fiwabar Napisano 29 Marca 2010 Napisano 29 Marca 2010 Strasznie mnie denerwuje jak ktoś pisze np że czerwony jest szybszy, albo biały zawsze wygrywa... co to ma do rzeczy? A co do 9,9 pamiętaj, że to wysokiej jakości włókniak więc będzie kosztować dużo więcej. Z katalogu Trek'a z 2005 pamiętam, że rama 8500 kosztowała 1600, a Elite 9,9 już lekko ponad 5 tys...
Talibek Napisano 29 Marca 2010 Napisano 29 Marca 2010 Czyli już nie wiem czy ma być bardziej czerwony czy bardziej biały (też mnie zawsze dziwiły te "zabobony" na temat koloru) ale widzę, że z pośpiechu podzieliłem się marzeniami odnośnie Treka 9.9 niestety na chwilę obecną to nie na moją kieszeń... ale chyba jednak ze zmianą ramy się jeszcze wstrzymam..
mwegrzyn Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 "rewelacje" "pana" "mwegrzyn" można wsadzić głęboko w ... to jest gość od teoretycznych dywagacji nigdy na niczym nie jechał, tylko czyta testy No to faktycznie wypociłeś się nad tym zdaniem . Tak się składa że w życiu już sporo przejechałem , startując między innymi za granicą . Na twoim Specu też miałem już możliwość jazdy i niestety szału nie ma , co potwierdzają opinie innych. Kupiłeś sobie ramkę i teraz dorabiasz sobie otoczkę
Biera Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 "rewelacje" "pana" "mwegrzyn" można wsadzić głęboko w ... to jest gość od teoretycznych dywagacji nigdy na niczym nie jechał, tylko czyta testy Rulez, ale o co Ci znowu chodzi? przecież mwegrzyn napisał wyraźnie "w testach i ocenach", więc nawet jeśli nie jeździł na tej ramie, to nie udaje, że jeździł - tylko powołuje się na potencjalnie mądrzejsze głowy (bo ze sporym doświadczeniem)!
Rulez Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Tak się składa że w życiu już sporo przejechałem , startując między innymi za granicą . Na twoim Specu też miałem już możliwość jazdy i niestety szału nie ma , co potwierdzają opinie innych. Teraz wiem ile warte są twoje opinie Rulez, ale o co Ci znowu chodzi? O co ? wszyscy wiedzą jakie ramy są najlepsze (bo wygrywają w testach) wg. "mwegrzyn" i co z tego wynika ? nic Specialized w wielu testach i ocenach wypada niżej od konkurencji , nie odnoszę tego do tej ramy . Czy to coś pomogło ??? skoro nie odnosi tego do tej ramy A ja wiem jacy zawodnicy (nie sponsorowani zawodowcy) jeżdżą na alu Specach i sobie chwalą I oczywiście nie twierdzę, że Trek to zły wybór jednak Spec na pewno nie gorszy
mwegrzyn Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Z pewnością twoja opinia w stylu " spec to spec " wnosi do tematu bardzo dużo. Ty piszesz jak ci wiatr zawieje , teraz wieje od strony Speca , no to skrobiesz że Spec najlepszy , oczywiście bez argumentacji. A gdybyś miał cokolwiek wspólnego z zawodnikami, tymi sponsorowanymi , to dowiedziałbyś się co robią z "BREINEM" na najważniejszych zawodach XC. I żeby było jasne , uważam że Spec to jedna z lepszych marek , ale jest conajmniej kilka innych które w danych kategoriach rowerowych oceniane są wyżej.
Rulez Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Z pewnością twoja opinia w stylu " spec to spec " wnosi do tematu bardzo dużo. A gdzie ja tak napisałem bez komentarza
nabial Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 idzta na rower obie firmy jako jedne z nielicznych wiedza, co robia, oczywiscie ht xc
fiwabar Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 A gdzie ja tak napisałem To wynika z kontekstu ;] czyli też z umiejętności czytania ze zrozumieniem.
Rulez Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 W którym miejscu wynika z kontekstu "że spec to spec " ? Z kontekstu wynika: I oczywiście nie twierdzę, że Trek to zły wybór jednak Spec na pewno nie gorszy Jeśli umiesz czytać ze zrozumieniem
Talibek Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Rulez a czy mógłbyś się podzielić wadami Stumpjumpera? Oczywiście jeśli takowe posiada.
Talibek Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 I to jest jedyna wada tej ramy ? Bo najważniejsza to na pewno... w każdym razie dzięki za odpowiedź.
Rulez Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Dla jednego wadą może być kolor lakieru, dla innego design lub geometria ...
Talibek Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Dlatego zapytałem Ciebie jako użytkownika tej ramy o Twoje subiektywne odczucia względem niej, ale widzę że poza ceną to ona nie ma wad:)
Rulez Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 No wiesz , jestem użytkownikiem nieco innej ramy, o tej mogę napisać , że nie podoba mi się design obecnego modelu, w dodatku w modelu 2008 rurki tylnego trójkąta były solidniejsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.