anulkaa Napisano 19 Maja 2008 Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Jakiego smaru używa Shimano w swoich korbach? Chodzi mi dokładnie o ten punkt: Wiem, że był tak strasznie klejący się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 nie nazwałbym tego smarem lecz środkiem dorażnym,zabezpieczającym owe miejsce przed kurzem,wodą,innych czynników które moga wpłynąć na stan korby.Zalecane bardziej tylko do transportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 [ciach] Zalecane bardziej tylko do transportu. Hmm... Tylko do transportu? Odnoszę jednak wrażenie, że nadawał się również przy używaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Jeśli się nie mylę to taka lepka zielona maź którą również smarują przerzutki tylne w okolicach sprężyny. Ponoć to fluor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Tą zieloną też miałam Ale akurat w tym miejscu to była jakaś biała, dosyć trudno ją było na przykład wytrzeć. Może coś w stylu locklite'a? Albo coś ala niezaschnięty silikon. Ale bredzę... ;-) EDIT: O! Coś takiego znalazłam: http://www.enduroforkseals.com/id81.html Czy coś odpowiadającego w PL znajdę? EDIT2: Okej. Przez przypadkiem trafiłam na: Shimano Anti Seize Paste oraz Shimano Grease awet nie wiedziałam, że Shimano sprzedaje smary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.