bartekkaz Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 mam problem z przednim napędem w moim rowerze. Kupiłem go jakieś 2 miesiące temu i wszystko było w porządku, ale ostatnio zaczęło coś stukać w przednim napędzie, dźwięk jakby łańcuch uderzał o zębatkę korby. Wczoraj wyczyściłem łańcuch, wielotryb i przerzutki benzyną, potem spryskałem WD-40 wytarłem i zostawiłem na noc. Dzisiaj znowu wytarłem, nasmarowałem i niestety dźwięk pozostał, nawet się nasilił. Sprzęt jest nowy więc nie powinno byc problemu. Łańcuch: KMC Z51 Kaseta: Shimano HG-30 7V Korba: Shimano M191 Niestety nie dysponuję rozkuwaczem do łańcucha więc nie jest on super czysty, ale chyba jest w porządku, poza tym z tyłu na wielotrybie i przerzutce wszystko chodzi cichutko. Czy może być problem na zębatkach przednich? Dokręciłem je i nie wiem co jest grane. pomocy
Mod Team bogus Napisano 24 Maja 2008 Mod Team Napisano 24 Maja 2008 Oddaj do serwisu na gwarancję jeśli ją masz. Może to być niedokręcony suport.
bartekkaz Napisano 24 Maja 2008 Autor Napisano 24 Maja 2008 chyba tak zrobię, ale ciekawi mnie co to może być? Wszystko jest super dokręcone i nasmarowane, suport odpada.
Ecia Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 A masz tarcze? Jeśli tak - sprawdź, czy to nie one dzwonią. Pozdrówko alternatywne
Splr Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 1. Dobiłeś fabryczny suport - wtedy strzela przy kręceniu 2. Jeśli strzela przy skokach, łańcuch może po prostu obijac się o ramę, lub dwonić na zębatce korby (ja mam Holzfellera, i przy skokach wydaje głuche "aluminiowe" stuki - rama działa jak pudło rezonansowe) To akurat niegroźne. 3. Jeśli zamoczyłeś pedały, to jak w p.1, z tą różnicą, że niedługo któryś odpadnie.... 4. KMC mógł się po prostu wyciągnąć, jeśli go katujesz. 5. Mogła się wyciągnąć linka przedniej biegałki, wyreguluj, albo daj na serwis.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.