Mateo21 Napisano 16 Maja 2008 Napisano 16 Maja 2008 Witam , chce kupić nowy licznik do roweru aktualnie mam Sigme i nie jestem zadowolony do końca . Czy Są jakieś inne firmy dobre oprócz Sigmy?? Czy Jestem Skazany na Sigme ? Pozdrawiam Mateo21
Skiba_TG Napisano 16 Maja 2008 Napisano 16 Maja 2008 Ja mam licznik z Cat eye i polecam je bardzo:) mimo, iz mam jeden z nizszych modeli to dziala bez zarzutu tak samo mojemu kumplowi, ktory zrobil juz kilka tys na nim:)
Mod Team bogus Napisano 17 Maja 2008 Mod Team Napisano 17 Maja 2008 Ja polecam liczniki VDO. Mam model C05 (jeden z niższych modeli), działa bardzo dobrze już od trzech lat.
rymo Napisano 17 Maja 2008 Napisano 17 Maja 2008 Jak masz troche wiecej dukatow, mozesz sie polasic na polar'ki. Od zeszlego sezonu mamy na rynku licznikow taka firme (burn cos tam...) nie znam...ale jest ...liczniki maja w miare solidne (z wygladu)... Z ciekawostek topeak w tym sezonie licznik wypuscil, wyglada ...az strach....ale zrobili
Mod Team durnykot Napisano 17 Maja 2008 Mod Team Napisano 17 Maja 2008 Polecam liczniki Vetta- używam w drugim rowerze od dobrych 7 lat i działa bez zastrzeżeń. Chociaz ostatnio wyświetlacz zaczyna ciemniec na pełnym słońcu.
S1HEINA Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 Cateye - dobre, solidne, całkiem fajnie wyglądają. Ja mam enduro 8, ma gruby kabel i nie jest mocowany na mostek tylko na kierownice. Z tego, co wiem to tylko Targa z SS jest z pogrubionym kablem, ale mocowana tylko na mostku.
zgud Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 od 2 sezonów używam kelly'sa KCC-13 przeszedł wiele nie cackałem się z nim jest trwały ma czytelny wyświetlacz, brakuje podświetlenia za ta cenę mogę szczerze polecic
tobo Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 mialem/mam w sumie 3 liczniki cat eye. pierwszy zmienilem bo mi sie znudzil (2 lata uzytkowania bez zadnych zastrzezen) w drugim nowszym (mity) przeiciąłem niechcący kabel w koncu nabylem bezrprzewodowego cat eye i tak juz go sobie mam od 2 lat. raz padla bateria po 1.5 roku. dziala bez zastrzezen, nie myli sie, tylko dwie baterie - do nadajnika i w liczniku a nie jak w starszej sigmie bez przewodowej - 4 sztuki. cena dosyc wysoka bo w katalogu 180 zl ale warto jesli ma sie lepsza cenowo okazje.
MM85 Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Przedtem miałem sigma 700BC bardzo dobry licznik tylko już stary model(zgubiłem go) Nie dawno zakupiłem KELLY'S 09 jestem zadowolony nie sprawia problemów dobra cena.
fender75 Napisano 5 Lipca 2008 Napisano 5 Lipca 2008 Polecam VDO model C4 z kablem. Świetny, dokładny, czytelny duży wyświetlacz. Jedynie brakuje w nim trochę podświetlenia, ale zbyt często się z tego nie korzysta. Ma ogrom funkcji i co ważne wszystkie bardzo przydatne.
nikodem Napisano 21 Lipca 2008 Napisano 21 Lipca 2008 ja ze swojej strony mogę polecić -kelly'sa bezprzewodowego -treka z kadencją -i VDO jakiś starszy model C10
biker-trek Napisano 22 Lipca 2008 Napisano 22 Lipca 2008 Ja również polecam liczniki Cateye. Mam jeden z niższych jego modeli w drugim rowerze od ponad 5 lat i spisywał się super ! Jedyne co to dopiero wcozraj rozładowała się oryginalna bateria (od zakupu licznika jej nie wyminialem). Jakies 3 miechy temu kupilem licznik Cateye Enduro 8 do swojego nowego bike i jestem zadowolony; posiada wiele przydatnych funkcji (zobacz sobie na necie ), ma grubu kabel i mocowany jest na kiere (moze sie powtarzam, ale to prawda). Moge również poradzić kupno licznika Treka Incite 6i. Mój brat używa takiego w motorze Cross'owym. Jest tam równierz gruby kabel, a jak na razie od prawie roku dzilenie spisuje się w tym trudnym zadaniu. Jednak wyboru dokonać musisz sam, a ja polecam poujście do pobliskich sklepów rowerowych i obejżenia tych liczników, a potem kupić przez neta, choć nie wiem jakie masz tam ceny w skepie, bo mogą być podobne Pozdraiwam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.