Skocz do zawartości

[rower] Proszę o opinię Trek Soho 4.0/Cube SL Road Team

henki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie znam się kompletnie na sprzęcie rowerowym dlatego proszę o pomoc. Podobają mi się dwa rowery : Trek Soho 4.0 i Cube SL Road Team.

Który z tych rowerków jest lepszy jeśli chodzi o sprzęt?? Chodzi mi o taki szybki rower miejski...

A to linki z danymi rowerów: TREK http://nartyrowery.pl/index.php?modules=pr...=77,79,170,3603 CUBE http://www.skiteam.pl/rower/Cube/slroadteam/

Te rowery są bardzo rózne od siebie pod względem koncepcji. W zasadzie ciezko je porównywac pod względem gratów.

Trek to typowy miejski zabijaka z piastą wielobiegową, co zmniejsza awaryjność napędu, ale ogranicza ilość przełożeń, jednakże mozliwośc zmiany biegu w trakcie postoju jest tez wielkim atutem w miescie. Ma też mocniejsze koła (więcej szprych) i hamulce tarczowe sprawiające że powinien sie szybciej zatrzymywać.

Cube to ułagodzona szosówka. Będzie się też swietnie nadawał do miasta, jednak na większe przeloty lub też na wycieczki szosą poza miasto.

Jesli tylko do miasta to stawiałbym na Treka.

Dzięki za odp. więc kupie treka.... zresztą ku niemu się skłaniałem...A mam jeszcze jedno pytanie... Do takiego roweru jak ten trek jaki rozmiar ramy wybrać jeśli mam 172cm wzrosty... Zastanawiam się nad 17,5" a 20"??

Dzięki za odp. więc kupie treka.... zresztą ku niemu się skłaniałem...A mam jeszcze jedno pytanie... Do takiego roweru jak ten trek jaki rozmiar ramy wybrać jeśli mam 172cm wzrosty... Zastanawiam się nad 17,5" a 20"??

Szczerze to nie mam pojęcia. Ramy szosowe kupuje się większe niż MTB ale 20 " to chyba przesada, a 17.5 myślę, ze powinno być w sam raz. Musisz się przymierzyć tak czy siak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...