DaVoo Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Znalazłem taką aukcję: http://www.allegro.pl/item365759806_no_sai..._lemonbike.html Co sądzicie o tej ramie? o morze trochę poczytałem. Czy za tą cenę lepiej coś innego wyjdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Szczerze? Zestaw użytkowo jest BEZ SENSU Ramka to coraz popularniejszy NoSaint - to ci od Luzifera. Budżetowo, ale całkiem porządnie. No i lekko. A ta Tora z U-Turnem Bważy tyle co dobre enduro z ośką 20mm. Do takiej ramy amorek >1800g to głupota. Chyba ktoś chce się wyzbyć zapasów... ...choć za tę cenę: 1. kupujesz set - sprzedajesz amorka nawet bez rozpakowywania z folii jako OEM, 2. masz ramę w niezłych pieniądzach a za sprzedaż Tory nabywasz coś co nie służy do brutalnego potwierdzania prawa o przyciąganiu ziemskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łysol69 Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Dokładnie tak, jak napisał MrJ. Zestaw bez sensu, wylajtowana rama z dwa razy cięższym amorem. Sam pomysł kupna zestawu i sprzedania amorka wydaje się jednak dość ciekawy. Za kasę ze sprzedaży Tory udałoby się już upolować jakąś fajną lekką używkę w niezłym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Tora za 500zł. Zostaje Ci rama która waży 1.6kg za 500zł. Jakbym wiedział o tym to bym brał bez zastanowienia.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVoo Napisano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam i dziękuje za odpowiedzi. Zauważyłem jeszcze takie połączenie http://www.allegro.pl/item364875736_no_sai..._lemonbike.html jeszcze nowsza, lżejsza i ładniejsza rama. Tylko czy ta waga to nie problem dla osoby ok 75kg. Nie katuje rowerów za bardzo. Nowy ma mi służyć głównie do turystyki, kilku maratonów czy xc w roku. Z tego co czyałem Dart3 też ma pozytywne opinie, a minusem waga. Z tego co widzą jest kilka modeli - od 400zł do 600 za http://www.allegro.pl/item365480127_rock_s...ike_xtrem_.html - czy ten z poplockiem wart jest swojej ceny? Czy podobnie radzicie postąpić jak w przypadku pierwszej propozycji? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Wszystko ok , ale nie bardzo rozumię o co chodzi , podałeś ofertę rama + amortyzator . Wszyscy podają propozycję sprzedaj amor i zostanie rama , ale nikt nie przedstawia rozwiązania . Co z amortyzatorem ? Bo jeżeli jest tak że masz budzet 1000 zł na zestaw , to nie bardzo jest co z tym zrobić , ale jezeli jest inaczej to można już pomyśleć . Musisz podać w jakim przedziale cenowym interesuje cie rama + amortyzator . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Teoretycznie z Torą jest model w starym malowaniu, a z Dartem w nowym, ale warto by się zapytać ich przez maila. Moim zdaniem i tak oba amorki nadają się do wymiany, ceny na alledrogo obu są podobne... wybór praktycznie jednakowy. Gdyby z Dartem oferowali nowy model ramy, osobiście brałbym tę właśnie wersję. PS. mwegrzyn - jak to co z takim amorem? OPCHNĄĆ OD RAZU! Sam NoSaint to wydatek ok. 700PLN, a nawet za tę kasę jest niezłą opcją. Zakładając że amorka sprzedamy po okazyjnej cenie (okazyjnej dla kupującego ) to wyjdzie nam że za ramę daliśmy 500-max550PLN. Czyli wybór jest prosty. Co prawda do dobrej klasy amorka należałoby dorzucić jeszcze ze 2-3 stówki, na jakąś mega-promocję jak ostatnio R7 za 899PLN, leciutką używkę lub OEM z demontażu - trafia się tego co chwila trochę na aukcjach. Ale i tak nawet w cenie 1200-1300zł Angel z R7 / Rebą to xtra opcja. Są też tańsze opcje - np. za 600PLN MX PRO z demontażu - realnie będzie to ważyło ok. 1900g. W porównaniu z w/w amorkami trochę ciężkawo, ale i tak lepiej niż te RSy, no i tu masz powietrze! Zresztą sprzedawcę o realną wagę zawsze można spytać. PS. Ostatecznie... Tina pozbywa się właśnie Magury Phaona 90-125 skoku, jeżdżony rok, waga realna ok. 1950g, stan ogólny dobry+, po przeglądzie, z gwarancją. Przy jej wadze trochę ciężkawo chodzi, ale dla 75kg nieco zbyt wolne tłumienie nie będzie przeszkadzało. Co do ceny można się dogadać. A tym że to jest tylko pod tarcze i oczywiście nie agituję i namawiam zaraz do kupna - jest to jedna z opcji by pokazać, co można znaleźć jak się trochę poszuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Dlatego napisałem że zainteresowany musi podac budzet , bo jeżeli jest 1000 zł , to nie ma za duzo możliwośći i okaże się że ta Tora to najlepsze rozwiązanie w cenie do 1000 zł. ( rama + amor ). Odnośnie zakupu lepszego amortyzatora , to nowe reby w zależności od wersji są w granicach 1200 - 2000 zł , mówię o ofertach sklepów internetowych , które sprzedają je z gwarancją . Natomiast oferty od osób prywatnych , zawszę są atrakcyjniejsze cenowo , ale ryzyko jest ciut większe , nie mówiąc o cześciach mniej lub wiecej uzywanych . Tak że , wszystko się liczy w ogólnym porównywaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVoo Napisano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Dzięki za odzew. Ta nowa rama Angel jest ciut odchudzona w stosunku do poprzedniej - tego sie właśnie obawiam, z tą masą nie jest to już ryzykowne? zależy mi bardzo na trwałości sprzętu, 200-300g jestem skłonny łyknąć jeśli miałoby to znacząco podnieść ten parametr Budżet określony jest niby na 1000-1200zł no i oczywiście lepeij byłoby mniej a co do amorków to marzy mi się taki oto amor http://www.allegro.pl/item360383216_spinne..._nowy_w_wa.html - czy tu znowu masa nie jest problemem? Rozważam możliwość ściągnięcia z UE lub USA i zastanawia mnie sprawa cła podatków i innych dodatków - wiecie coś na ten temat? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.