Skocz do zawartości

[rower] Giant Terrago 3 vs Terrago 2 Disc

LeMonkey

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuje zakup roweru, kwota, jaka chcialbym przeznaczyc to max 2600zl.

Wpadł mi w oko Giant Terrago 3 i 2 Disc.

No i mam problem, ktory wybrac... zastanawia mnie, co tak naprawde dostaje za dodatkowe 400zl w 2ce?

Rowery roznia sie od siebie przede wszystkim hamulcami. 3ka ma v-ki, wg mnie calkiem porzadne, bo avidy sd5 natomiast w 2ce mamy hamulce tarczowe hydrauliczne Shimano M485. W zwiazku z tym moje 1wsze pytanie: co do v-brakow jestem spokojny, sa ok., ale czy to samo mozna powiedziec o tych hydraulikach? Szukalem na forach i przeczytalem, ze komus ciekly - byla to wada fabryczna, ale to bylo jakis czas temu, chyba koncowka 2007 - czy poprawili to, przeciez hamulce caly czas sa w sprzedazy!?

Kolejna roznica: w 2ce jest blokada skoku amortyzatora przy kierownicy, w 3ce trzeba siegac do goleni. Obecnie posiadam manetke w RST i jest to bardzo dla mnie wygodne. Czy mozna dokupic do RS Dart 2 taka manetke i czy jest problem z jej zalozeniem?

Ostatnia sprawa: naped - w 2ce jest Shimano M443 Octalink 22/32/44 a w 3ce TruVativ ISOFlow 3.0 PowerSpline 22/32/42, nie mam pojecia co lepsze. Prosze o pomoc

Przeczytalem dzis art w BikeBoardzie, w ktorym znajduje sie test/porownanie Terrago 2 Disc i jest tam napisane, ze korby sa mocowane niestety na kwadrat, a nie na Octalink. Czy Panowie z BB sie pomylili? Ja bralem specyfikacje ze strony Gianta, a tam jak byk stoi, ze Terrago 2 Disc ma :Shimano M443 Octalink 22/32/44. Jak rozpoznac w sklepie kto ma racje? Aha i dlaczego octalink jest lepszy?

pozdrawiam

Ok, juz wiem jak rozpoznac, dzieki.

Teraz mam kolejne pytanie. Ramy sa w rozm. XS, S, M, L, XL. Mam 185cm wzrostu, myslalem ze L bedzie dla mnie ok, ale sprawdzilem i L=21cali, teraz mam 19,5' wczesniej 19'. Czyli co, mam kupic M :D W zadnym sklepie nie kupuje na siebie ciuchow M'ki :( Hmm moze jednak L'ka, ale czy nie bedzie to za bardzo "mulowte", wskocze tym chociazby pod kraweznik?

19,5 mojego Kelly's wypada w M Gianta Terrago.

Fakt musze sie przymierzyc, do 21 (L) sie juz dosiadalem i wydaje mi sie jakbym siedzial na chopperku :woot: Pewnie wygodniejsza na dluzsze, plaskie trasy, ale do lasu, na gorki czy do wheelie lepsza wydaje mi sie M, no i masa tez robi swoje... Takze, musze poszukac gdzies Mki i sie przymierzyc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...