kub.ruszkowski Napisano 25 Maja 2008 Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam! Dzisiaj odkryłem że w moich Avidach klamki nie tylko można przyciągać do kierownicy ale również je odginać. Przez przypadek popchnąłem je od kierownicy i jest taki moment kiedy klamka w korpusie z wyczuwalnym oporem oddala sie o jakiś centymetr. Po dociśnięciu sytuacja wraca do normy tzn. klamki wracają na swoje miejsce ale zmienia się siła docisku tak jakby były zapowietrzone. Po kilku hamowaniach sytuacja sie poprawia. Wie ktoś o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 26 Maja 2008 Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Tak, w Juicy masz ten patent że np. jak przydzwonisz w jakieś drzewo i klamka hamulca zahaczy o coś to się nie wyłamie z korpusu i nie siknie Ci szyderczo płynem hamulcowym na ubranie, ale właśnie odskoczy o ten centymetr i po odwinięciu roweru z drzewa masz nadal sprawne hamulce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub.ruszkowski Napisano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 I to tylko tyle? Albo aż tyle Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Maja 2008 Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Hehe, faktycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Też ostatnio to przez przypadek odkryłem. A czy nie ma przy tym ryzyka zapowietrzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 w 5 tez tak jest, kilka razy uratowalo to moje hamulce Nic sie nie zapowietrza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Dziś zauważyłem że nowe XT mają podobnie, z tym że klamka wraca do poprzedniej pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 z tego co pamietam ta pozycja "odgieta" ma cos wspolnego z serwisem. zeby bylo zabawniej: moje juicy 5 z 2005 "zatrzaskiwaly" sie w tej pozycji, a z 2006 nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 z tego co pamietam ta pozycja "odgieta" ma cos wspolnego z serwisem. Naczysie, co konkretnie? Ja nic nie wiem na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 jak juz pisalem nie pamietam dokladnie, a temat nie jest dla mnie az tak frapujacy zeby z tego powodu czytac instrukcje serwisowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.