerolite etc to 50zł na koło przeważnie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Nie narzekajcie u mnie goscie wolaja £50 za kolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Witam. W moich RM5 przydało by się wymienić już łożyska. Może mi ktoś podać wymiary wszystkich tzn przednie tylne oraz bębenka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam , mam problem z moimi fulcrumami kupilem je pod koniec pazdziernika i mam problem z zapadkami bebenka czasami nie lapia zapadki i kolo kreci sie jak w ostrym kole... gwarancja ? bo nie wiem co robic... zrobilem moze z 350km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Jasskulainen- gwarancja chyba będzie najlepszym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutok Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 odkopie watek kupiłem niedawno rower z RM5, jeździłem w sumie niewiele (jakieś 150) i wszystko niby ok, do wczoraj. Otóż, wydaje mi się ze obręcz nie jest idealnie na środku względem piasty. Tak jak by była przesunięta w tę stronę gdzie jest więcej szprych, czyli przednia obręcz bardziej w lewo a tylna bardziej w prawo (patrząc na rower od tyłu oczywiście:) ). tak się zastanawiam czy to normalne? chyba nie... oprócz tego przesunięcia mam wrażenie ze tylne koło się rozcentrowało, przednie jeśli już to minimalnie. Też zauważacie takie problemy w waszych RMach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 14 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Zaplot w RM ma to do siebie,że nie jest symetryczny ( czyli szprychy nie są pod tym samym kątem po obu stronach ,zresztą jak w większosci kół pod tarcze, gdzie mocowanie szprych po stronie tarczy jest bliżej osi ze względu na mocowanie tarczy). W RM szprychy po stronie kasety są prawie pionowo , a po stronie tarczy pod kątem. Wrażenie wizualne są takie jak opisałeś. Poza tym ułożenie szprych w RM wynika z konstrukcji piast i sposobu zaplotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutok Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Zaraz po napisaniu wziąłem metr w rękę i się samo wyjaśniło . Odkryłem luzy w tylnej piaście, wykasowałem je po przez dokręcenie nakrętki/uszczelnienia (kontrowanej po przez śrubkę bodaj 4mm, imbus) od strony tarczy, ale wydaje mi się ze jest jeszcze luz na bębenku, jest to możliwe? w bębenku sa kolejne dwa łożyska toczone? jak ten luz wykasować? W ogóle jest możliwe dostać taka rozpiskę/rysunek techniczny przedstawiający co i jak skręcać do piast w RM5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi