Jaca_Sopot Napisano 24 Maja 2008 Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 witam, od jakiegoś czasu ujeżdżam hamulce magura louise fr. od tego czasu mam wrażenie, że nie zmienił się skok klamki, z amortyzatora nie cieknie, z tyłu też niczym klocków nie brudze, a jednak po każdej jeździe klocki są pokryte takim czarno-szarym, jakby grafitowym syfem. skąd to sie bierze? może jednak hamulce ciekną? miał ktoś takie problemy? skok klamki raczej sie nie zmienił, a jeśli, to niezauważalnie... zdrówka Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 24 Maja 2008 Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Już głupszego pytanie to nie mogłeś wymyślić? To chyba oczywiste, że w procesie ścierania powstaje ciemny proszek który osiada na różnych częściach hamulca. Samochodem nie jeździsz? Felg nie czyścisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca_Sopot Napisano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 i tak drastycznie pogarsza jakość hamowania? że wracając do domu musze prawie, że butem hamować? wiem, że draństwo sie ściera, musi, ale chyba nie o to chodzi w tarczówkach, żeby po każdej jeździe czyścić klocki i tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 24 Maja 2008 Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Jakby ciekły to by miałeś mokre klocki, piszczenie hamulców i inne atrakcje. Może klocki masz jakieś niefajne? Spróbuj założyć metaliczne, jeżeli aktualnie masz żywiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 24 Maja 2008 Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 i tak drastycznie pogarsza jakość hamowania? że wracając do domu musze prawie, że butem hamować? Nie napisałeś o tym a ja nie jestem jasnowidzem. Załóż klocki jakiegoś niezależnego producenta, np te http://www.velo.com.pl/www/produkt.php?m=1...p;p=%&id=59 Metaliczne klocki mogą się okazać zabójcze dla tarczy, więc bezpieczniej wybrać półmetaliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Maja 2008 Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 nie wiem czy "olej" mineralny magury jest tłusty ale moze przetrzyj klocki i zetrzyj ten osad kawalkiem papieru i sprawdz czy slad na papierze jest tlusty. jesli tak to znazy ze byc moze poci ci sie ktorys z tłokow zacisku? w czasie uzytkowania hebli powstaje nalot na płytkach do kotrych jest przyklejona okladzina ale jest go niewielka ilosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca_Sopot Napisano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 skok klamki sie nie zmienił, ale toż to przecie niemożliwe, żeby ścierające się klocki tak szybko robiły taki syf! pojecia nie mam jakie teraz mam, pisze na nich magura 31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.