Skocz do zawartości

[Rodan] kto tam był?

wiecho

Rekomendowane odpowiedzi

Wybieram się w sierpniu na szlak rowerowy doliną Rodanu od Brig do Lozany. Jadę m.in. z 10-letnim dzieckiem. Rozważam możliwość rozpoczęcia trasy w Zermatt. Czy ktoś był na tym szlaku? Z opisu wiem, że są tam odcinki, które jedzie się ruchliwą szosą. W necie znalazłem jakieś opisy na trentobike, ale brakowało szczegółów. :thumbsup:

Jadę w lipcu przez Niemcy, Luksemburg do Francji. Przez Verdun do Lyonu a dalej doliną Rodanu przez Avignon do Marsylii

i dalej... Całą trasę oglądałem na niemcy-turystyka.pl . Jest tam satelitarna /hybrydowa/ mapa obejmująca tereny Szwajcarii. W ub latach niemieckie i austriackie ośrodki inf. turystycznej w Warszawie zaopatrzyły mnie gratis w mapy szlaków rowerowych ,sądzę że Szwajcarzy też prześlą mapy. Też jadę z dzieckiem tylko 6 lat starszym od Twojego.

Dzięki IVAN VII. Pojedziesz dolnym Rodanem. Moja trasa biegnie górnym powyżej Jeziora Genewskiego. Będę czekał na następne posty. Mam dobrą rowerową mapę Szwajcarii "Turistische Velokarte" wyd. Kummerly+Frey. Zamówiłem przez Sklep Podróżnika - zapłaciłem jakieś 50 zł. Dziękuję za miły wpis do mojej księgi gości, który umieściłeś jakiś czas temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...