logimen Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam Ostatnio kupilem Cube Analog'a, na drugi dzien rodzice taki sam rower kupili bratu. Ja mam rame 18", a brat 20". I teraz mam pytanie. Skad wynikaja roznice w osprzecie i innych detalach pomiedzy TYM samym modelem, a roznymi egzemplarzami ? Czy to producent roweru tak robi czy moze sklep robi klienta w balona ? Do rzeczy. Ja mam klamki hamulcowe Shimano Deore LX, a brat zwykle Shimano V-Brake. Dalej przezutka przednia, u mnie Deore LX,a u brata zwykla Deore. Opony u mnie 26x2.1 u brata 26x2.25. Dodatkowo u brata jest inna korba tylko z napisami Shimano,a u mnie Shimano Deore. U brata brak oslonki na na najwiekszej zebatce z przodu. Przezutka przednia nie moze roznic sie tylko napisami bo rozni sie takze budowa, niewiem jak z korbami. Na oko tez wygladaja ciut inaczej, to samo z kaseta przednia. Czy w zwiazku z takimi roznicami mozna reklamowac towar w sklepie z powodu "Niezgodnosci towaru z opisem" ? Na dokladke kolega kupil Cube Aim'a i zamiast przerzutki przedniej Alivio (tak jak w specyfikacji) ma Altus'a. Z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulf Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam. Czasami (czytać przeważnie zawsze) producent lub dealer (np. ski team) wklepuje w katalogi następującą formułkę: "Uwaga: producent zastrzega sobie prawo zmian elementów wyposażenia bez uprzedniego powiadomienia." Także według mnie wątpliwe jest pozytywne rozpatrzenie reklamacji. Z własnego doświadczenie wiem, że czasami panowie w sklepach wykorzystując ów regułkę podmieniają części w seryjnych rowerach, jeżeli któraś z nich im się spodoba... ale na to raczej nie ma rady. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logimen Napisano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Faktycznie. Kupowalem oba rowerki w Ski-Team i dopiero zauwazylem ta regulke. Wychodzi na to, ze moj brat ma to co powinien wedlug katalogu, a ja skorzystalem na manetkach i przezutce przedniej Reszta bez zmian. Natomiast kumpel stracil ciutke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Aim-y chyba wszystkie mają altusa z przodu niestety. Musze tylko sprawdzić jaka korba bo podfobno jest alivio zamiast acery czyli lepiej ;p Co do lepszych klocków to mozę zostały im z poprzedniego roku zapasy w magazynie albo nie mieli akurat na stanie czegoś a pilna dostawa była szykowana to dorzucili coś lepszego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROWERKA Napisano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 W takim razie jak na przyszłośc mam sprawdzać czy się wszystko zgadza...Przecież nie wszystko widać na pierwszy rzut oka...? Miałąm taką sytuację Jeśli chodzi o Treka. Facet powiedział, że te z lepszym osprzetem to przysłali i z USA i było kilka egz. tylkoczy cos takiego ))) HAHAHAHHA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.