Skocz do zawartości

[ankieta] obniżający sie poziom na FGG

rurokura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

moze i z czasem stałem się cholernym malkontentem ,ale nie macie wrażenia

ze fixed gear gallery to juz nie to co kiedyś -powiedzmy te 2 lata czy nawet rok temu ?

w związku z nakręcającą się koniunkturą na fixy jest ich coraz więcej i galeria prężnie się rozwija

ale jak dla mnie jej poziom znacznie się obniżył ..

kiedyś gdy oglądałem -to na każdym posiedzeniu było coś w stylu "o łaaaaał" i zrzucałem sobie na dysk jakiś powalający rowerek ..a teraz ? sporadycznie ..

niewiem w czym leży problem .. ale ludzie jakoś tak bez polotu montują te rowerki ..

niby sprzęty za grubą kase -paul'e ,campy ,dura ace'y ... a gdy złożony do całości -wychodzi nijako ,a wręcz biednie ,brak im tego ulotnego pierwiastka ,który czyni rowerek magicznym

wypowiedzcie się -macie podobnie ?

Napisano

Może to być spowodowane tym, że ludzie nie za bardzo mają "wyczucie gustu". Dwa ze chcą mieć porządny sprzęt na "kultowych" i niezawodnych częściach ale nie chcą sie go za szybko pozbyć więc składają brzydactwa. A może po prostu rok temu każdy fix to było łaaałłł a teraz normalka?? Nie wiem trudno mi jest odpowiedzieć na pytanie :rolleyes:

Napisano

siemka

nie ,nie jestem huraoptymistą który bezkrytycznym okiem patrzy na świat

więc motyw "OK łał" w moim przypadku odpada

osobiście obstawiam ,ze perełek złożonych ze smakiem jest i powstaje tyle samo co kiedyś .. tylko nikną w oceanie średniaków ..

pomijam rzecz jasna ok czysto użytkowe .. .(chociaż i takie rowerki potrafią mieć swój niepowtarzalny urok)

bardziej ciekawi mnie czy Wy też nie odnieśliście podobnego wrażenia

ot io hej hoj i t d.

p.s. [przy czym średniaki to jeszcze pół biedy -mogą być w nich i bardzo dobre rowerki .. tylko nie zapierające tchu w piersiach

znacznie gorzej ,ze pojawia sie sporo kół zwyczajnie perfidnie brzydki ch

• Mod Team
Napisano

:P

W sumie nie wiem bo nie zagladalem tam chyba ze 3 miechy ...

Ale na logike skoro popularnosc OK rosnie nie da sie uniknac przecietnosci.

Poza tym zalozeniem FGG bylo prezentowanie fixow a nie galeria mistrzow...

Takze czy poziom sie obnizyl... Dyskusyjna sprawa...

trzeba tez pamietac ze de gustibus non disputandum esto... Ludzie poskladali i chca sie zaprezentowac na najwiekszej tego typu na swiecie rozkladowce :P

A ze nie wszystkim sie podoba... Mozna tak jak ja. Nie odwiedzac przez orzel czasu i byc szczesliwym :P

OSTRO!

I.

Napisano

dobry ponownie

po raz -jasne -o gustach sie nie dyskutuje ,ale przecież nie o to mi chodziło ,bo nie podałem żadnych konkretnych przykładów -tylko chodzi mi o całościowe wrażenie

po dwa-galeria fixów a nie mistrzów -jasne ,słuszna uwaga ,ale znowu -nic takiego nie sugerowałem , bo wspominałem także o tanich ostrych ,ale złożonych z pomysłem/jajem/smakiem

owszem -można tak jak Ty .. tak też czynię ,zjawiam się tam bardzo sporadycznie ,dzisiaj się wpakowałem -i stąd te uwagi ..

cóż ,moze faktycznie sie czepiam -ale po to jest ten topic

Napisano

Nie wiem czy to co powiem ma jaką kolwiek rację bytu, ale można spróbować.

1. Być może wraz z popularyzacją OK ludzie coraz bardziej się ośmielają i wstawiają całą masę mega nudnych i rozlazłych commuterów, których nie sposób rozróżnić jeden od drugiego - "zaśmiecanie FGG".

2. Nawiązując jeszcze do popularyzacji, jeśli kiedyś nitto czy campa uchodziły za coś unikatowego, a teraz wszyscy to ładują do rowerów(na szczęście jeszcze nie u nas) to też trudno o coś nadzwyczajnego.

3. W końcu ilość genialnych maszyn jest ograniczona, a skoro widzisz coś podobnego drugi lub trzeci raz(wzorowanie się innych) nic nie jest już tak zachwycające jak kiedyś.

4. Fixy mogły Ci się po prostu opatrzeć - mam coś takiego jeśli chodzi o rowery do grawitacji.

P.S. Ma ktoś jakąś radę jak zrzucać zdjęcia z FGG? Bo niestety dość rzadko można zapisać zdjęcie poprzez kliknięcie prawym i "zapisz obraz jako...".

• Mod Team
Napisano

B)

To ja jakas inna FGG odwiedzilem. Na 10 rowerow jakie sprawdzilem wszystkie bez problemu pozwalaly na zapisywanie zdjec przez "prawyklawiszsaveas"

Nigdy nie mialem problemow z zapisem zdjec z FGG...

OSTRO!

I.

Napisano

Czasem nie zapisuje. Ale wówczas zapisz jako stronę kompetną i w folderze zapisywane są wszystkie zdjęcia. Potem tylko wybierzesz te, które cię interesują.

A FGG - zbyt dużo rowerów, zbyt szybko się je przegląda i takie wrażenie mam, że nie ma ciekawych. Ale zazwyczaj są tylko giną w masie.

Napisano

uwaga moja

kto jakiej przeglądarki używa ?

w operze -klikasz prawym >zapisz obraz

w firefoxie przeważnie jest problem i trzeba kombinować

io

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...