Skocz do zawartości

[rama+amor]prośba o ocenę

DaVoo

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze? Zestaw użytkowo jest BEZ SENSU :)

Ramka to coraz popularniejszy NoSaint - to ci od Luzifera. Budżetowo, ale całkiem porządnie. No i lekko. A ta Tora z U-Turnem Bważy tyle co dobre enduro z ośką 20mm. Do takiej ramy amorek >1800g to głupota. Chyba ktoś chce się wyzbyć zapasów...

...choć za tę cenę: 1. kupujesz set - sprzedajesz amorka nawet bez rozpakowywania z folii jako OEM, 2. masz ramę w niezłych pieniądzach a za sprzedaż Tory nabywasz coś co nie służy do brutalnego potwierdzania prawa o przyciąganiu ziemskim :)

Dokładnie tak, jak napisał MrJ. Zestaw bez sensu, wylajtowana rama z dwa razy cięższym amorem. Sam pomysł kupna zestawu i sprzedania amorka wydaje się jednak dość ciekawy. Za kasę ze sprzedaży Tory udałoby się już upolować jakąś fajną lekką używkę w niezłym stanie.

Witam i dziękuje za odpowiedzi.

Zauważyłem jeszcze takie połączenie http://www.allegro.pl/item364875736_no_sai..._lemonbike.html

jeszcze nowsza, lżejsza i ładniejsza rama. Tylko czy ta waga to nie problem dla osoby ok 75kg. Nie katuje rowerów za bardzo.

Nowy ma mi służyć głównie do turystyki, kilku maratonów czy xc w roku.

Z tego co czyałem Dart3 też ma pozytywne opinie, a minusem waga.

Z tego co widzą jest kilka modeli - od 400zł do 600 za http://www.allegro.pl/item365480127_rock_s...ike_xtrem_.html - czy ten z poplockiem wart jest swojej ceny?

Czy podobnie radzicie postąpić jak w przypadku pierwszej propozycji?

Pozdrawiam.

Wszystko ok , ale nie bardzo rozumię o co chodzi , podałeś ofertę rama + amortyzator .

Wszyscy podają propozycję sprzedaj amor i zostanie rama , ale nikt nie przedstawia rozwiązania . Co z amortyzatorem ?

Bo jeżeli jest tak że masz budzet 1000 zł na zestaw , to nie bardzo jest co z tym zrobić , ale jezeli jest inaczej to można już pomyśleć .

Musisz podać w jakim przedziale cenowym interesuje cie rama + amortyzator .

Teoretycznie z Torą jest model w starym malowaniu, a z Dartem w nowym, ale warto by się zapytać ich przez maila.

Moim zdaniem i tak oba amorki nadają się do wymiany, ceny na alledrogo obu są podobne... wybór praktycznie jednakowy. Gdyby z Dartem oferowali nowy model ramy, osobiście brałbym tę właśnie wersję.

PS. mwegrzyn - jak to co z takim amorem? OPCHNĄĆ OD RAZU! :)

Sam NoSaint to wydatek ok. 700PLN, a nawet za tę kasę jest niezłą opcją. Zakładając że amorka sprzedamy po okazyjnej cenie (okazyjnej dla kupującego ;) ) to wyjdzie nam że za ramę daliśmy 500-max550PLN. Czyli wybór jest prosty. Co prawda do dobrej klasy amorka należałoby dorzucić jeszcze ze 2-3 stówki, na jakąś mega-promocję jak ostatnio R7 za 899PLN, leciutką używkę lub OEM z demontażu - trafia się tego co chwila trochę na aukcjach. Ale i tak nawet w cenie 1200-1300zł Angel z R7 / Rebą to xtra opcja.

Są też tańsze opcje - np. za 600PLN MX PRO z demontażu - realnie będzie to ważyło ok. 1900g. W porównaniu z w/w amorkami trochę ciężkawo, ale i tak lepiej niż te RSy, no i tu masz powietrze! Zresztą sprzedawcę o realną wagę zawsze można spytać.

PS. Ostatecznie... Tina pozbywa się właśnie Magury Phaona 90-125 skoku, jeżdżony rok, waga realna ok. 1950g, stan ogólny dobry+, po przeglądzie, z gwarancją. Przy jej wadze trochę ciężkawo chodzi, ale dla 75kg nieco zbyt wolne tłumienie nie będzie przeszkadzało. Co do ceny można się dogadać. A tym że to jest tylko pod tarcze i oczywiście nie agituję i namawiam zaraz do kupna - jest to jedna z opcji by pokazać, co można znaleźć jak się trochę poszuka :)

Dlatego napisałem że zainteresowany musi podac budzet , bo jeżeli jest 1000 zł , to nie ma za duzo możliwośći i okaże się że ta Tora to najlepsze rozwiązanie w cenie do 1000 zł. ( rama + amor ).

Odnośnie zakupu lepszego amortyzatora , to nowe reby w zależności od wersji są w granicach 1200 - 2000 zł , mówię o ofertach sklepów internetowych , które sprzedają je z gwarancją .

Natomiast oferty od osób prywatnych , zawszę są atrakcyjniejsze cenowo , ale ryzyko jest ciut większe , nie mówiąc o cześciach mniej lub wiecej uzywanych .

Tak że , wszystko się liczy w ogólnym porównywaniu.

Dzięki za odzew.

Ta nowa rama Angel jest ciut odchudzona w stosunku do poprzedniej - tego sie właśnie obawiam, z tą masą nie jest to już ryzykowne? zależy mi bardzo na trwałości sprzętu, 200-300g jestem skłonny łyknąć jeśli miałoby to znacząco podnieść ten parametr

Budżet określony jest niby na 1000-1200zł no i oczywiście lepeij byłoby mniej :) a co do amorków to marzy mi się taki oto amor http://www.allegro.pl/item360383216_spinne..._nowy_w_wa.html - czy tu znowu masa nie jest problemem? Rozważam możliwość ściągnięcia z UE lub USA i zastanawia mnie sprawa cła podatków i innych dodatków - wiecie coś na ten temat?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...