Skocz do zawartości

[10100g] Corratec Superbow FUN !

siwyex

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie (wybaczcie, Pań nie zauważyłem ;) ), XTC był zestawem dopieszczonym praktycznie do ostatniej śrubki, a ten Corratec wygląda trochę jak "wersja przedrozwojowa" - koła ciężkawe, hamulce to najtańsze Juicy3, sztyca żeby tylko pasowała...

Dajmy czas oraz środki i wtedy oczekujmy efektów. Skoro taki XtrasprzęTC odszedł w przeszłość znaczy, że siwyex miał ku temu ważny powód. Może potrzebował nagle kasy i sprzedał część bika? Może z rowerem (czytaj: ramą, hamulcami i kołami, reszta części jak widać istnieje) coś się stało, lub po prostu mimo niskiej wagi całość nie prowadziła się wystarczająco dobrze? Nie nam o tym rozsądzać.

Jakby to rzekła nasza zdorowozsądkowa moderatorka - pozdrówko zdroworozsądkowe :)

Ło rany. Nie dla każdego kilka gram w te czy we wte jest priorytetem. To ma jeździć i służyć wiernie jak najdłużej a nie stać na zapałkach, oby jak najlżej było i dobre wrażenie robić. Jak na moje oko siwex po prostu stwierdził ,że albo potrzebuje czegoś mocniejszego lub jest zakochany w geometrii tych ram ,jak ja.!

Parę powodów:

Po pierwsze z przyczyn bezpieczeństwa... (chce miec pewny sprzęt na maratonie)

Po drugie Mania lekkośći coraz mniej zaczyna mnie kręcić (z roweru poleciały już wszystkie alu śruby, prócz przymocowanego koszyka na bidon)

Po trzecie to szkoda mi forsy na wydawanie 200-300zł żeby zejść z wagi o 100g.

Fakt Corratec jeszcze nie jest "dopieszczony", ale dopieszczenie będzie polegało na chyba wymianie sztycy tylko...;) Jak ktoś mnie zobaczy gdziekolwiek to nie wie że mam koła 2kg i hamulce z niższej półki Avida :) Rower po prostu wygląda świetnie i tyle:) Hamulce hamują, koła świetnie się toczą bo są nowe no i rama sztywna...

Jest to set nieco ciężki i za bardzo do XTC nie ma go co porównywać, ale to ma być sprzęt niezawodny... (W XTC męczyła mnie tylna piasta - która strasznie głośno chodziła i nie była zbyt pewna, hamulce które mnie niezbyt zadowalały na maratonach, do ramy nic nie miałem oprocz tego że nie miała mocowania na tarcze)

Popieram w 100% Rower ma byc pewny. Ultra light projekty tego warunku nie spelniaja. Czesto sa wrecz nastawione na to ze sie zepsuja w polowie sezonu lub jak dobrze pojdzie pod koniec.

Ps: To Ty stuningowales tamtego XTC odcinajac mocowania na tarcze? ;)

Świetnie wygląda rower na tej ramie, widziałem ją na żywo wczoraj w sklepie i aż się zdziwiłem że kosztuje tylko 570 zł

..a ja dzisiaj widzialem ja za ponizej 500pln w extreme shop w opolu..dlaczego ta rama jest taka tania?obok wisialy poisony za ponad 1500pln..nie kumam tego..przeciez caly rower superbow team wc kosztuje ponad 10k pln..wiec rama tez powinna swoje kosztowac..a ta twoja chyba sie nie rozni od najwyzszego modelu (poza krotsza sztyca)??czy sie myle???

Witam. Sam zamierzam we wakacje lub zaraz po kupić takiego właśnie Corrateca. Mam nadzieję że do tego czasu ich nie zabraknie bo moim zdaniem ramka pod względem wyglądu bije na głowę wszelkie Cuby, Authory itd w tej cenie. Problemem jest tylko oczywiście bardzo dziwna rozmiarówka, ciekawe co będzie pasowało do mojego 182 cm.

Rower bardzo ładny, aczkolwiek kolor czerwony tej ramki wygląda jeszcze lepiej!

Nic tylko zbierać kasę i kupować...

Pozdrawiam

P.S.Co do wagi. Rower ma być wytrzymały i dobrze służyć w terenie, a nie być pokazem na wadze. Siwyex, dużą odczułeś różnicę w przytyciu o to 1 kg ?

Wątpię.

Pozdrawiam

Jak dla mnie rama jest cudo. Dużo bardziej podoba mi się od poprzedniego Gianta. Bardzo ładny ten Corratec, super zrobili z tymi dwoma rurami. Po prostu ciekawy i niespotykany rower. A że ciężki? no dajcie spokój. 9,9 kg to bardzo ładnie jak na taki sprzęt. Dopieścić minimalnie i będzie bajka.

Siwyex upiekło Ci się :rolleyes:, ja siadam na Diamondback Mission.

Ramka cudo, od zawsze mi sie podobała. Odkąd mamy dystrybutora to można ją jeszcze dostać w dobrej cenie. Corratec zawsze kojarzył mi się z niedostepna półką, a za tym garbusem i za hawkiem wzdychałem od dawna :).

Rower pierwsza klasa!

Pozdrawiam!

Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...