piotrCK Napisano 23 Maja 2008 Napisano 23 Maja 2008 Cześć, do tej pory nigdy nie brałem sie samemu za rozbieranie amora bo nie widziałęm takiej potrzeby. Rower mam od roku i czuję potrzebę rozebrania mojego amora gdyż mam wrażenie że w środku jest niezły syf. Zależy mi żeby ktoś dokładnie mi wytłumaczył jak kompletnemu laikowi lub podał jakiś link do strony gdzie jest to opisane/zobrazowane. Wieczorem będę miał już preparat brunox duo więc będę mógł amorka zalać delikatnie. Pomocy bo naprawde z amorem jest coś nie tak. P.S Wyprzedzając niektóre posty, szukałem ale odpowiedzi nie znalazłem.
Punkxtr Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 Po pierwsze musisz podać model amortyzatora, który posiadasz ponieważ nie ma jednej uniwersalnej metody rozbierania ( choć często czynności są bardzo podobne ) . Po drugie Deo nie służy do zalewania, tylko do popsikania na uszczelki zbierające.
piotrCK Napisano 24 Maja 2008 Autor Napisano 24 Maja 2008 Amortyzator to Suntour Azon s-rl. Wiem, że nie zalewa się go do środka tylko po tych gumkach i goleniach. Wczoraj go popsikałem troche po goleniach i chodził w miarę ładnie ale dziś już mam wrażenie że jest to samo co było..
Punkxtr Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 Pod tym adresem: http://194.24.174.34/~thomash/mybike/axon.htm znajdziesz odpowiedź, jak się do tego zabrać. Wystarczyło wpisać nazwę i model amora w google. Pozdro i do zobaczenia na szlakach Gór Świętokrzyskich ;-) .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.