dzadzar Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Myślę nad kupieniem ramy do ostrzejszego xc czasem jakaś hopka. mam 188cm wzrostu i ok 87kg wagi. chciałbym aby rama była możliwie jak najtańsza powiedzmy do 450zl. i żebym mogł tam wsadzić mojego duro 130mm:) proszę o pomoc czy np taka była by dobra? http://allegro.pl/item362223075_nowa_rama_..._i_sztyca_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Nie pomyliłeś się przypadkiem? Przecież El Nino to typowa rama do XC, gdzie wskazany amor to 100 mm, przy 130 mm będzie bardzo ospały i będzie wielka szansa na to, że pęknie Ci w okolicy główki. Za te pieniądze ciężko będzie kupić coś wytrzymałego, bo np nowy Amstaff kosztuje 599 zł, starego można dorwać za 499 zł, ale może być problem z rozmiarem, bo największy to 18 cali, a dla osoby o Twoim wzroście może być za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Dengerous Mike Fun Bike 19 cali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzadzar Napisano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 no ten duro siedzi na razie w dartmoorze street fighter myslalem ze bede mogl go zostawic ale skoro tak to moge sprzedac razem z rama. tylko wtedy jaki amor kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Może najpierw to nam powiedz, gdzie i jak chcesz jeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzadzar Napisano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Głownie to w terenie jakieś lasy, może sie zdarzyć jakaś mała hopka, albo zjazd ostrzejszy. Mam zamiar z kumplami wybrać sie na wyprawę koło wisły (rzeka jbc nie miasto:)) ogólnie szybko i w terenie, nie wiem co mogę jeszcze napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INsejn Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 No to w takim razie jak napisał wcześniej Bogus, bierz DM FunBike`a. Nie ma co się zastanawiać, będziesz na pewno zadowolony. Rama ta właśnie przeznaczona jest do enduro/lekki freeride, czyli pewnie to co chcesz uprawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Bardzo dobra ramka, tylko zapomnij o skoku poniżej 120. Choć czasem jak jadę dłuższą traskę po szosie to na 80 zbijam i też da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.