Skocz do zawartości

[Rower] Cube Analog

logimen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio kupilem Cube Analog'a, na drugi dzien rodzice taki sam rower kupili bratu. Ja mam rame 18", a brat 20". I teraz mam pytanie.

Skad wynikaja roznice w osprzecie i innych detalach pomiedzy TYM samym modelem, a roznymi egzemplarzami ? Czy to producent roweru tak robi czy moze sklep robi klienta w balona ?

Do rzeczy.

Ja mam klamki hamulcowe Shimano Deore LX, a brat zwykle Shimano V-Brake. Dalej przezutka przednia, u mnie Deore LX,a u brata zwykla Deore. Opony u mnie 26x2.1 u brata 26x2.25. Dodatkowo u brata jest inna korba tylko z napisami Shimano,a u mnie Shimano Deore. U brata brak oslonki na na najwiekszej zebatce z przodu.

Przezutka przednia nie moze roznic sie tylko napisami bo rozni sie takze budowa, niewiem jak z korbami. Na oko tez wygladaja ciut inaczej, to samo z kaseta przednia.

Czy w zwiazku z takimi roznicami mozna reklamowac towar w sklepie z powodu "Niezgodnosci towaru z opisem" ?

Na dokladke kolega kupil Cube Aim'a i zamiast przerzutki przedniej Alivio (tak jak w specyfikacji) ma Altus'a.

Z gory dziekuje.

Witam.

Czasami (czytać przeważnie zawsze) producent lub dealer (np. ski team) wklepuje w katalogi następującą formułkę:

"Uwaga: producent zastrzega sobie prawo zmian elementów wyposażenia bez uprzedniego powiadomienia."

Także według mnie wątpliwe jest pozytywne rozpatrzenie reklamacji. Z własnego doświadczenie wiem, że czasami panowie w sklepach wykorzystując ów regułkę podmieniają części w seryjnych rowerach, jeżeli któraś z nich im się spodoba... ale na to raczej nie ma rady.

Pozdrawiam

Faktycznie. Kupowalem oba rowerki w Ski-Team i dopiero zauwazylem ta regulke. Wychodzi na to, ze moj brat ma to co powinien wedlug katalogu, a ja skorzystalem na manetkach i przezutce przedniej :D Reszta bez zmian. Natomiast kumpel stracil ciutke.

• 3 tygodnie później...

Aim-y chyba wszystkie mają altusa z przodu niestety. Musze tylko sprawdzić jaka korba bo podfobno jest alivio zamiast acery czyli lepiej ;p

Co do lepszych klocków to mozę zostały im z poprzedniego roku zapasy w magazynie albo nie mieli akurat na stanie czegoś a pilna dostawa była szykowana to dorzucili coś lepszego...

W takim razie jak na przyszłośc mam sprawdzać czy się wszystko zgadza...Przecież nie wszystko widać na pierwszy rzut oka...? Miałąm taką sytuację Jeśli chodzi o Treka. Facet powiedział, że te z lepszym osprzetem to przysłali i z USA i było kilka egz. tylkoczy cos takiego :))))

HAHAHAHHA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...