goncik Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Hmmm... nigdy się nie zastanawiałem nad tymi wystającymi bolcami. Jednocześnie uważam, że dobrze wyregulowana przerzutka + ogranicznik powinna w 100% załatwić sprawę ze spadającym łańcuchem. A jestem w posiadaniu właśnie tych dwóch kaset w 2 rowerach i na żadnym z nich łańcuch mi nie spada. Może i te bolce mają powstrzymać zakleszczenie łańcucha między kasetą a szprychami, ale lepiej wyregulować przerzutkę. A może łańcuch jest za luźny i przez to przerzutka słabo napięta i wszystko tam lata na wybojach...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Może ktoś napisać jakie są wersje tych kaset.Chodzi mi o stopniowanie/ilość ramion w poszczególnych modelach(760,770)i która będzie lepsza na bębenek alu(4 czy 5 ramion) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 To jest bez znaczenia ile ma ramion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi