Skocz do zawartości

[Rama] Trek 8500 vs. Specialized S-Works

MasterBoss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Strasznie mnie denerwuje jak ktoś pisze np że czerwony jest szybszy, albo biały zawsze wygrywa... co to ma do rzeczy? ;) A co do 9,9 pamiętaj, że to wysokiej jakości włókniak więc będzie kosztować dużo więcej. Z katalogu Trek'a z 2005 pamiętam, że rama 8500 kosztowała 1600, a Elite 9,9 już lekko ponad 5 tys...

Napisano

Czyli już nie wiem czy ma być bardziej czerwony czy bardziej biały :blink: (też mnie zawsze dziwiły te "zabobony" na temat koloru) ale widzę, że z pośpiechu podzieliłem się marzeniami odnośnie Treka 9.9 niestety na chwilę obecną to nie na moją kieszeń...:( ale chyba jednak ze zmianą ramy się jeszcze wstrzymam..

Napisano

"rewelacje" "pana" "mwegrzyn" można wsadzić głęboko w ... to jest gość od teoretycznych dywagacji ;) nigdy na niczym nie jechał, tylko czyta testy :(

No to faktycznie wypociłeś się nad tym zdaniem .

Tak się składa że w życiu już sporo przejechałem , startując między innymi za granicą . Na twoim Specu też miałem już możliwość jazdy i niestety szału nie ma , co potwierdzają opinie innych.

Kupiłeś sobie ramkę i teraz dorabiasz sobie otoczkę :blink:

Napisano

"rewelacje" "pana" "mwegrzyn" można wsadzić głęboko w ... to jest gość od teoretycznych dywagacji :down: nigdy na niczym nie jechał, tylko czyta testy :woot:

Rulez, ale o co Ci znowu chodzi? przecież mwegrzyn napisał wyraźnie "w testach i ocenach", więc nawet jeśli nie jeździł na tej ramie, to nie udaje, że jeździł - tylko powołuje się na potencjalnie mądrzejsze głowy (bo ze sporym doświadczeniem)!

Napisano
Tak się składa że w życiu już sporo przejechałem , startując między innymi za granicą . Na twoim Specu też miałem już możliwość jazdy i niestety szału nie ma , co potwierdzają opinie innych.

Teraz wiem ile warte są twoje opinie :P

Rulez, ale o co Ci znowu chodzi?

O co ? wszyscy wiedzą jakie ramy są najlepsze (bo wygrywają w testach) wg. "mwegrzyn" ;) i co z tego wynika ? nic

Specialized w wielu testach i ocenach wypada niżej od konkurencji , nie odnoszę tego do tej ramy .

Czy to coś pomogło ??? skoro nie odnosi tego do tej ramy :)

A ja wiem jacy zawodnicy (nie sponsorowani zawodowcy) jeżdżą na alu Specach i sobie chwalą :)

I oczywiście nie twierdzę, że Trek to zły wybór :D jednak Spec na pewno nie gorszy ;)

Napisano

Z pewnością twoja opinia w stylu " spec to spec " wnosi do tematu bardzo dużo. :)

Ty piszesz jak ci wiatr zawieje , teraz wieje od strony Speca , no to skrobiesz że Spec najlepszy , oczywiście bez argumentacji.

A gdybyś miał cokolwiek wspólnego z zawodnikami, tymi sponsorowanymi , to dowiedziałbyś się co robią z "BREINEM" na najważniejszych zawodach XC.

I żeby było jasne , uważam że Spec to jedna z lepszych marek , ale jest conajmniej kilka innych które w danych kategoriach rowerowych oceniane są wyżej.

Napisano
Z pewnością twoja opinia w stylu " spec to spec " wnosi do tematu bardzo dużo.

A gdzie ja tak napisałem :P bez komentarza :)

Napisano

W którym miejscu wynika z kontekstu "że spec to spec " ?

Z kontekstu wynika:

I oczywiście nie twierdzę, że Trek to zły wybór :D jednak Spec na pewno nie gorszy

Jeśli umiesz czytać ze zrozumieniem :)

Napisano

Dlatego zapytałem Ciebie jako użytkownika tej ramy o Twoje subiektywne odczucia względem niej, ale widzę że poza ceną to ona nie ma wad:)

Napisano

No wiesz , jestem użytkownikiem nieco innej ramy, o tej mogę napisać , że nie podoba mi się design obecnego modelu, w dodatku w modelu 2008 rurki tylnego trójkąta były solidniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...